Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 1

Dha Yurt Bülteni - 1

1)SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDASİİRT ve Tunceli'de belediyelerine polis bu sabah operasyon başlattı ve belediye başkanları gözaltına alındı.

16.11.2016 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA

SİİRT ve Tunceli'de belediyelerine polis bu sabah operasyon başlattı ve belediye başkanları gözaltına alındı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında Siirt Belediyesi'ne bu sabah operasyon düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri saat 06.00 sıralarında belediye binasına gelerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Ardından binaya giren polis bilişim ve inceleme ekipleri arama başlattı. Belediyenin bilgisayar hard disklerine de incelenmek üzere el konulurken, Siirt Belediye Başkanı DBP'li Tuncer Bakırhan da kentin Yeni Mahalle Elit Sitesi'ndeki evinde gözaltına alındı ve evinde arama yapıldı. .

TUNCELİ'DE GÖZALTI

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah belediye başkanlarına yönelik operasyon başlatıldı. Siirt Belediye Eş Başkanları DBP'li Mehmet Ali Bul ile Nurhayat Altun, evlerinde gözaltına alındı. Eş başkanların evlerinde arama yapılırken belediyeye giriş ve çıkışlar durduruldu.

Tunceli'deki operasyonda EMEP İl Başkanı Mustafa Taşkale de gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

---------------SİİRT

-Belediye binası önündeki özel harekat timleri

-Zırhlı polis araçları

-Arama köpekleri

-Polislerin belediye binasına giriş ve çıkışları

-Tuncer Bakırhan'ın evinden görüntü

-Emniyet Müdürlüğü dış görüntüsü

Bakırhan' ın 4 gün önce Adliye ye gidişinden görüntüler geçildi

Haber-Kamera Turan KOYUNCU- Mehmet Yücel DURAK/SİİRT-DHA)-

TUNCELİ   BELEDİYESİNDEN GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

DHA-Genel - Türkiye-Siirt - Turan KOYUNCU-Mehmet Yücel DURAK/SİİRT, -

========================================================

2)ŞEHİT KAYMAKAMIN CENAZESİNE KATILDIKTAN SONRA GÖZALTINA ALINDI

Mardin'in Derik İlçesi Kaymakamı 35 yaşındaki Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yazı işleri müdürü T.E., Sakarya'da cenaze törenine katıldıktan sonra gittiği İstanbul'da gözaltına alındı.

Şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, Cumartesi günü önce Sakarya Valiliği'nin önünde düzenlenen törenin ardından Arifiye'de kılınan cenaze namazı sonrası toprağa verildi. Olayıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında şehit kaymakam Safitürk'ün cenaze töreni boyunca tabutunun başında bekleyen Derik Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü olan T.E., gittiği İstanbul'da gözaltına alındı.

Şehit Safitürk'ün cenaze töreninde oldukça üzgün görünen T.E.'nin aileyi teselli etmeye çalışması dikkat çekti.

Görüntü Dökümü

------------------------

Sakarya Valiliği'nin önündeki törene katılan T.E.'den görüntü

Zafer TOKUŞ/ ADAPAZARI(Sakarya),

15.11.2016 - Haber Kodu : 161115205

==========================================

3)DERİK KAYMAKAM SAFİTÜRK'ÜN ŞEHİT OLDUĞU SALDIRIYA KINAMA

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lıların el yapımı patlayıcı makam odasına yerleştirirek patlatması sonucu Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesi, ilçedeki protokol üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcisi tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı. Derik'teki okullarda okuyan öğrenciler de Kaymakam Safitürk için hazırladıkları yazıları hükümet konağı girişindeki kapıya astı. 10 Kasım günü saat 12.15 sıralarında makam odasına tuzaklanan el yapımı patlayıcının, uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için ilçede görev yapan protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri bugün biraraya gelerek, kınama mesajı yayınladı.

Eğitim Birsen, Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA), Tarım Orman Çalşanları Birliği Sendikası (TOÇ BİRSEN), Derik Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Şahinkaya, Asliye ve Hukuk Hakimi Sina Akar, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay'ın katıldığı basın açıklaması ile kınama mesajı yayınlandı. Patlamanın meydana geldiği hükümet konağına asılan dev Türk Bayrağı'nın altında toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Türkiye Gençlik Vakfı İlçe Temsilcisi Kerem Osmanoğlu, duygu dolu konuşmasında, "Kaymakamımız bilindiği üzere 10 Kasım Perşembe günü makamında uğradığı menfur saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı Gaziantep'te, tüm müdahalelere rağmen 11 Kasım Cuma sabahı şehadet şerbetini içmiştir. İlçe Kaymakamımız 2015 tarihinde ilçemize atanmış olup, yaptığı hizmetlerle ön plana çıkmıştı. Bütün benliğiyle kurumların içinde bizzat bulunmuş ve projelerinin en iyi şekilde olması için vargücüyle çalışmıştır. 2016 Eylül ayında İçişleri Bakanlığı tarafından Belediye Başkanı olarak atanmıştır. Kaymakamımız yıllarca Derik'te yapılmamış hizmetleri yapmaya çalışmış, sosyal kültürel hayatın gelişmesi için bir çok projeye kısa zamanda imza atmış ve şehadet şerbeti içtiği güne kadar da devam etmiştir. Kaymakamlık makamına gelen herkese kucak açıp, 'Yaratanı severim yaradandan ötürü' felsefesiyle yaklaşmıştır. Çünkü babası Asım Bey'den aldığı terbiye, bunu gerektiriyordu. Biz tüm sendika olarak ilçe halkıyla beraber, Türkiye Sevdalıları olarak, Muhammet Fatih Safitürk abimizi çok sevdik. Muhammet Fatih Safitürk abimiz bizlere, 'Devletim bana yatırım yaptı, çok emek harcadı, nice yetimlerin hakkı var' derdi. Merak etme mert ve yürekli güzel İnsan sen o borcu en kutsal mertebelerden biri olan şehitlikle ödedin. Tekrar buradan kaymakamımızın ailesinin ve Türkiyemiz'in başı sağolsun. Bu menfur terör saldırısını lanetliyoruz ve bir daha bu olayların yaşanmamasını Allah'tan niyaz ediyoruz" dedi.

Basın açıklamasına katılanlar, yapılan konuşmanın ardından saldırının meydana geldiği Kaymakamlık Makam Odası'na kırmızı karafiller bırakıldı. Hükümet Konağı'nın önünde yapılan duaların ardından protokol üyeleri dağıldı.

Öte yandan Derik'teki okullarda okuyan öğrenciler ve bazı vatandaşlar, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için duygu ve düşüncelerini anlatan yazılar astığı görüldü. 6'ıncı sınıf öğrencilerinden Eylül Esen, buraya astığı duygu yüklü yazısında, "Gencecik yaşında öldürdüler Kaymakamı, kaldı küçük melek yüzlü Asim ile annesi. Nasıl kıydınız? Küçük Asımı yetim bırakmaya, seni hiç unutmadık. Hiç de unutmayacağız, her zaman kalbimizde yaşayacaksın, sen hiç ölmedin, hiç de ölemezsin" şeklinde tepkisini dile getirdiği görüldü.

Hükümet konağında meydana gelen patlama nedeniyle resmi işlemlerin, güvenlik nedeniyle yapılamadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Yapılan konuşma

Okunan dualar

Öğrencilerin hükümet konağı girişine astığı yazılar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin),

15.11.2016 - Haber Kodu : 161115193

=========================================

4)MUŞ'TA BOMBALI BANKA SOYGUNU

MUŞ'ta bir bankada giren ve elindeki paketin bomba olduğunu söyleyen kimliği belirsiz bir kişi bankayı soyarak kaçtı. Olay dün Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Ziraat Bankası şubesinde meydana geldi. Akşam mesai bitimine az bir süre kala müşteri gibi bankaya giren kimliği belirsiz şahıs elindeki paketin bomba olduğunu söyleyerek güvenlik görevlisini etkisiz hale getirdi. Güvenlik görevlisinin silahını da alarak banka içerisindeki müşterileri ve çalışanlarını rehin alan kimliği belirsiz kişi, veznelerdeki nakit paraları alarak kayıplara karıştı.

155 Polis İmdat'a ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis yönlendirildi. Olay yeri inceleme ekipleri bankada parmak izi alırken kaçan hırsızın yakalanması Banka şubesinin bulunduğu Saray Mahallesi abluka altına alındı. Özel Hareket polislerinin de katıldığı arama taramaları devam ediyor.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş yetkililerden bilgi aldı ve çalışmaları yakından takip etti. Banka çalışanları uzun süre içeride tutuldu. Ayrıca banka soygununu gerçekleştiren zanlının yüzünün açık ve güvenlik kamerasına yansıdığı belirtildi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Bankadan detaylar

-Olay yeri inceleme detaylar

-Polis detaylar

-Çevreden detaylar

-Vatandaş Sait Küç detay

Vatandaş Röp.

Haber-Kamera: Yusuf Özgür Bülbül MUŞ,

15.11.2016 - Haber Kodu : 161115195

======================================

5)GAZİANTEP'TE KORKUTAN PATLAMA

Gaziantep'te bir motosikletten iki kıraathanenin önüne atılan el yapımı patlayıcı infilak etti. Olayda can kaybı yaşanmazken, motosikletli saldırganın yakalanması için çalışma başlatıldı. Olay, dün saat 22.20'de Kıbrıs Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği henüz saptanamayan bir kişi, motosikletle Magosa Caddesi'nden geçerken iki kıraathane önüne el yapımı patlayıcıyı attı. Poşetteki patlayıcı gürültüyle patlarken olayda şans eseri yaralanan olmadı. Patlama sesiyle olay yerine sevk edilen polisler, bölgede güvenlik önlemi alıp motosikletli kişinin kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlattı. Emniyet Müdürü Erhan Gülveren de olay yerine gelerek bilgi aldı. Gaziantep Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi: "Şahinbey ilçesi Kıbrıs Mahallesi Magosa caddesindeki iki kıraathanenin önüne motosikletli bir şahıs tarafından atılan poşetin patladığı anlaşılmıştır. Olaydan kaynaklanan herhangi bir can kaybı, yaralı ve maddi hasar yoktur. Olay çok yönlü araştırılmakta olup, fail yada faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir."

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olay yeri

Polislerin çalışması

Emniyet Müdürünün incelemesi

Çevredeki kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamera: Metin Faruk TAMER-Ahmet ÖZER/ GAZİANTEP,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116001

=======================================

6)VALİ AKSOY VE PROTOKOL, AŞİRET LİDERLERİ İLE YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve protokol üyeleri, bugün bölgedeki aşiret liderleri ile polisevinde verilen yemekte bir araya geldi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy bölgemizin önde gelen aşiret önderleri ile öğle yemeğinde buluştu. Diyarbakır Polis Evinde düzenlenen yemeğe Vali Aksoy'un yanı sıra Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve aşiretlerin önde gelen temsilcileri katıldı. Yemekte, son dönemde bölgemizde yaşanan olaylar hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunuldu. Bölgede birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak için herkesin üzerine düşeni yapmasının önemine vurgu yapıldı" denildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Vali ve protokol üyeleri konuklarla tokalaşırken

Aşiret liderleri ve konuklar masada otururken

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR,

15.11.2016 - Haber Kodu : 161115185

=====================================

7)İSLAHİYE'DE KAZADA 3 KİŞİ YARALANDI, 20 HAYVAN TELEF OLDU

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde kamyonun çarptığı sürüdeki 20 küçükbaş hayvan telef oldu. Arkadan gelen ve telef olan hayvanlara çarpan otomobildeki 3 kişi ise yaralandı. Kaza, gece saatlerinde İslahiye- Nurdağı karayolunun 5'inci kilometresindeki Hastane kavşağında meydana geldi. Henüz sürücüsü ve plakası öğrenilemeyen kamyon, yolun karşısına geçmeye çalışan Süleyman Gök'e ait küçükbaş hayvan sürüsüne çarptı. Kazada 5 koyun ve 15 keçi telef oldu. Kazanın ardından kamyon yoluna devam ederken, arkadan gelen Mehmet Tanrıtanır yönetimindeki 06 ZB 603 plakalı otomobil de telef olan hayvanlara çarptı. Yaralanan sürücü Mehmet Tanrıtanır ile eşi Dilek ve oğlu 2 yaşındaki Ilgın Tanrıtanır, yoldan geçen araçlarla İslahiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Kaza sonrası polis ekipleri, olay yerinde önlem alırken, temizlik görevlileri ise telef olan hayvanları yoldan kaldırdı, yaralı hayvanlar ise mezbahaneye götürülerek kesildi.

Kaçan kamyon sürücüsünün kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-----------

Olay yeri

Telef olan hayvanlar

Hayvanlara çarpan otomobil

Polisin çalışması

Yolun temizlenmesi

Zabıta ile röp.

Mezbaha

Veteriner hekim ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK/ GAZİANTEP,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116002

=========================================

8)MAHALLELİ TAŞ OCAĞINI BASTI: 3 YARALI

Konya'da patlatılan dinamitten evlerinin zarar gördüğünü ileri süren mahalleli taş ocağını basıp 3 işçiyi dövdü, araçlara zarar verdi. Olay, dün akşam saat 18.00 sıralarında merkez Meram İlçesi'ne bağlı Boyalı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Patlatılan dinamitlerin evlerine zarar verdiğini öne sürüp bir araya gelen yaklaşık 30 kişi, taş ocağını bastı. Ocakta çalışan 3 işçiyi döven kalabalık, 5 otomobil, 2 iş makinesi ve 3 kamyona zarar verdi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen çok sayıda polis ve çevik kuvvet ekibi, kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.

Olayların büyümemesi için önlem alan polis, soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Taş ocağından görüntüler

-Mahalleli ropörtaj

-Polisin mahalleliyi sakinleştirmesi

-Araçlara verilen zarar

-Genel ve detay

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ/ KONYA,

15.11.2016 - Haber Kodu : 161115204

=========================================================

9)EŞİYLE TELEFONDA KONUŞURKEN ÖLDÜ

Adana'da 54 yaşındaki Ramazan Murat Zülam, kaldığı otel odasında, eşi 48 yaşındaki Hatice Zülam ile telefonda görüşürken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.

İstanbul'da yaşayan 8 yıllık evli Hatice ile Ramazan Murat Zülam çifti, 4 ay önce ekonomik sıkıntılar yüzünden ayrıldı. Kızını yanına alan Hatice Zülam, Adana'da oturan annesinin yanına yerleşti. Bir süre sonra işlerini düzelten Ramazan Murat Zülam da Adana'ya gelip bir otele yerleşti. Yeniden bir araya gelmeye karar veren çift, 2000 Evler mahallesinde bir ev tuttu. Eşyalarını taşıyıncaya kadar otelde kalmayı sürdüren Ramazan Murat Zülam, pazar günü akşam saatlerinde odasına girdi.

Hatice Zülam, eşini arayıp konuşmak istedi. Çift sohbet ederken Ramazan Murat Zülam'ın telefonu aniden kesildi. Eşini tekrar arayan Hatice Zülam, cevap alamadı. Bunun üzerine kalp rahatsızlığı olan eşinin hayatından endişe eden Hatice Zülam, kaldığı otelin adını bilmediği için Polis Merkezi'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis, Ramazan Murat Zülam'ı bulmak için çalışma başlattı. Kayalıbağ Mahallesi'nde bir otele gelen Hatice Zülam, otel görevlisinin "Dışarı çıktı, daha dönmedi" demesine rağmen ısrarla odaya çıkınca Ramazan Murat Zülam'ın yatakta cesedini buldu.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekiplerin yaptığı incelemede Ramazan Murat Zülam'ın kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ölü bulunan şahsın kaynanasının ağlarken görüntüsü

Olay yeri inceleme polisleri

Polislerinin ölen şahsın eşi ile görüşmesi

Kadının konuşması

Bir vatandaşın konuşması

Şahsın ölü bulunduğu otelden pan görüntü

Ölen şahsın sağlık fotoğrafı

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

============================================

10)KARABÜK'TE 2 KATLI EV YANDI

KARABÜK'te, 2 katlı evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucu söndürülürken ev kullanılamaz hale geldi. Yangını söndürme çalışmalarına yardım etmek isteyen vatandaşlar itfaiyecilere zor anlar yaşattı.

Yangın, dün akşam saatlerinde Kayabaşı Mahallesi Hacı Alay Caddesi'nde 50 yaşındaki Müzeyyen Yılmaz'ın 17 ve 15 yaşlarındaki 2 çocuğuyla birlikte yaşadığı 2 katlı evde meydana geldi. Annenin evde olmadığı sırada, evden bilinmeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı. Bu sırada 2 kardeş evden çıkıp koşarak uzaklaşırken alevler kısa sürede büyüdü. Rüzgarın etkisiyle bahçedeki kömürlüğe de sıçrayan alevlere haber verilmesiyle gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına yardım etmek isteyen vatandaşlar itfaiyecilere zor anlar yaşattı. Kömürlüğün üzerine çıkarak alevlere su sıkan bir itfaiye eri, elinden hortumu alarak yangına müdahele etmek isteyen bir vatandaşa engel oldu. Yine bir vatandaşın bir itfaiye erinin elinden almaya çalıştığı hortumdan çıkan su alevleri izleyen vatandaşlar ile bir polisin üzerine geldi.

Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu yangın söndürülürken ev kullanılamaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Yangını söndürme çalışmaları

-Vatandaşın itfaiye erinin elinden almak istediği hortumdan çıkan su vatandaşları ve polisi ıslatması,

-Arkadaşlarının ve vatandaşların yardımıyla kömürlüğe çıkıp su sıkan itfaiye erinin yanına gelen bir kişinin hortumu almaya çalışması itfaiye erinin buna müsaade etmemesi.

-Vatandaşların itfaiye erlerine yardım etmesi

-Mahalle sakinlerinden bir kişi ile röp

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/ KARABÜK,

15.11.2016 - Haber Kodu : 161115196

=========================================

11)SADAKA KUTULARINI ÇALAN HIRSIZ KAMERALARA YAKALANDI

KONYA'da girdiği işyerinde çiğköfte ve tatlı siparişi veren şüpheli, işyeri sahibinin dışarı çıkmasını fırsat bilerek içinde 150 lira bulunan iki sadaka kutusunu ceketinin içine koyarak kaçtı. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, iki gün önce saat 15.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Sancak Mahallesi'nde bulunan bir çiğkötkeci de meydana geldi. İddiaya göre, işyerine gelen 30 yaşlarındaki şüpheli, bir kilo çiğköfte ve bir kilo tatlı siparişi verdi. İşyeri sahibi Erkan Çalışkan tarafından siparişleri hazırlanan şüpheli kartını evde unuttuğunu, bir yakını arayıp kartını getirteceğini söyledi. Bu sırada Çalışkan'ın dışarı çıkmasını fırsat bilen şüpheli sadaka kutularından birini alarak ceketinin içine koydu. Telefonla konuşuyormuş gibi yapıp oyalanan şüpheli, işyeri sahibinin tekrar dışarı çıkmasının ardından diğer sadaka kutusunuda aynı yöntemle alıp, ceketine içine koyarak önünü kapattı. Kutuların belli olmaması için ceketini düzelten şüpheli, dışardaki Erkan Çalışkan'ın yanına giderek kartını almaya gideceğini söyleyerek hızla uzaklaştı. Bu anlar ise işyerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Sadaka kutularının çalındığının akşam fark ettiğini belirten Erkan Çalışkan, "Hırsız bizden bir kilo köfte ile bir kilo tatlı istedi. Bizde siparişleri hazırlayıp hizmetimizi sunduk. Bize kartı evde unuttuğunu söyledi. Daha sonra telefonla konuşuyormuş gibi yaptı. Dışarı çıkmamı fırsat bilerek sadaka kutularını ceketinin içine koymuş. Sonra bize kartını almaya gedeceğini söyleyip gitti. Akşam olduğunda sadaka kutularının ikisinin olmadığını fark ettik" dedi.

Güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü dökümü:

------------

Güvenlik kamera görüntüleri

Erkan Çalışkan röportaj

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/ KONYA,

16.11.2016 - Haber Kodu : 161116014

=================================================================

12-DİYARBAKIR'IN İKİZ KULELERİ UÇUŞ GÜVENLİĞİ İÇİN TRAŞLANDI

DİYARBAKIR'da, 1998 yılında alınan ruhsat ile yapılmaya başlanan ve 2003 yılında 'uçuş mania kriterlerinde uçuşlar için risk taşıdığı' gerekçesiyle yapımı durdurularak ruhsatı iptal edilen 22 katlı ikiz kulelerde 45 gün önce başlayan traşlama sona erdi. Binaların 10'ar katı blok halinden kesilip dev vinçlerle aşağı indirildi. 45 gün önce dev vinçler ve bu işte uzman 50 kişilik bir ekip ile işe başlayan firma, uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu belirtilen 10'ar katları blok halinde kesip dev vinçlerle aşağı indirdi. Diyarbakır'da 13 yıldır kentin her noktasında görülen ve ikiz kuleler olarak bilinen 22'şer katlı iki bina traşlandıktan sonra artık görülmüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Tıraşlanan binadan görüntü

-Çevreden görüntü

-İş makinasının çalışması

-Binanın traşlanmaya başlandığı gün çekilen görüntüler

-45 gün önce ilk çalışmanın başladığı günden binaların görüntüsü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

==============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement