Mhp Lideri Bahçeli (2): Hakan Şükür'e Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Mhp Lideri Bahçeli (2): Hakan Şükür'e Sahip Çıktı

Mhp Lideri Bahçeli (2): Hakan Şükür\'e Sahip Çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın istese de milliyetçi olamayacağını ifade ederken, Başbakan'ın "Türk'üm" diyemediğini, Türk bayrağını ağzına dahi alamayarak tıpkı yabancılar gibi "Türkiye bayrağı"nda karar kıldığını söyledi...

26.02.2013 13:42

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın istese de milliyetçi olamayacağını ifade ederken, Başbakan'ın "Türk'üm" diyemediğini, Türk bayrağını ağzına dahi alamayarak tıpkı yabancılar gibi "Türkiye bayrağı"nda karar kıldığını söyledi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın istese de milliyetçi olamayacağını ifade ederken, Başbakan'ın "Türk'üm" diyemediğini, Türk bayrağını ağzına dahi alamayarak tıpkı yabancılar gibi "Türkiye bayrağı"nda karar kıldığını söyledi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Hocalı Katliamı'nın 21. yıl dönümünü anarken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Ermenistan'da yapılan seçimleri kazanan Sarkisyan'a tebrik mesajı göndermesine tepki gösterdi. Bahçeli, "Ermeni açılımı kapsamında, bu şahsiyetle birlikteliklerini futbol müsabakası izleyerek tescilleyen Sayın Cumhurbaşkanı'nın, Hocalı'nın ve daha birçok acının tazeliği korunurken iyi dilek temennisinde bulunması hepimizi, özellikle de Azerbaycanlı kardeşlerimi incitmiştir. Sayın Gül'ün, sözde diplomatik nezaket ve iyi niyet gösterisi olarak tebrik mesajı gönderdiği kişi Hocalı'da katliam yapanlar arasındadır ve elinde Hocalı katliamının çıkmayacak lekesi bulunmaktadır. Hocalı'nın feryadı dinmemişken, Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si hala işgal altındayken bu tebrik mesajını göndermek hangi akla hizmettir" dedi.

-"BAŞBUĞ'UN TANIKLARININ DİNLENMEMESİ HUKUK CİNAYETİ"

Konuşmasında Türk adaletinin siyasallaşmanın, siyasi telkin ve baskıların altına tam olarak girdiğini ifade eden Bahçeli, "AKP zihniyeti hepimiz için vazgeçilmez önemde olan hukuku çocuk oyuncağına çevirmiş, her tarafını kendi siyasi hedefleri uğruna budamıştır. Uydurma iddialar, sanal suç imalleri, iftiralardan beslenen davalar, haksızlığı ve usulsüzlüğü kökleştiren yargısal safahatlar, savunma hakkının gasp edilmesi, çakma delillerle iddianame hazırlıkları Türkiye'nin başına kabus gibi çöreklenmiştir" dedi.

Ergenekon Davası kapsamında tutuklu yargılanan Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tanık olarak gösterdiği isimlerin mahkemece reddedilmesinin de "yargının ne hale geldiğinin, hukuk kurallarının nasıl ihlal edildiğinin delilli, ispatlı örneği" olduğunu belirten Bahçeli, "Bu veriler ışığında diyebilirim ki, Sayın Başbuğ'un tanık olarak dinlenmesini talep ettiği isimlerin, İstanbul 13'ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmesi hukuk cinayetinden başka bir anlama gelmemektedir" diye konuştu.

-"HUKUK REFORMUNA DESTEK OLDUĞUNU SANAN ZAVALLILAR"

Bahçeli, Türkiye'nin en temel sorununun adaletin tıkanmasında ve çalışamaz hale gelmesinde yattığını ifade ederek, "Bu sorun aşılmadan; "yetmez ama evetçiler', 12 Eylül referandumunda "evet' diyerek hukuk reformuna destek olduğunu düşünen zavallılar ve Başbakan'ın kuru sıkı atmaları hiçbir sonuç doğurmayacaktır. AKP hukuktan elini çekmeli, adalete bulaştırdığı virüsü temizleyerek hukuk skandallarını mutlaka tamir etmelidir. Teröristleri tanık olarak hevesle dinleyenler, genelkurmay başkanlığı yapan değerli şahsiyetleri tanıklıktan alıkoyma girişimlerini asla izah edemeyecekler, alınlarına vurulan kara lekeden de ömürleri boyunca kurtulamayacaklardır" dedi.

-"BAŞBAKANIN DİLİ FAZLA UZADI"

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın Türk milletine, Türklüğe ve Türk milliyetçiliğine karşı sergilediği "seviyesiz ve sadakatsiz üslubun", son zamanlarda karşılaştıkları en çirkin, en katlanılamaz ve en kaba tavır olduğunu da ifade etti. Başbakan Erdoğan'ın ısrarla Türk milliyetçiliğini ayakları altına aldığını söylemeye devam ettiğini belirten Bahçeli, "Ana muhalefet CHP'nin genel başkanı da, bu sözleri şurada söyle, burada söyle diyerek, adeta Başbakan'a mihmandarlık yapmakta, milliyetçiliğin ayaklar altına alınmasından zevk duyan bir ruh hali göstermektedir. Başbakan'a tüm kötü sözlerini aynen iade ediyor, iftiralarının selinde bir gün boğulmaktan kaçamayacağını iyi biliyor, milli değerlerimize tahammülsüz olan dilinin çok fazla uzadığını ikazla bildirmek istiyorum" dedi.

-TÜRKİYE BAYRAĞI-

Başbakan'ın "Milli bankamız Merkez Bankası'dır" sözlerini de eleştiren Bahçeli, "Merkez Bankası döviz rezervi artışını milliyetçilik olarak yorumlayabilmek için bir insanın ya cahil ya da BOP'a eşbaşkan olması yeterli olacaktır" diye konuştu. Bahçeli şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan sen istesen de milliyetçi olamazsın, sızlansa da milliyetçiliğin kapısından geçemezsin. Çünkü senin ne birikimin, ne içinden çıktığın fikri muhitin, ne şahsi özelliklerin, ne de sicilin buna elvermez, buna imkan tanımaz. Sen, başkalarına hayranlıkla şekillenen alışkanlıklarını Türk milliyetçiliğinde bulamazsın, etnikçi ve ırkçı özelliklerini bizim aramızda nafile yere çabalasan da göremezsin. Bunun için Türk'üm diyemiyorsun, bunun için Türk milletine aidiyeti kabullenemiyorsun ve Türk bayrağını dahi ağzına alamayarak tıpkı yabancılar gibi Türkiye bayrağında karar kılıyorsun. Unutma ki, kendi değerlerine hürmet duymayanlar, kimseden saygı ve sevgi beklememelidir."

-"BİZİM KİMSENİN ETNİK KÖKENİYLE İLGİLİ BİR MERAKIMIZ YOKTUR"

Başbakan'ın milliyetçiliği ayaklar altına almasının bir PKK tavsiyesi olduğunu ifade eden Bahçeli, "Türklüğü etnik bir seviyeye çekmesi yeni dostu İmralı canisinin temennisidir" dedi. Bahçeli, "Ben bir Arnavut'um. Aslında bu açıdan bakarsanız Türk değilim" diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'e ise sahip çıktı. Bahçeli şunları dedi:

"Şimdilerde AKP içinden Türk olmadıklarını birden bire hatırlayan, Türk olmaktan kurtulduklarını densizliğin çamuruna saplanarak ifade edenlere çok sık rastlanmıştır. Başbakan Erdoğan, Türk olmadığını itiraf eden futbol yorumcusu milletvekili arkadaşını savunmak için merhum vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u örnek vermiş ve aynen şunları söylemiştir: "Ben Arnavut'um diyor. Mehmet Akif de bir Arnavut. Mehmet Akif bir Arnavut olarak İstiklal Marşımızın şairi. O, Mehmet Akif'i, o Türklükten çıkarıyor mu?' Öncelikle şu hususun Başbakan tarafından bilinmesi lazımdır ki; elleri öpülesi merhum şairimiz birilerini temize çıkarmak ve aklamak adına kullanılmayacak kadar yüce ve gönlümüzün müstesna ismidir. O, kökeni ne olursa olsun Türk olmuş, Türk'e mal olmuş ve Türk milletine istiklalinin manzum dizelerini yazmıştır. Bizim için, gaflete kapılarak açıklamalarıyla hataya düşse de, göğsünde ayyıldızı taşımış, Türk milletini sevince boğmuş ve Türkiye'nin başarısı için ter dökmüş söz konusu milletvekili ne olursa olsun Türk milletinin evladı, bir mensubudur. Arnavutluk devletinin naaşını istediği, fakat Türk milletine mal olduğundan dolayı bu talebin karşılanması imkansız olan merhum Şemsettin Sami Bey Arnavut kökenli olsa da Türk'tür ve Türk milliyetçiliğine eşsiz hizmetler yapmıştır. Bizim kimsenin etnik kökeniyle ilgili bir merakımız yoktur."

AK Parti Milletvekillerine de seslenen Bahçeli, "AKP içinde Türklüğünden gurur duyan değerli milletvekili arkadaşlarım da Mustafa Sabri Efendi'nin ardından, Damat Ferit'in çizgisinden gitmeye ne zamana kadar devam edeceklerdir? Bu partiye yıllardır oy vermiş değerli kardeşlerim daha ne kadar bu zillete tahammül gösterecekler ve Türklüğü çiğneyen BOP'çuya daha ne zamana kadar sessiz duracaklardır? Varsın Recep Tayyip Erdoğan ve yanındaki zevat Türklükten ayrılsın; Allah'a şükürler olsun ki biz her daim Türk olacağız, Türk kalacağız, Türkçe duyacağız, Türkçe bakacağız, Türkçe sesleneceğiz ve Türk milletini yaşatmak için her zorluğa göğüs gereceğiz" diye konuştu. (ANKA/SON)

(GO/OE) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Mhp Lideri Bahçeli (2): Hakan Şükür'e Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement