Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi Sergiyle Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi Sergiyle Sona Erdi

Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi Sergiyle Sona Erdi

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde sanatçı dostu işadamı Ahmet Şahin'in kendisine ait Doğapark adlı çiftlikte, 4 yıl önce başlattığı Portakalçiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin dördüncüsü dün akşam sona erdi.

27.06.2012 11:17

Sakarya'nın Sapanca İlçesi'nde sanatçı dostu işadamı Ahmet Şahin'in kendisine ait Doğapark adlı çiftlikte, 4 yıl önce başlattığı Portakalçiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'nin dördüncüsü dün akşam sona erdi. Sanatçıların yaptıkları resim, heykel, mozaik, seramik ve diğer sanat çalışmaları yine Doğapark'ta sergilendi.

Sapanca İlçesi'nin Kurtköy bölgesinde kurulu Doğapark'ta, dört yıl önce işadamı Ahmet Şahin'in çabasıyla Türk ve dünya sanatçılarının kaynaşması amacıyla başlatılan Portakalçiçeği Plastik Sanatlar Kolonisine bu yıl, 45 yerli ve yabancı sanatçı katıldı. Arjantin'den Mısır'a, Almanya'dan Makedonya'ya 11 ülkeden 45 sanatçı 20 gün boyunca burada birlikte çalıştı.

Sanatçıların yaptığı 100'ün üzerinde eser, koloni çalışmasının sona ermesi nedeniyle yine Doğapark'da düzenlenen kokteyl alanında sergilendi. Sanatçılara teşekkür plaketi ve hatıra armağanları dağıtıldı. Çeşitli ülkelerden gelen ve kısa sürede kaynaşan sanatçılar ayrılırken duygusal anlar yaşandı.

Sapanca Kaymakamı Osman Sarı ve Belediye Başkanı İbrahim Ulsu ile ilçe protokolünün de hazır bulunduğu veda gecesinde konuşan Ahmet Şahin, Portakalçiçeği Sanat Kolonisi'nin kısa zamanda tüm dünyada tanındığını ve marka haline geldiğini belirterek, "Bu yıldi koloni çalışmasına yurt dışından 460 talep geldi. Ancak yer sorunu nedeniyle çok azına olumlu cevap verebildik. Burada çok güzel eserler ortaya çıktı. Eserler İstanbul'da sanat galerilerinde, Ankara'da Portakalçiçeği Recidance salonunda sergilenecek. Eserlerin ayrıca yurt dışında da sergilenmesi için çalışma yapıyoruz" dedi.

RESSAMLAR BULUŞMASI DA YAPILDI

Mayıs ayı içinde büyük bir çoğunluğu Türk Cumhuriyetlerinden olmak üzere 21 sanatçının katılımıyla Türksoy Ressamlar Buluşması da yine Doğapark'da gerçekleştirilmişti. Burada yapılan eserler ilk olarak Güral Sapanca Otel'de sergilenmiş, serginin açılışını da iki günlük program için Sapanca'ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapmıştı. Burada ayrıca ünlü ressamımız Yaşar Çallı'nın yaptığı portre çalışması da Cumhurbaşkanı Gül'e hediye edilmişti.

KATILAN SANATÇILAR

Bu yıl dördüncüsü yapılan, Hakan Körpi'nin genel koordinatörlüğündeki Portakalçiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi'ne katılan yerli ve yabancı sanatçıların adları alfabetik sıraya göre şunlar:

Alejandra Gregorio, Altuğ Alaçlı, Anar Eyni, Aslı Altınışık, Buğra Erol, Çerkes Karadağ, Kristine Raprell, Christof Mascher, Clodia Chianuci, Dario Ortisrobledo, Demet Yalçınkaya, Dilara Şahin, Eliyar Alimirzayev, Gazanfer Bayram, Gizem Enuysal, Gjorgji Tomovski, Gülistan Karagüzel, Halil Şentürk, Hike Demneitner, Hülya Sözer, İrfan Okan, Işıl Yaltıraklı, Işıl Güleçyüz, John Holger, Juan Lucas, Kudret Türkün, Leon Duniec, Mahir Güven, Murat Bekeyev, Marwa Qendel, Mustafa Karasu, Mustafa Özel, Nesli Türk, Nilay Akbulut, Nurdan Likos, Nuri Irak, Resul Aytemur, Şahin Paksoy, Sarah Nschotschi Haslinger, Sehalattin Yıldırım, Selçuk Akbulut, Seydi Murat Koç, Seyit Mehmet Buçukoğlu, Sinem Kaya, Zarko Jakimowvsky. - Sakarya/ Sapanca

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Portakal Çiçeği Plastik Sanatlar Kolonisi Sergiyle Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement