Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin'de Kck Operasyonu(2) - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin'de Kck Operasyonu(2)

Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin\'de Kck Operasyonu(2)

DEMİRTAŞ.BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP'li merkez ilçe belediye başkanlarıyla birlikte aramaların sürdüğü BDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasına geldi.

13.01.2012 13:17

Diyarbakır, Siirt, Batman VE Mardin'DE KCK OPERASYONU(2)

DEMİRTAŞ: TALİMATLARI BAŞBAKAN VERİYOR

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve BDP'li merkez ilçe belediye başkanlarıyla birlikte aramaların sürdüğü BDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasına geldi. Parti binasında bir süre kalan Demirtaş, çıkışta gazetecilere operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Sabahtan itibaren milletkvekilleri, belediye başkan yardımcılarının evilerinin basıldığını, parti teşkilatı binalarının basıldığını söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:

"Zaten bu talimatların Başbakan tarafından açıkça verildiğini biliyoruz. Hükümet tarafından verildiğini biliyoruz. Şimdi bir taraftan Kenan Evren darbe yapmış diye hakkında iddaaname hazırlanıyor. Kenan Evren 'Kürt yoktur' diyordu. Onun darbesi bu yöndeydi. AKP'nin darbesi de 'Kürtleri yok edin' talimatıyla yapılan bir darbedir. Ben bütün halkımıza şunu söylemek istiyorum. Bütün parti çalışanlarımıza, moralli olsunlar, bu günler elbet geçecek. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu faşistlik bitecek. Bu halk AKP'nin önünde, AKP'nin faşizan zihniyeti ve uygulamalarına boyun eğmeyecek."

'HALKIMIZ TEPKİLERİNİ ORTAYA KOYACAKTIR'

Halkı yer yerde parti binalarına, teşkilatlarına sahip çıkmaya çağıran Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bizim halkımız da demokratik gücünü, tepkilerini ortaya koyacaktır. Partisini de siyasi iradesini de yanlız bırakmayacaktır. Biz bundan kuşku duymuyoruz. Kendimizden şüphemiz yoktur. Bir milletvekilinin dokunulmazlığı tanınmıyorsa, bu kanunu bu kadar açık çiğniyorlarsa, kimse bize 'düzgün kanunlar uygulanıyor, adil yargının işidir, görevidir' demesin. AKP'nin polisi, AKP'nin emri ile bu işleri yapıyorlar. ve bu saatten sonra da Türkiye'de kimse, 'efendim demokrasi siyaset işte güçleniyor, bu operasyonlar demokratik siyaseti güçlendiriyor' gibi safsataları bize anlatmasın. Demokratik siyaseti tümden bitirmeye, halk iradesini tümden kırmaya dönük operasyonlardır bunlar. Halk iradesinin kırılmadığını da kırılmayacağını da, halkımız meydanlarda alanlarda, sokaklarda gösteriyor, göstermeye de devam edecekler. Bizim açımızdan siyasi olarak bedeli ne olursa olsun, üstümüze ne kadar gelirlerse gelsinler, biz mücadelemizde haklıyız. Susmak, boyun eğmek, tepki vermemek bizler açısından onursuzluktur. Diyarbakır'da yüzde 65 oy almış bir partinin binası bu şekilde basılamaz."

Bu arada polis, BDP Diyarbakır il binasında el koyduğu bilgisayar hard diskleri ve belgeleri delil torbalarına koyarak emniyete götürdü.

BAYDEMİR: SUÇ ALETİ BAĞLAMA, DABRUKA, KEMANA EL KOYDULAR

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, KCK operasyonuyla ilgili sosyal paylaşım hesabı Twitter'dan bir açıklama yaptı. Baydemir, "Polis devletinin cuntadan ne farkı var? Elbise farkı üniforma ve rengi. Belediyemize ait Aram Tigran Konservatuarı basıldı. Bağlama, darbuka, keman, piyano, def vb suç aletlerinin buluduğu merkezimiz aranıyor" dedi.

SADAK: SON DERECE VAHİM

Soruşturma kapsamında evi aranan Siirt'in Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, aramaların sürdüğü sırada evinin önüne geldi. Sadak, evinde yapılan aramanın demokrasi açısında son derece vahim bir olay olduğunu savundu.

Polis, Sadak'ın evinde yapılan aramada bazı bilgisayar hard diskleri, CD, belge ve dökümanlara el koyup emniyete götürdü.

Bingöl İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI ARANIYOR

KCK soruşturması kapsamında BDP Bingöl il binasına, bazı sivil toplum örgütleri ve partililerin iş yerlerinde arama yapan polis, bilgisayar hard diskleri ile çeşitli belge ve dökümanlara el koyarak emniyete götürdü. Yapılan aramalar sırasında alınan sıkı güvenlik önlemi dikkat çekti.

KIZILTEPE BELEDİYESİ'NDE DE ARAMA

Mardin'in Kızıltepe İlçe Belediyesi'ne de soruşturma kapsamında baskın düzenlendi. Belediye Başkanvekili Şerife Alp'in de aramalar sırasında belediye binasında olduğu belirtildi. Polis, aramalar sırasında belediye binasına çıkan cadde ve sokakları zırhlı araçlarıyla kapatarak, giriş çıkışlara izin vermedi. Polisin araması uzun süre devam etti.

DHA(GG/COŞ) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır, Siirt, Batman ve Mardin'de Kck Operasyonu(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement