Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

"Anayasaya göre dini bayramların kutlanacağı günlerle ilgili tespitte bulunma yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığı'ndadır."

26.10.2012 14:29

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Kurban Bayramı'nın bazı İslam ülkelerinde farklı tarihlerde kutlanmasıyla ilgili,

"Anayasaya göre dini bayramların kutlanacağı günlerle ilgili tespitte bulunma yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığı'ndadır. Resmi kurumumuz nasıl bir belirleme yaparsa biz de ona uyarız" dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar parti genel merkezlerinde yapıldı.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Nur Özkaya ile Gençlik Kolları Yerel Yönetimler Başkanı Kurtcan Çelebi'den oluşan heyet Saadet Partisi'ni ziyaret etti.

İpek, ziyarette, ülkede yaşanan gelişmelere dikkat çekerek, belediyeler tarafından kurulan kesim yerlerinde artık hijyenik ortamlarda kurban kesimi yapıldığını söyledi.

Türkiye'nin bölgesindeki ülkeler için umut haline geldiğini ifade eden İpek, eğitimde getirilen 4+4+4 sisteminin Cumhuriyet tarihinde atılan en önemli adımlardan biri olduğuna dikkati çekti.

Saadet Partisi yetkililerinin, "Kur'an-ı Kerim'in seçmeli değil zorunlu ders olarak okutulması" önerini dile getirmeleri üzerine İpek, uygulama görüldükten sonra vatandaşlardan gelen taleplerin bu konuda belirleyici olacağını bildirdi.

İpek, AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından milli gelirdeki artışa işaret ederek, ülkenin gelişmesinde AK Parti'nin TBMM'de üçte ikilik çoğunluğa sahip olmasının büyük rolü olduğunu vurguladı.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın da kurban ibadetinde artış olmasına rağmen manevi atmosferde azalma olduğunu ileri sürdü.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım ise 4+4+4 ile getirilen sistemde Kur'an-ı Kerim'in seçmeli değil zorunlu ders olması gerektiğini dile getirdi.

-Bayramın farklı tarihlerde kutlanması-

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Saadet Partisi'nden ayrılırken bir gazetecinin, "Kurban Bayramı'nın bazı İslam ülkelerinde farklı tarihlerde kutlanması" ile ilgili sorusu üzerine, zaman zaman bu tür farklılıklar ortaya çıktığını hatırlattı.

Dini bayramların bazen bu ülkelerle aynı, bazen de farklı tarihlerde kutlandığına işaret eden İpek, "Anayasaya göre dini bayramların kutlanacağı günlerle ilgili tespitte bulunma yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığı'ndadır. Resmi kurumumuz nasıl bir belirleme yaparsa biz de ona uyarız" diye konuştu.

-CHP heyeti-

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve Parti Meclisi üyeleri Umut Akdoğan ile Gül Çiftçi'den oluşan CHP heyeti de Saadet Partisi'ni ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, Türkiye'de her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu, tüm siyasi parti liderlerinin bayram vesilesiyle bir araya gelmesi halinde siyasetteki gerginliğin azalacağını söyledi.

Tezcan da siyasette farklı görüşlerin olabileceğini belirterek, "Dini ve milli bayramlar ayrılığın değil, birliğin günü olmalıdır" dedi.

İktidarın "güç' değil "sabır" makamı olarak görülmesi halinde ülkede huzurun sağlanabileceğini ifade eden Tezcan, bu sayede herkesin düşüncesini kolayca ifade edebileceğine dikkati çekti.

-Seçilme yaşının 18 olması-

MHP Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaya ve Sami Uzun ile Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ın ziyaretinde de seçilme yaşanın 18'e indirilmesi konusu gündeme geldi.

Terörün, Türkiye'nin en önemli gündem maddesi haline geldiğini öne süren Karakaya, "Oslo'da, İmralı'da ne söz verildiyse şimdi onlar yerine getiriliyor" görüşünü savundu.

MHP olarak büyükşehir sayının artırılmasına karşı olmadıklarını vurgulayan Karakaya, "Büyükşehir yasasının Türkiye'yi özerk bölgesel yönetimler aşamasına getireceğini" iddia etti.

Seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle ilgili tartışmalara da değinen Karakaya,

"18 yaş PKK'yı meclise, bölgesel yönetime taşımaktır" diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın ise bölgede oynanan tüm oyunlarda nihai hedefin Türkiye olduğunu öne sürdü.

Her gün şehit haberleri alındığını kaydeden Aydın, bu sorunun çözümü için siyasi partilere görev düştüğünü belirtti.

-"Bayramları bayram gibi idrak etmeliyiz"-

BBP Genel Başkan Yardımcıları Metin Gündoğdu ve Tevfik Eren ile Ankara İl Başkanı Gökhan Tüzün de Saadet Partisi'ne bayram ziyaretinde bulundu.

Kurban Bayramı'nda bile Müslüman dünyasında kan ve gözyaşının devam ettiğine işaret eden Gündoğdu, Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü tartışmalarını ve büyükşehir belediyesi yasasını eleştirerek böyle bir dönemde bu tür tartışmaların yapılmaması gerektiğini belirtti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, "Ne olursa olsun mutlaka bayramları bayram gibi idrak etmeliyiz. Yoksa manevi motivasyonumuzu kaybederiz" dedi.

-Saadet Partisi'ne Hatay teklifi-

Demokrat Parti (DP) Sosyal İşler Başkanı Ertan Küçükay, Eğitim, Sağlık ve Çevre İşleri Başkanı Nevzat Şahan ve Genel İdare Kurulu üyesi Sinem Ersoy'dan oluşan heyet, ziyarette milletvekili performanslarıyla ilgili hazırlanan raporu Genel Başkan Mustafa Kamalak'a iletilmek üzere Saadet Partisi yetkililerine verdi.

Bazı milletvekillerinin TBMM'de yeterince etkin olamadığını dile getiren Küçükay, eski genel başkan Süleyman Soylu'nun AK Parti'ye katılımını eleştirdi.

İşçi Partisi heyetinin ziyaretinde ise Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Karanlık, Saadet Partisi yetkililerine, Hatay'da Suriye ile ilgili birlikte etkinlikte bulunma önerisi getirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, bunun üzerine bölgedeki her toplu hareketin başka bir toplu harekete dönüşmesi ihtimali olduğuna dikkati çekti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım da hükümetin uyguladığı dış politikayı eleştirerek, "sıfır sorun" politikasından "sonsuz sorun"a gelindiğini öne sürdü.

DSP Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Ertürk ve Genel Sekreter Yardımcıları Müzeyyen Okur ile Hasan Uğurtürk'ün ziyaretinde de iç ve dış politikaya ilişkin konular değerlendirildi.

-Kamalak partililerle bayramlaştı-

Öte yandan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin Ankara il teşkilatından partililerle bayramlaştı.

Kamalak, İslam ülkelerinin sorunlar karşısında ortak hareket etmediğini belirterek, bu ülkelerin bayramlarda bile birleşemediğini söyledi.

Bu arada, Saadet Partisi yakınındaki Hamidiye Cami'de bir grubun bayram namazı kıldığı öğrenildi.

Muhabir: Selma Bıyıklı/Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement