Hatay Medeniyetler Korosu, Nobel Barış Ödülü'ne Aday - Son Dakika
Güncel

Hatay Medeniyetler Korosu, Nobel Barış Ödülü'ne Aday

Hatay Medeniyetler Korosu, Nobel Barış Ödülü\'ne Aday

Hatay'da, 3 semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, '2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

14.04.2011 12:30

Hatay'da, 3 semavi din ve 6 mezhebin mensuplarından oluşan Antakya Medeniyetler Korosu, '2012 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

Hatay Valiliği tarafından 2007'de Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde kurulan ve Türkçe, Arapça, Ermenice ilahi ve şarkıları seslendiren Medeniyetler Korosu Derneği Başkanı Yılmaz Özfırat, kendilerini izleyen ve koro hakkında bilgi edinen bazı bakan, rektör, bilim adamları, büyükelçi, profesör, sanatçı ve daha önce Nobel ödülü kazanmış kişilerin önerisiyle, '2012 Yılı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildiklerini açıkladı. Kurulduğu günden bu yana yurt içi ve yurt dışında 80 konser veren ve 120 kişiden oluşan koronun aday gösterilmesinin memnuniyet yarattığını belirten Özfırat, dünya barışına katkıları ile bundan sonra yapmak istedikleri çalışmaları kapsayan adaylık dosyasını hazırladıklarını söyledi. Özfırat, koroda Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi dinlerine mensup imam, papaz, rahibe, öğrenci, öğretmen, manifaturacı, ev hanımı, kuyumcu, mimar ve emekli gibi farklı meslek grupları ve pozisyonlardan kişilerin bulunduğunu kaydetti.

Bu oluşumla dünyaya kardeşlik ve dostluk mesajı vermeye çalıştıklarını anlatan Özfırat, "Seslendirdiğimiz yaklaşık 20 parça içinde peygamberlerin isimleri geçmiyor. Hiçbir dini de övmüyoruz. Tüm insanlık tek ve ortak Allah'a inanıyor. Koromuzda barışı ve yüce Allah'ı öne çıkaran ilahiler seslendiriyoruz" dedi. 2 yıl önce AK Parti Genel Merkezi'nde tüm ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı iftar yemeğinde verdikleri konserde ayakta alkışlandıklarını hatırlatan Özfırat, "O an yaşadığımız gururu anlatmak mümkün değil. İlk yurt dışı konserlerimizi ise Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne seçilmesi nedeniyle New York'ta verdik. 6'sı yurtdışı toplam 80 konser verdik. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak göndererek Berlin, New York, Belçika, Atina, Paris ve Viyana'da konser vermemizi sağladı" diye konuştu.

ABD'DE TURNESİ

Özfırat, liseyi Antakya'da okuyan ve şu anda Washington Büyükelçisi olan Antakya hayranı Namık Tan ve Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun katkısıyla ABD'de turneye çıkacaklarını da açıkladı. En büyük hayallerinin ise Gazze'de bir tarafta İsrail, diğer tarafta Filistinliler'in bulunacağı alanda konser vermek olduğunu vurgulayan Özfırat, Konserlerden ücret almadıklarını, bunun yerine, Mehmetçik ve Lösemili Çocuklar Vakfı gibi hayır kurumlarına katkı sağlanmasını istediklerini, verdikleri konser ile bedensel engelli 50 ihtiyaç sahibi vatandaşı tekerlekli sandalyeye kavuşturduklarını sözlerine ekledi.

NASIL ADAY GÖSTERİLİYOR

Nobel'e bakan, rektör, bilim adamları, büyükelçi, profesör, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakim ve yargıçlar ile daha önce Nobel ödülü kazanmış kişiler, kişi ve örgütleri aday olarak gösterebiliyor. Bu kişilerin isimleri açıklanmıyor ve bir kez Nobel'e aday gösterilen kişi ve örgütler 49 yıl süreyle bir kez daha aday gösterilmiyor. Bu kişiler, kişi ve örgütlerle ilgili başvurularını belgeleriyle birlikte Nobel Barış Ödülü Komitesi Daimi Sekreterliği'ne göndererek müracaat etmiş oluyor. - Hatay/ Antakya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hatay Medeniyetler Korosu, Nobel Barış Ödülü'ne Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement