Balıkesir Tanıtım Günleri - Son Dakika
Güncel

Balıkesir Tanıtım Günleri

Balıkesir Tanıtım Günleri

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Balıkesir yiğit insanları, cesur insanları yetiştiren ülkemizin nadide köşelerinden bir tanesidir"

10.10.2013 16:18

Balıkesir Tanıtım Günleri, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törenle açıldı.

Bozdağ, açılıştaki konuşmasında, kentin plakasına atıfta bulunarak, "10 numara olan Balıkesir'in, tanıtım günlerinin açılış töreninde" olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balıkesir'i ilçeleriyle Türkiye'nin güzel köşelerinden birisi olarak nitelendiren Bozdağ, şehrin önemli bir tarım kenti olduğunu söyledi. Sahilleriyle turizme de katkı sağladığını belirten Bozdağ, kaplıca ve şifalı sularıyla kenti önemli sağlık merkezlerinden biri olarak nitelendirdi.

Türkiye'nin hatta dünyanın en güzel zeytinleri ile en kaliteli zeytinyağının bulunduğu kentin önemli bir marka olduğunu ifade eden Bozdağ, "Balıkesir' demek 'höşmerim' demektir, 'Balıkesir' demek 'Susurluk ayranı' demektir, 'Balıkesir' demek 'Manyas'ın yoğurdu' demektir" ifadelerinin kullandı.

Balıkesirspor'un da unutulmaması gerektiğini dile getiren Bozdağ, "Bal-Kes'ler bu sene yükseldikleri PTT 1. Liginde liderlik koltuğuna oturdular, dileğimiz Süper Lig'e bu sene yükselsinler ve Süper Lig'de de adından başarıyla söz ettirsinler" diye konuştu.

Dillerde pelesenk olan türkülerin arasında Balıkesir türkülerinin de yer aldığını anımsatan Bozdağ, kentin büyük öykücü ve yazar Ömer Seyfettin ile büyük ilim adamı Gönenli Mehmet Efendi'yi çıkaran topraklar olduğunu söyledi.

"Balıkesir kahramanlık destanı yazan insanların memleketidir" diyen Bozdağ, Çanakkale'de kahramanlık destanı yazan Seyit Onbaşı'nın da Balıkesirli olduğunu söyledi.

Balıkesir gençlerinin cesurca cepheye gittiğini, o zamanki adı "Balıkesir Sultanisi" olan Balıkesir Lisesinin 1916-17 yıllarında mezun vermediğini hatırlatan Bozdağ, "Balıkesir yiğit insanları, cesur insanları yetiştiren ülkemizin nadide köşelerinden bir tanesidir" dedi.

Dünya Şampiyonu Kurtdereli Mehmet'in hem Türkiye'nin hem de Balıkesir'in gururu olduğunu belirten Bozdağ, kentin pekçok değerinin olduğunu, önemli isimleri bağrından çıkardığını ve ülkenin birliğine, bağımsızlığına önemli katkılarının olduğunu anımsattı.

Mustafa Kemal Atatürk ve Mehmet Akif Ersoy'un kenti ziyaretleri sırasında yaptıkları hitaplardan bazı bölümleri hatırlatan Bozdağ, kentin milli mücadele ateşinin ilk yakıldığı yerlerden olduğunu kaydetti.

Balıkesir Bando takımının gösterisiyle başlayan etkinliğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem İnce, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok ve davetliler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Balıkesir Tanıtım Günleri 13 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Bu arada törene katılması beklenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, programındaki yoğunluk nedeniyle törene katılamadı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balıkesir Tanıtım Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement