Muğla Marmaris'te Türkiye Gençler Halk Oyunları Şampiyonası Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Muğla Marmaris'te Türkiye Gençler Halk Oyunları Şampiyonası Düzenlendi

Marmaris'te Türkiye gençler halk oyunları şampiyonası düzenlendiMuğla'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası, 23 ilden 32 takım ve 594 sporcunun katılımıyla yapıldı.

08.04.2018 18:09

Marmaris'te Türkiye gençler halk oyunları şampiyonası düzenlendi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası, 23 ilden 32 takım ve 594 sporcunun katılımıyla yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren okullara madalyaları verildi.

Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'ndaki, Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler adına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan'ın sunum yaptığı yarışmaya Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Gençlik Hizmetleri Muğla İl Müdürü Serkan Öcalmaz, Kaymakam Celalettin Yüksel, CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz, Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ve yaklaşık bin vatandaş katıldı. 23 ilden 32 takım ve 594 öğrenci, 13 düzenlemeli, toplam 23 dalda yarıştı. İki gün süren yarışma kapsamında düzenlemeli kategorisinde, birinciliği Denizli Cumhuriyet Anadolu Lisesi, ikinciliği Artvin Ayhan Şahenk Mesleki ve Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi takımları elde etti. Geleneksel düzenlemesiz kategorisinde ise Diyarbakır Bağlar Kiptaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Gaziantep İl Genel Meclisi Anadolu Lisesi ikinci, İzmir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel,

2017- 2018 eğitim öğretim yılında Okul Sporları faaliyet programında yer alan Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'na katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim. Eşsiz ülkemizin farklı şehirlerindeki kültürel oyunları bizlere tanıtan gençlerimizle gurur duyuyorum dedi. Konuşma sonrası Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ile il ve ilçe protokolü dereceye giren folklor ekiplerine madalyalarını takdim etti.

Muğla Marmaris\'te Türkiye Gençler Halk Oyunları Şampiyonası Düzenlendi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Marmaris'te Türkiye Gençler Halk Oyunları Şampiyonası Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement