TSK'nın Komuta Kademesinde Ataması Yapılan Komutanların Biyografileri - Son Dakika
Güncel

TSK'nın Komuta Kademesinde Ataması Yapılan Komutanların Biyografileri

TSK\'nın Komuta Kademesinde Ataması Yapılan Komutanların Biyografileri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 gün süren Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasından sonra TSK'da komuta kademesi belirlendi.

03.08.2013 15:04

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 3 gün süren Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı kararlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasından sonra TSK'da komuta kademesi belirlendi.

TSK komuta kademesinde bulunan orgeneraller ile orgeneral ve oramiralliğe terfi ettirilen korgeneral ve koramirallerin biyografileri şöyle:

ORGENERAL YALÇIN ATAMAN

Orgeneral Yalçın Ataman 1950 yılında Balıkesir'de doğdu. 1969 yılında kara harp okulundan, 1970 yılında muhabere okulundan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli muhabere birliklerinde haber merkezi subaylığı, mal saymanlığı, takım ve bölük komutanlığı yapan Orgeneral Ataman, 1980 yılında Kara Harp Akademisinden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; 4'üncü Piyade Tümen 46'ncı Piyade Alayında Harekat ve Eğitim Kısım Amirliği, 8'inci Piyade Tümeni'nde Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı (Shape Mons/Belçika) Harekat Başkanlığı'nda karargah subaylığı, 9'uncu Kolordu ve 29'uncu Piyade Tümen Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 29'uncu Piyade Tümeni ve 29'uncu Mekanize Piyade Tugayı Kurmay Başkanlığı, Genelkurmay Eğitim ve Teşkilat Daire Eğitim Öğretim Şube Müdürlüğü ve Kuleli Askeri Lisesi Komutanlığı görevlerini yürüttü. Ataman; 1996 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Genelkurmay Muhabere Destek Komutanlığı, Genelkurmay Muhabere ve Bilgi Sistemleri Destek Komutanlığı ve Genelkurmay Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Plan Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2000 yılında tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral rütbesi ile 21'inci Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı, Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargahı (Shape Mons/Belçika) Muhabere ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Tedarik ve İnşaat Yardımcılığı görevlerini yürütmüş, 2005 yılında korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile Harp Akademileri Komutan Yardımcılığı, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı, 3'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Plan Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2010 yılında orgeneralliğe terfi etmiştir. Orgeneral rütbesi ile 3'üncü ve 1'inci Ordu Komutanlığı görevlerini yürütmüş, 2013 yılında harp akademileri komutanlığı görevine atanmıştır. Filiz Ataman ile evli olan Orgeneral Yalçın Ataman'ın bir çocuğu var ve İngilizce biliyor.

ORGENERAL SERVET YÖRÜK

Orgeneral Servet Yörük 1950 yılında Samsun'da doğdu. 1970 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1971 Yılında Topçu ve Füze Okulu'ndan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı topçu birliklerinde İleri Gözetleyicilik ile Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Orgeneral Yörük, 1980 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; 247'nci Piyade Alayı'nda Muharebe Destek Bölük Komutanlığı, 9'uncu Kolordu İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma Şubede Karargah Subaylığı, Genelkurmay Personel Başkanı Sekreterliği, Genelkurmay Personel Daire Personel Yönetim Şube Proje Subaylığı ile Şube Müdürlüğü ve Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1997 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 4'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Personel İşlem Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2001 yılında tümgeneralliğe terfi itti. Tümgeneral rütbesi ile Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2005 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Personel Başkanlığı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2010 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 2'nci Ordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2013 yılında Jandarma Genel Komutanlığı görevine atandı. Sibel Yörük ile evli olan Orgeneral Servet Yörük'ün iki çocuğu var.

ORGENERAL HULUSİ AKAR

Orgeneral Hulusi Akar; 1952 yılında Kayseri'de doğdu, 1972 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1973 Yılında Piyade Okulu'ndan mezun oldu. 1980 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Akar, 1982 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak 7'nci Piyade Alayı'nda Karargah Bölük Komutanlığı, 12'nci Piyade Tümen Komutanlığı'nda Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargahı (Afsouth Napoli/İtalya) İstihbarat Başkanlığı'nda İstihbarat Subaylığı, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'nda İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde Plan Subaylığı, Genelkurmay Başkanlığı'nda Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Görev Kuvveti Komutanlığı görevlerini yürüttü. 1998 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 51'inci İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı ve Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargahı (Afsouth Napoli/İtalya) Plan Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2002 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile Genelkurmay 2.Başkanlığı Görevini yürüttü, 2013 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır. Şule Akar ile evli olan Orgeneral Hulusi Akar'ın iki çocuğu var ve İngilizce biliyor.

ORGENERAL AHMET TURMUŞ

Orgeneral Ahmet Turmuş; 1949 yılında Elazığ'da doğdu, 1969 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1970 Yılında Ordudonatım Okulu'ndan mezun oldu. 1978 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde ikmal subaylığı, takım komutanlığı ve mal saymanlığı yapan Orgeneral Turmuş, 1980 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığı'nda Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Lojistik Plan Daire Başkanlığı'nda Plan Subaylığı, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargahı (Afsouth Napoli/İtalya) Lojistik Başkanlığı'nda İkmal Şube Müdürlüğü, Teknik Astsubay Hazırlama Okulu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Levazım Daire Başkanlığı'nda Karargah Subaylığı görevlerini yürüttü. 1997 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Levazım Daire Başkanlığı, 6'ncı Piyade Tugay Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2002 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Levazım Maliye Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı ve 5'inci Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile 3'üncü Ordu Komutanlığı görevini yürüttü, 2013 yılında 1'inci Ordu Komutanlığı görevine atandı. Rukiye Turmuş ile evli olan Orgeneral Ahmet Turmuş'un iki çocuğu var ve İngilizce biliyor.

ORGENERAL MEHMET ERTEN

Orgeneral Mehmet Erten; 1948 yılında Muğla'da doğdu, 1968 yılında Hava Harp Okulu'ndan, 1969 yılında Uçuş Okulu'ndan mezun oldu. 1979 yılına kadar Hava Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli filolarda kol uçuculuğu yapan Orgeneral Erten, 1981 yılında Hava Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Bakım Kısım Amirliği ve Harekat Subaylığı, 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Harekat Subaylığı, Hava Kuvvetleri Personel Başkanlığı'nda Plan Subaylığı ve Yönetim Şube Müdürlüğü, NATO Havadan Erken İhbar Kontrol Programı Yönetim Ajansı'nda (Napma Hollanda) Harekat Destek Subaylığı, 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı ile Harekat Komutanlığı, Genelkurmay Lojistik Başkanlığı'nda Lojistik Plan Koordinasyon Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 1999 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Hava Kuvvetleri Plan Program Daire Başkanlığı ve 12'nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2003 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Hava Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı ve 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Genelkurmay Lojistik Başkanlığı ve Hava Lojistik Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti. Orgeneral rütbesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevini yürüttü, 2013 yılında Yüksek Askeri Şüra Üyeliği görevine atandı. Münevver Erten ile evli olan Korgeneral Mehmet Erten'in bir çocuğu var ve İngilizce bilmektedir.

KORGENERAL SALİH ZEKİ ÇOLAK

Korgeneral Salih Zeki Çolak; 1954 yılında Trabzon'da doğdu, 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1975 yılında Topçu ve Füze Okulu'ndan mezun oldu. 1986 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı topçu birliklerinde takım komutanlığı, batarya subaylığı ve batarya komutanlığı yapan Korgeneral Çolak, 1988 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; 4'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'nda Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 49'uncu Piyade Alayında Tabur Komutanlığı, Genelkurmay Mali Plan Program Daire Başkanlığı'nda Program Subaylığı, Batı Avrupa Birliği'nde (Brüksel/Belçika) Türkiye Askeri Temsilciliği ve Kurmay Başkanlığı, 108'inci Topçu Alay Komutanlığı ve Genelkurmay Genel Sekreterliği'nde Basın Yayın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2001 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Tayin Daire Başkanlığı ve 19'uncu Piyade Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2005 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Personel Başkanlığı, Genelkurmay Genel Sekreterliği ve Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 7'nci Kolordu Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etti ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı görevine atandı. Melek Çolak ile evli olan Korgeneral Salih Zeki Çolak'ın iki çocuğu var ve İngilizce biliyor.

KORGENERAL YAŞAR GÜLER

Korgeneral Yaşar Güler 1954 yılında Ardahan'da doğdu, 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1975 yılında Muhabere Okulu'ndan mezun oldu. 1984 yılına Kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı muhabere birliklerinde takım komutanlığı yapan Korgeneral Güler, 1986 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak Yurt İçi Batı Bölge Komutanlığı'nda Seferberlik Şube Müdürlüğü, Harekat Başkanlığı ile Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'nda Plan ve Program Subaylığı ile Harekat ve İstihbarat Üyeliği, 12'nci Piyade Tümen Komutanlığı'nda Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü, 12'nci Mekanize Tugay Komutanlığı'nda Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Mebs Daire Başkanlığı'nda Plan ve Konsept Subaylığı, Bosna-Hersek Barış Gücü Görev Kuvveti İkmal Subaylığı, Başbakanlık Askeri Danışmanlığı'nda Kara Proje Subaylığı, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargahı'nda (Afsouth Napoli/İtalya) Bilgi Sistemleri Başkan Yardımcılığı ve Proje Yönetim Şube Müdürlüğü, TSK Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Eğitim ve Teşkilat Daire Başkanlığı'nda Tatbikat Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 2001 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 10'uncu Piyade Tugay Komutanlığı ve Genelkurmay Mebs Plan ve Koordinasyon Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2005 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Mebs Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ile Genelkurmay Eğitim Daire Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile MSB Harita Genel Komutanlığı, 4'üncü Kolordu Komutanlığı ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi etti ve Genelkurmay 2. Başkanlığı görevine atandı. Demet Güler ile evli olan Korgeneral Yaşar Güler'in bir çocuğu var ve İngilizce biliyor.

KORGENERAL ÜMİT DÜNDAR

Korgeneral Ümit Dündar; 1955 yılında Manisa'da doğdu, 1975 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1976 yılında İstihkam Okulu'ndan mezun oldu. 1983 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı istihkam birliklerinde takım ve bölük komutanlığı ile mal saymanlığı görevlerini yapan Korgeneral Dündar, 1985 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak 4'üncü Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda Mekanize Piyade Bölük Komutanlığı ve Lojistik Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde Plan Subaylığı, Genelkurmay Strateji ve Kuvvet Planlama Dairesi'nde Plan ve Program Subaylığı, 41'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda Piyade Tabur Komutanlığı, Londra Kara Ataşeliği, 3'üncü Ordu Harekat Başkanlığı'nda Plan ve Harekat Şube Müdürlüğü ve 5'inci Hudut Alay Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2001 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile MSB İnşaat Emlak Daire Başkanlığı, MSB İnşaat Emlak ve NATO Enfrastrüktür Dairesi Başkanlığı ile 28'inci Barış Gücü Tugay Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2005 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile Genelkurmay İstihkam Daire Başkanlığı ile İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 5'inci Kolordu Komutanlığı ve MSB Müsteşarlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etmiş ve 3'üncü Ordu Komutanlığı görevine atandı. Saadet Tülay Dündar ile evli olan Korgeneral Ümit Dündar'ın iki çocuğu var ve İngilizce biliyor.

KORAMİRAL RECEP BÜLENT BOSTANOĞLU

Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu; 1953 yılında Zonguldak'ta doğdu, 1973 yılında Deniz Harp Okulu'ndan, 1974 yılında Güverte Sınıf Okulu'ndan mezun oldu. 1980 yılına kadar Deniz Kuvvetlerine bağlı çeşitli gemilerde muhabere subaylığı, harekat merkezi subaylığı ve seyir harekat subaylığı yapan Koramiral Bostanoğlu, 1982 yılında Deniz Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak; TCG Anıttepe Seyir Harekat Subaylığı, Deniz Kuvvetleri Harekat Eğitim Dairede NATO Proje Subaylığı, TCG Savaştepe 2. Komutanlığı ve Komutanlığı, TCG Muavenet Komutanlığı, Donanma Komutanlığı'nda Plan ve Teşkilat Şube Müdürlüğü, Atina Deniz Ataşeliği, 4'üncü Muhrip Filotillası Komodorluğu ve Donanma Komutanlığı'nda Harekat Başkanlığı görevlerini yürüttü. 2000 yılında tuğamiralliğe terfi etti. Tuğamiral rütbesi ile Genelkurmay Yunanistan-Kıbrıs Daire Başkanlığı, Refakat ve Karakol Filosu Komutanlığı ile Güney Görev Grup Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2004 yılında tümamiralliğe terfi etti. Tümamiral rütbesi ile Deniz Harp Akademisi Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanlığı, Harp Filosu ve Kuzey Görev Grup Komutanlığı ile Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında koramiralliğe terfi etti. Koramiral rütbesi ile Genelkurmay Muhabere, Elektronik ve Bilgi Sistemleri Başkanlığı, Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak oramiralliğe terfi etti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı. Koramiral Recep Bülent Bostanoğlu'nun bir çocuğu var ve İngilizce biliyor.

KORGENERAL AKIN ÖZTÜRK

Korgeneral Akın Öztürk; 1952 yılında Gümüşhane'de doğdu, 1973 yılında Hava Harp Okulu'ndan, 1975 yılında Uçuş Okulu'ndan mezun oldu. 1985 yılına kadar Hava Kuvvetleri'ne bağlı çeşitli filolarda kol uçuculuğu ve kol komutanlığı yapan Korgeneral Öztürk, 1987 yılında Hava Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda Kol Uçuculuğu, 131'inci Filoda Eğitim Subaylığı, 141'inci Filoda Harekat Eğitim Subaylığı, Harekat Subaylığı ve Filo Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Eğitim Dairede Plan Subaylığı ve Uçuş Eğitim Şube Müdürlüğü, İsrail Askeri Ataşeliği ve 6'ncı Ana Jet Üs Harekat Komutanlığı görevlerini yürüttü. 2000 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile Hava Kuvvetleri Eğitim Daire Başkanlığı ve 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı görevlerinde bulundu, 2004 yılında tümgeneralliğe terfi etti. Tümgeneral rütbesi ile 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı, 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı görevlerini yürüttü, 2009 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı ve Hava Eğitim Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2013 tarihinden geçerli olarak orgeneralliğe terfi etmiş ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı görevine atandı. Tülay Öztürk ile evli olan Korgeneral Akın Öztürk'ün iki çocuğu var ve İngilizce biliyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel TSK'nın Komuta Kademesinde Ataması Yapılan Komutanların Biyografileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement