Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 13

Dha Yurt Bülteni - 13

Şehit polisin memleketi Sinop'a ateş düştü (2)ŞEHİT BABASI: YETER Kİ, EZANIM, BAYRAĞIM SAĞ OLSUNŞehit polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun babası memur emeklisi İzzet Tanrıkulu, "Ben oğlumun bu halde şehit olmasına eşimle beraber, Sinop halkı adına, Türkiye adına, 80 milyon adına gurur duyuyorum.

11.12.2016 19:28

Şehit polisin memleketi Sinop'a ateş düştü (2)

ŞEHİT BABASI: YETER Kİ, EZANIM, BAYRAĞIM SAĞ OLSUN

Şehit polis memuru Hakan Tanrıkulu'nun babası memur emeklisi İzzet Tanrıkulu, "Ben oğlumun bu halde şehit olmasına eşimle beraber, Sinop halkı adına, Türkiye adına, 80 milyon adına gurur duyuyorum. Yeter ki ezanım, bayrağım sağ olsun. Onlara bir leke gelmesin diyorum. Bir Hakanlar gider, beş Hakanlar gelir" dedi. Şehidin evinde Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Emin ADIGÜZEL/DURAĞAN(Sİnop),

======================================

İstanbul'daki saldırılarda Şanlıurfalı 4 şehit

İSTANBUL Beşiktaş'ta dün gece düzenlenen hain terör saldırılarında şehit olan polislerden 4'ünün Şanlıurfalı olduğu ortaya çıktı. Acı haberlerin verildiği aileler, yasa boğuldu.

Beşiktaş'ta, Vodafone Arena Stadı yakınında gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polisler arasında bulunan Süleyman Sorkut'un cenazesi, Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde toprağa verilirken, halen İstanbul'da cenaze işlemleri süren polislerden Enes Çiçek'in Suruç İlçesi, 24 yaşındaki Mehmet Taş'ın Bozova İlçesi ve Halil Usta'nın ise Viranşehir İlçesi nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenildi.

Saldırıda şehit olan polis memuru Enes Çiçek'in acı haberi, Şanlıurfa'nın merkez Eyyübiye Mahallesi'nde oturan ailesine polis yetkililerince verildi. Aile, gözyaşına boğuldu. Polislerden Halil Usta'nın şahadet haberi ise İstanbul'da yaşayan ailesine verildi.

BABA TAŞ: VATAN SAĞ OLSUN

Hain terör saldırısında şehit olan polis memurlarından Mehmet Taş'ın acı haberi ise, Bozova İlçesi'nde yaşayan ailesini yasa boğdu. 6 aylık polis olduğu belirtilen polis memuru Mehmet Taş'ın acı haberi, polis yetkilileri tarafından ilçenin Gerdek Mahallesinde yaşayan ailesine verildi. Şehit haberi üzerine eve Türk bayrağı asılırken, acı haberi duyan mahalle sakinleri ise eve akın etti. Oğlunun şehit haberi üzerine yıkılan çiftçi baba Salih Taş, "Vatan sağ olsun" diyerek ailesini teselli etmeye çalıştı. Anne İmhan Taş ise gözyaşlarına boğularak şehit oğlu için ağıt yaktı.

3'ü kız, 7 çocuklu ailenin ortanca çocuğu olan şehit polis Mehmet Taş ile Enes Çiçek'in yarın Şanlıurfa'da, Halil Usta'nın cenazesinin ise İstanbul'da toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Şehit Mehmet Taş'ın baba evi

Şehidin babası Salih Taş ile röp.

Baba Salih Taş'a sağlık ekipleri müdahale etmesi

Camide toplanan mahalle sakinleri ve dua okunması

Jandarma ekiplerinin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali LEYLAK, Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

======================================

Zonguldak 2 şehit polisine ağlıyor (3)

ŞEHİT HASAN BİLGİN'İN CENAZESİ ZONGULDAK'TA

Şehit Hasan Bilgin'in cenazesi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki törenin ardından karayoluyla memleketi Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ne getirildi.

Kozlu Belediyesi'ne ait gasilhane önünde şehidin cenazesini Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, İl Emniyet Müdürü A.Metin Turanlı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Haluk Selvi, Kozlu Belediye Başkanı Ertan Şahin, yakınları ve vatandaşlar karşıladı. Şehidin yakınları, cenaze aracından polislerin omzunda dışarı çıkarılan Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Edilen duaların ardından şehidin cenazesi gasilhaneye konuldu.

Şehidin cenazesi, yarın Kozlu İlçesi'nde öğle namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Saka Köyü'nde toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şehidi taşıyan cenaze aracının gelmesi

-Yakınlarının gözyaşları

-Şehidin polislerin omzunda masaya konulması

-Yakınlarının tabuta sarılıp ağlamaları

-Dua edilmesi

-Şehidin cenazesinin Gazilhane'ye konulması

-Şehit Hasan Bilgin'in fotoğrafı

-Şehidin yakınlarının Gazilhane'ye girmeleri

Haber: Gürkay GÜNDOĞAN/ Zonguldak,

===================================

Terör saldırısı kurbanı şoförün memleketi Kahramanmaraş'ta yas

İSTANBUL Beşiktaş'taki bombalı terör saldırılarında şehit olan İETT'de otobüs şoförü 38 yaşındaki Ahmet Dokuyucu'nun memleketi Kahramanmaraş'a da ateş düştü.

Otobüs şoförü Ahmet Dokuyucu'nun terör saldırısında yaşamını yitirdiğini öğrenen yakınları yasa boğulurken, Elmalar Mahallesi'nde yaşayan baba evi ziyaretçi akınına uğradı. Evli ve 4 çocuk babası Dokuyucu'nun cenazesi, yarın Elmalar Mahallesi'nde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Haber: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, -

===============================

Elazığ'da terör protestosu

İSTANBUL Beşiktaş'ta meydana gelen ve 30'u polis 38 kişinin şehit edilmesi ile sonuçlanan terör saldırısı, Elazığ'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan yüzlerci kişi tarafından protosto edildi.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek Elazığ 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan yüzlerce kişi, terörü kınadı. Tekbirler getirilerek, "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" gibi sloganlar atan grup adına Ali Ayyıldız konuştu. Ayyıldız, toplanan insanların birbirlerinden haberlerinin olmadığını sadece vatana, millete olan sevgilerinden kaynaklandığını söyledi. Meydanda ki gurup slogan atarak Gazi Caddesinden Öğretmen evi istikametine kadar yürüdü. Öğretmen evi önünde okunan İstiklal Marşının ardından gurup olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Toplanan gruptan detaylar

-Grubunh sloganlar atması

-Ali Ayyıldız'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,-

===============================

Eskişehir'de, 'Reis yalnız değilsin' grubu, terörü protesto etti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'a, döviz lobisi ve terörle mücadele konusunda destek vermek amacıyla 'Reis yalnız değilsin' adı altında Vilayet Meydanı'nda toplanan 100'ü aşkın kişi, Türk Bayrağı açıp İstanbul'daki bombalı terör saldırısında şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okudu.

Kalabalık adına konuşan İpek Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla Vilayet Meydanı'nda miting düzenlemeyi planladıklarını ancak bombalı terör saldırısı nedeniyle mitingi erteledikleri söyledi. Yavuz şöyle dedi:

"Bugün burada Cumhurbaşkanımıza destek amaçlı halk olarak 'Reis yalnız değilsin' demek için bir miting yapacaktık. Lakin dün gece İstanbul'da yapılan alçak terör saldırısı dolayısıyla mitingimizi ileriki bir tarihe erteledik. Kandil arifesinde bu milletin canını yakanlar bilmelidirler ki bizleri asla yıldıramayacaksınız. Ne yaparsanız yapın yeni Türkiye'yi eski Türkiye'ye geri döndüremeyeceksiniz. Sayın Cumhurbaşkanıma buradan seslenmek istiyorum. Bütün dünya haykırıyoruz ki bugüne kadar sizi yalnız bırakmadık, bundan sonra yalnız bırakmayacağız." Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan kalabalık daha sonra şehitler için dua etti.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Valilik önünde toplana kalabalığın,

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı,

-İpek Yavuz'un konuşması,

-Dua okunmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

===============================

Tokat'ta teröre tepki yürüyüşü

TOKAT'ta AK Parti İl Başkanlığı tarafından organize edilen yürüyüşe katılan binlerce kişi, İstanbul'da oynanan Beşiktaş- Bursaspor maçı çıkışı güvenlik önlemi alan polislere yönelik terör saldırısını protesto etti.

Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplanan binlerce kişi Türk bayrağı açarak, 'Vatan sana canım feda', 'Polise uzanan eller kırılsın' sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Grup yol üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde durarak, burada hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu. Bu esnada bir genç nöbet tutup selam veren polisin omzuna üzerinde Türk bayrağının bulunduğu şal taktı. Grup ardından tekrar yürüyüşe geçti. Terör örgütü PKK aleyhine slogan atan grup, mevlit kandiline katılmak Ali Paşa Camine geçti. Yürüyüş sonrası açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Metin Polat, "Kandil gecesi öncesinde böyle bir saldırıyla güne başlamış olmak elbette hepimizi çok derinden üzdü. Tabi bu ilk değil son da olmayacak, bunu biliyoruz. Bizler Tokat'ta tüm vatandaşlarımızla 'Bayrağını al sende gel' sloganı ile polisimize, vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkmak adına bir yürüyüşümüz oldu. İnşallah bu şehit haberlerin sonu olsun bugün. Bizler inanıyoruz ki bu milleti dize getiremeyecekler" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Açıklama

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/TOKAT,

===============================

Amatör futbolcu maçta gol atıp polislere sarıldı

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Süper Amatör Ligi maçında gol atan oyuncu Mehmet Boz, selam durup sahada görevli polislere sarılarak sevincini gösterdi.

Süper Amatör Ligi'nde, Atatürk Stadı'nda İslahiyespor ile Yıldızspor 1977 takımları karşılaştı. Türk bayrağının yarıya indirildiği karşılaşma öncesi şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Oyunculuların siyah bant takarak çıktığı karşılaşmanın 25'inci dakikasında gol atan İslahiyespor oyuncusu Mehmet Boz, tribüne selam verdikten sonra sahada görevli polis memurlarına sarıldı. Boz, davranışı ile tribündeki taraftarlardan alkış aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Orta hakemin futbolculara konuşması

Saygı duruşu

Futbolcu Mehmet Boz ile röp.

Futbolcunun polislere sarılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

===============================

2 gündür zorla alıkonulduğu evden polis ekiplerince kurtarıldı

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, ayrıldığı sevgilisinin, eşyasını almak üzere gittiği evinde, zorla alıkoyduğu iddia edilen 19 yaşındaki Meral B., yapılan ihbar üzerine polislerce kurtarıldı.

Merkez Osmangazi İlçesi Sakarya Mahallesi Kaya Sokak'taki bir evde, genç bir kızın zorla alıkonulduğu ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, söz konusu adrese gelerek evin çevresinde önlem aldı. Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu Meral B.'yi alıkoyduğu iddia edilen Ünal K. ikna edildi. Ünal K. ile birlikte evde bulunan 2 arkadaşı daha gözaltına alındı.

Meral B. polise verdiği ifadesinde daha önce ayrıldığı Ünal K.'nın evine eşyalarını almak için geldiğini ancak gitmesine izin verilmediğini söyledi. Evde darp edildiğini de öne süren genç kızın şikayetçi olmaması üzerine Ünal K. ve 2 arkadaşı, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Polis ekipleri

-Çevre güvenliği

-İkna sonrası gözaltı

-Kızın evden çıkması

-Arkadaşına sarılması

Haber: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

==================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 13 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement