Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Tunus'un Susa kentindeki bir otele düzenlenen ve aralarında turistlerin de bulunduğu 38 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği bildirildi.

27.06.2015 16:01

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Tunus'un Susa kentindeki bir otele düzenlenen ve aralarında turistlerin de bulunduğu 38 kişinin ölümüne yol açan saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in üstlendiği bildirildi.

(05.05)

2- Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani'de (Ayn el Arap) bomba yüklü araçlarla saldırılar düzenlediği bildirildi.

(13.36)

3- İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu, Yunanistan'ın Girit adasından son kez demir alarak hedefine doğru yola çıktı. Filoda, eski Tunus Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Marzuki'nin de bulunduğu tekne öncü unsur olarak uluslarararası sulara ulaşırken, diğer tekneler de aynı güzergahta ilerliyor.  Filonun hava koşullarına bağlı olarak 2-4 gün arasında Gazze açıklarında olması öngörülüyor.

(10.45) (Fotoğraflı/Görüntülü)

4- CHP Milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı'na aday gösterilen TBMM Geçici Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekillerine mektup gönderdi.

(11.22)

5- AK Parti'nin TBMM Başkanı adayı İsmet Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret etti.

(15.00) (Fotoğraf/Görüntülü)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,  içme sularının yüzde 43'ünün şebekelerde kaybolduğunu ve bu kaybın Türkiye'nin 157 günlük içme suyu ihtiyacına karşılık geldiğini belirterek, "Büyükşehir ve il belediyeleri, Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği ile su kayıp oranlarını, 5 yıl içinde en fazla yüzde 30, takip eden 4 yıl içinde ise en fazla yüzde 25 seviyesine indirecek. İndirmeyenler hakkında kanuni işlem yapılacak" dedi.

(14.19) (Fotoğraflı/Görüntülü)

7- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Kobani'deki saldırıları kınayarak, "Her türlü ırkçılıktan, mezhepçilikten ve hoşgörüsüzlükten doğan örgütlü ve sistematik şiddet olaylarına karşı uluslararası demokrasi ve özgürlükler cephesinin kurulmasının zamanı çoktan gelmiştir. Dolayısıyla dünya halklarının özgürlükçü siyasi, toplumsal ve dinsel temsilcilerine bu iç içe geçmiş krizleri geriletme temelinde büyük bir sorumluluk düşmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

(15 .17)

8- Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Baas Partisi'nin önemli isimlerinden Abdulbaki Sadun'un yakalandığını açıkladı.

(15.11)

9- Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) tarafından oluşturulan "Gerçekleri Araştırma Komisyonu", YPG güçlerinin Suriye'de Türkmen ve Arapları hedef alan tehcir politikası uyguladığını belirtti.

(15.04)

10- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin telefon görüşmesi yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Ankara'nın şiddetten kaçan sığınmacılara yönelik desteğini övdüğünü bildirdi.

05.08

11- Bursa'da, TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası AŞ'de geçen ay üretimin durmasına neden olan eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan 82 işçi, imza kampanyası başlattı.

(14.46) (Fotoğraflı/Görüntülü)

12- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "DAEŞ rejimini topyekün geçersizleştiren bir irade ortaya çıkmazsa bu yeni durum herkesin geleceğini yutan bir kara delik olarak büyük resmi oluşturacak. O nedenle öncelikli olan bu terör örgütüne karşı topyekun mücadeledir" değerlendirmesinde bulundu.

(14.54)

13-  BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, terör örgütü DAEŞ'in Haseke'de ilerlemesi nedeniyle yaklaşık 60 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

(01.25)

14- Yunanistan'da, hükümetin, kreditörlerin Yunanistan'a nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşulları halk oylamasına sunma kararı Avrupa yanlısı muhalefet partilerinin sert tepkilerine neden olurken, kararın açıklanmasıyla binlerce vatandaş para çekmek için bankamatiklere hücum etti.

(14.51)

15- Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, ABD'de Boston Maratonu sırasında bombalı saldırı düzenleyen Cohar Tsarnayev'in idam cezasına çarptırılmasının ardından, ABD'ye ölüm cezasını tamamen kaldırması çağrısında bulundu.

(01.18)

16- Kapadokya bölgesinde, balona binerek gökyüzünde "evet" demek isteyen çiftin nikahı, sıcak hava balonunda yerden yaklaşık bin metre yüksekte kıyıldı.

(11.52) (Fotoğraflı/Görüntülü)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement