Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 9

Dha Yurt Bülteni - 9

Fırat Kalkanı'nda şehit olan Kader Acar toprağa verildi (1)'Fırat Kalkanı Harekatı' operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kader Acar'ın memleketi Zonguldak'ta toprağa verildiGÖRÜNTÜ GEÇİLDİHaber-Kamera: ZONGULDAK ==================='Fırat Kalkanı' şehidi astsubay Bitlis'te son...

26.11.2016 15:38

Fırat Kalkanı'nda şehit olan Kader Acar toprağa verildi (1)

'Fırat Kalkanı Harekatı' operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Kader Acar'ın memleketi Zonguldak'ta toprağa verildi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: ZONGULDAK

===================

'Fırat Kalkanı' şehidi astsubay Bitlis'te son yolculuğuna uğurlandı

SURİYE'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'teki hastanede şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz, memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesinde toprağa verildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda El Bab bölgesinde saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü Gaziantep'teki hastanede şehit olan 25 yaşındaki Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz için memleketi Bitlis'in Ahlat ilçesi'nde tören düzenlendi. Törene İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, kurum amirleri, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin kortej yürüyüşünde tekbirler getirilerek, 'Kahrolsun PKK' sloganları atıldı. Daha sonra Şehit Topuz'un Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin düzenleneceği Ulu Cami önüne getirildi.

ARKADAŞLARI TABUTA 4 KURŞUN KONULDU

Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Halit Topuz'un yakınları gözyaşı dökerek tabuta sarılırken, onları vatandaşlar ve askerler teselli etmeye çalıştı. Şehidin polis olan ağabeyi Haluk Topuz da şehit olan kardeşinin bordo beresini takıp fotoğrafını taşıdı. Tören alanında şehidin tabutunun üzerine silah arkadaşları tarafından bordo beresi ve tabutun yan tarafına ise 4 kurşun bırakıldı.

Öğle namazının ardından İl Müftü Vekili Ramazan Çiftçi şehidih cenaze namazını kıldırdı ve dualar edildi. Tekrar ilçenin çıkışına kadar devam eden kortej yürüyüşünün ardından şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Topuz'un cenazesi Abdurrahman Gazi Şehitliği'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

VALİNİN KONUŞMASI

Törende konuşan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, vatana, millete, Allah yolunda bu davaya, namusa, şerefe ve her şeye sahip çıkıp o yolda canını verdiği için Cenab-ı Allah'ın şehitleri en yüksek mertebeye çıkardığını söyledi. Vali Çınar şöyle konuştu: "Hepimizin başı sağolsun. Allah ailesine sabırlar versin. Allah kahraman ordumuzu, polisimizi, korucumuzu, bu yolda vatan için mücadele eden bütün insanlarımızı korusun. Bir Haçlı Seferi başlatılmış durumda. Bütün İslam alemi sefil olmuş durumda. Bütün egemen dediğimiz zalimler, İslam alemine saldırmış durumda. Bütün şehitlerimiz şehadet için canını ortaya koymuş. Kahraman arkadaşlarımız emin olun ki sadece Türkiye için mücadele etmiyorlar. Bütün İslam alemi ve dünyanın bütün mazlum ve Müslüman olmayan alemi içinde mücadele ediyorlar. Bu çok büyük bir dava. Bu çok büyük bir mücadele. Önümüzdeki yıllar Allah'ın izniyle bizim Müslümanların yılı olacak. Biz çok güçlüyüz ve çok daha güçleniyoruz."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, -

====================================

Minik Fatih, şehit babasını el sallayarak uğurladı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş 32 yaşındaki Mehmet Arıyeşil, Eskişehir'de gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze törenine asker kıyafetiyle annesinin kucağında katılan 3 yaşındaki Fatih Arıyeşil, babasının tabutunu öptü, el salladı.

Evli ve 1 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenazesi, dün akşam saatlerinde askeri uçakla Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı'na getirildi. Şehit Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in cenazesi bugün öğleyin Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası morgundan alınarak törenin yapılacağı Reşadiye Camii'ne götürüldü.

BABAN BURADA YATIYOR OĞLUM

Cenaze törenine Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, AK Parti Milletvekili Harun Karacan, şehidin babası İsmail Hakkı Arıyeşil, annesi Hamide Arıyeşil, kardeşi Fatma Arıyeşil, şehidin eşi İpek Arıyeşil ve 3 yaşındaki oğlu Fatih Arıyeşil, yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze törenine binbaşı üniforması giyerek annesi İpek Arıyeşil'in kucağında katılan Fatih Arıyeşil babasının tabutuna sarıldı. İpek Arıyeşil oğluna tabutu göstererek "Bak oğlum baban burada yatıyor" dedi.

Törende baba İsmail Hakkı, anne Hamide ve kızkadeş Fatma Arıyeşil de tabuta sarılıp gözyaşı döktü. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehit uzman çavuş Mehmet Arıyeşil'in Türk bayrağına sarılı tabutu askerler tarafından top arabasına kadar taşındı. Bir yakının kucağında top arabasını yanına getiren minik Fatih babasının tabutunu öptü, ardında da tabuta doğru el salladı.

Bir süre top arabasıyla götürülen şehidin cenazesi, daha sonra cenaze aracına konuldu. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil, Eskişehir'in Seyitgazi İlçesine götürülerek Ayvalı Mahallesi mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü dökümü:

-------------------------

-Şehidin tabutunun askerlerin omzunda cami bahçesine getirilmesi,

-Şehidin eşi ve oğlunun gelişi,

-Şehidin 3 yaşındaki oğlu Fatih'in annesini kucağında çekilen görüntüsü,

-CHP İl Başkanı Sinan Özkar'ın şehit yakınlarına başsağlığı dilemesi,

-Şehidin annesinin ağlaması,

-Şehidin eşini ve çocuğunun tabutun başında çekilen görüntüleri,

-Bakan Avcı'nın gelişi,

-Cenaze namazından,

-Tabut taşınırken şehidin eşinin tabuta dokunması,

-Şehidin tabutunun top arabasına konulması,

-3 yaşındaki Fatih'in babasının tabutuna eleriyle dokunması ve öpmesi, ardından el sallamasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Saadet YÖRÜKÇÜ-ESKİŞEHİR,

==========================

Otobüs şoförünü darp eden saldırgan yakalandı

ANTALYA'da özel halk otobüsü şoförü 31 yaşındaki Ali Yılmaz'ı otobüste demir çubuklarla darp ederek hastanelik eden iki kişiden biri yakalandı. Şüphelilerin, Ali Yılmaz'ı, ulaşım kartı olmadan otobüse bindirmediği için darp ettiği ortaya çıktı.

Antalya'da 4 yıldır özel halk otobüsü şoförlüğü yapan 1 çocuk babası Ali Yılmaz, 4 Kasım günü saat 06.00 sıralarında Kundu otobüs depolama alanında otobüsünü temizlerken, iki kişinin saldırısına uğradı. Bir anda otobüse giren ve birinin elinde demir çubuk bulunan iki saldırgan, dakikalarca Ali Yılmaz'ı dövdükten sonra kaçtı. Kan içinde kalan Ali Yılmaz'ın kafasına 10 dikiş atıldı, sağ kolu da kırıldı.

TÜM TOPLU ULAŞIM ARAÇLARINA AFİŞ ASTI

Yılmaz, saldırganların yakalanamaması üzerine 18 Kasım'da, otobüsteki güvenlik kamerası görüntülerinden iki saldırgana ait fotoğrafları bir afişe bastırdı. 'Halk Otobüsünde Dehşet' ve 'Halk otobüsü şoförü Ali Yılmaz'a saldıran kişileri görenler insanlık adına 155'i arayıp ihbar etmeleri rica olunur' yazılı afişleri, Antalya'daki tüm toplu ulaşım araçlarına astı. Yaklaşık 400 toplu ulaşım aracı ve bazı noktalarda otobüs duraklarına da asılan afişlerle Yılmaz'a saldıran iki kişiyi görenler veya tanıyanların 155'i arayıp polise ihbar etmeleri istendi.

BİR KİŞİ YAKALANDI

Olayla ilgili soruşturma başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, elde ettiği güvenlik kamerası görüntüleri hem de gelen ihbarlar üzerine şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Ekipler, bugün sabah saatlerinde adreslerini belirledikleri saldırganların adreslerine eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında bir şüpheli gözaltına alınırken, diğer şüpheli ise adresinde bulunamadı.

OTOBÜSE BİNEMEDİKLERİ İÇİN SALDIRMIŞLAR

Ali Yılmaz, bugün öğle saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü'nde saldırganı teşhis etti. Diğer saldırganın da kimliğinin belirlendiğini anlatan Ali Yılmaz, "Saldırganların isimlerini bilmiyorum. Yakalanan kişi, ulaşım kartları olmadığı için kendilerini otobüse bindirmediğimi, bu nedenle de saldırdıklarını söylemiş. Yakalanan kişi bana saldırdıktan sonra elini beline götüren ve en son otobüsten inen sarı saçlı kişi. İnşallah ikinci saldırgan da kısa sürede yakalanır" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-8 Kasım ve 18 Kasım'da görüntü geçilmişti

Röp: Ali Yılmaz

KJ: Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

==========================

Cemevinin duvarına çirkin yazı

ANTALYA'da kimliği belirsiz kişiler, cemevinin duvarına küfürlü yazı yazıp kaçtı. Polis, yazıyı yazanları tespit için çevrede bulunan güvenlik kameraları görüntülerini incelemeye aldı.

Olay, saat 07.30 sıralarında Muratpaşa İlçesi, Konuksever Mahallesi'nde bulunan Hacı Bektaş Veli, Anadolu Kültür Vakfı, Antalya Kültür ve Cemevi'nde meydana geldi. Binanın arka girişinde yer alan kurban kesim odasının bulunduğu duvara küfürlü yazı yazan şüpheliler, daha sonra kaçtı. Cemevine gelen görevliler, yazıyı görünce durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelileri tespit için cemevi ile çevrede bulunan güvenlik kameraların görüntülerini incelemeye aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Duvara yazılan yazının görüntüsü

Polislerden görüntü

Olay yeri inceleme ekibinin çalışmasından görüntü

Güvenlik kameralarından görüntü

Olay yeri inceleme ekibi yazılan boyadan delil alması

Cem evi dış plan görüntü

HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

==========================

Fabrikada kazan patladı: 1 ölü, 1 yaralı (2)

FABRİKADA SIZINTI ÖLÇÜMÜ YAPILDI

Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde filtre bölümünde kazanın patlaması sonucu 51 yaşındaki Sadi İçtem'in öldüğü, 1 işçinin de yaralandığı kazan patlamasının bir tonluk hidro clorasit tankına asit dolumu yapıldığı sırada meydana geldiği belirtildi.

Tekirdağ AFAD ekipleri fabrikaya giderek kimyasal biyolojik radyoaktif nükleer sızıntı olup olmadığı konusunda ölçüm yaptı.

Haber: Ruhan Yalçın/ Tekirdağ,

===========================

Profesör Bor: Türkiye'de her 10 kişiden 7'sinde sindirim sistemi hastalığı var

TÜRK Gastroenteroloji Derneği (TGD) Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, Türkiye'de her 10 kişiden 7'sinde sindirim sistemi hastalığı olduğunu belirterek, "Reflü sıklığı yaklaşık yüzde 23, kabızlık sıklığı yüzde 9, altına büyük abdest kaçırma oranı yüzde 3.5, hassas bağırsak hastalığı sıklığı yüzde 15'tir" dedi.

TGD tarafından Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Regnum Carya Otel'de 22 Kasım'da başlayan 33'üncü Ulusal Gastroenteroloji Haftası'na ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Kongre Başkanı Zeynel Mungan, TGD Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, TGD İkinci Başkanı Prof. Dr. Kadir Bal, TGD Genel Sekreteri Prof. Dr. Birol Özer ve TGD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hale Akpınar konuşmacı olarak katıldı.

Kongre Başkanı Zeynel Mungan, temel yaşam desteği, motilite, gastroözofageal reflü hastalığı kurslarının verildiği kongreye 1000'e yakın doktor, hemşire, teknisyen ve öğrencinin katıldığını, konularında söz sahibi Türkiye'den 197, yurtdışından 10 konuşmacı ve oturum başkanının kongrede görev aldığını aktardı.

UZMAN SAYISI 100 BİNDE 1'İN ALTINDA

TGD Başkanı Prof. Dr. Serhat Bor, toplum için bu denli önemli bir rahatsızlık olmasına karşı Türkiye'de gastroenteroloji uzmanı sayısının gittikçe azaldığına dikkat çekti. Avrupa ülkelerindeki gastroenteroloji uzmanı sayısı incelendiğinde Türkiye'nin 100 binde 1'in altında olan tek ülke durumunda olduğunu vurgulayan Bor, "Bu oran Macaristan'da 100 binde 20, İtalya'da 100 binde 8, Belçika'da 100 binde 6, Avusturya'da 100 binde 5, Fransa'da 100 binde 5, İsrail'de 100 binde 4, Portekiz'de 100 binde 4, Romanya, İsveç ve İsviçre'de de 100 binde 3 iken, Türkiye'de 100 binde 0.9'dur. Bu oran daha da düşmeye başlamıştır" dedi.

"10 KİŞİDEN 7'SİNDE SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIĞI VAR"

Türkiye'de her 10 kişiden 7'sinde sindirim sistemi hastalığı olduğunu kaydeden Bor, "Sindirim sistemi hastalıkları son derece önemli bir hastalık grubu. Türkiye'de her 10 kişiden 7'sinde sindirim sistemi hastalığı olduğu öngörülmektedir. Reflü sıklığı yaklaşık yüzde 23, kabızlık sıklığı yüzde 9, altına büyük abdest kaçırma oranı yüzde 3.5, hassas bağırsak hastalığı sıklığı yüzde 15'tir. Bu hastalıkların yanı sıra safra taşı, hepatitler, kanserler de sık görülen sindirim sistemi hastalıklarıdır" diye konuştu.

"BAŞKA HASTA REFERANSIYLA İLAÇ ALINIYOR"

TGD İkinci Başkanı Prof. Dr. Kadir Bal, hastaların genelde hekime görünmeden başka hasta referanslarıyla ilaç alımı yaptığına dikkati çekti. Bal, "Midedeki asitin azaltımını sağlayan ilaçlar 1980 yılının ortalarından itibaren kullanılıyor. Sindirim sistemi için kullanılan ilaç sayısı Türkiye'de 100 milyon iken bunun 60 milyonunu bu ilaçlar oluşturuyor ve bu ilaçların yüzde 40'ı reçeteyle satılırken, yüzde 60'ı reçetesiz satılmakta. Bu ilaçları birisi alıyor, başkasına söylüyor ve o da onu kullanmaya başlıyor" dedi.

70 MİLYON TÜRK'TE VAR OLAN BAKTERİ

Ülser hastalığının oluşumunda etkin olan 'helikobakter pilori' adı verilen bir bakteri türünden bahseden Bal, bu bakterinin tüm dünyanın yarısında, Türkiye'de de yaklaşık 70 milyon kişide görüldüğünü anlattı. Bal, şöyle dedi:

"Ülser oluşumuna oldukça etkin. Her kişide mutlaka gastrit yapıyor. Ama bunların hepsini öldürebilir miyiz? Şu anda böyle bir gücümüz yok çünkü Türkiye genelinde bu bakterinin görülme oranı, ülkemiz nüfusunun yüzde 83- 85 aralığı. Türkiye nüfusu 80 milyon olduğuna göre yaklaşık 70 milyon insanı bu ilaçlarla tedavi edemeyiz. Çünkü çok yüklü bir maliyet getiriyor."

"HIZLI KİLO VERMEK KARACİĞERDE YAĞLANMAYI ARTTIRIYOR"

TGD Genel Sekreteri Prof. Dr. Birol Özer, karaciğer yağlanması rahatsızlığını aktardı. Bunun çağdaş toplumların hastalığı olduğunu belirten Özer, alkol kullanımı dışında kalori alımının karaciğer yağlanmasına neden olduğunu söyledi. Karaciğer yağlanmasının önüne geçmek için kilo vermenin önemine işaret eden Özer, "Kimse diyet yapmak istemiyor. Biz bunu diyet ve egzersizle düzeltebiliriz. Ayda 3- 4 kilo vererek yapabiliriz. Çok hızlı kilo vermek karaciğerde yağlanmayı arttırıyor" dedi.

TGD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hale Akpınar, toplumun yüzde 15'inde görülen İltihaplı Bağırsak Hastalığının özellikle gelişmiş ülkelerde görüldüğünü ve Türkiye'de de 60 bin kişide bu rahatsızlığın var olduğunu belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Toplantıdan görüntüler

Zeynel Mungan'ın açıklamaları

Serhat Bor'un açıklamaları

Kadir Bal'ın açıklamaları

Birol Özer'in açıklamaları

Hale Akpınar'ın açıklamaları

HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya),

==========================

Gölcük'ten, Siverek'teki okula yardım

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde bulunan Oluklu İlkokulu'na, Gölcük'te görev yapan öğretmenlerden tarafından yardım yapıldı.

Gölcük Garnizon Anaokulu öğretmeni Ayşegül Dilek, 'Yardım et, mutlu et' kampanyası başlattı. Ayşegül Dilek, kampanya kapsamında topladığı malzemeleri Oluklu Okulu'na gönderdi. Kampanya kapsamında okulda bulunan anasınıfı yeniden düzenlenirken okuldaki öğrencilerin ihtiyaç duyduğu masa, sandalye, oyuncak, kışlık kıyafet, dolap, perde ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Oluklu İlkokulu yöneticileri, meslektaşlarına teşekkür etti.

Haber: Mehmet SEZGİN/ SİVEREK(Şanlıurfa), -

============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement