Muhtarların Hastane Tepkisi Yankı Buldu - Son Dakika
Yerel

Muhtarların Hastane Tepkisi Yankı Buldu

Muhtarların Hastane Tepkisi Yankı Buldu

Manisa’ya yapılması planlanan 558 yataklı Şehir Hastanesinin inşaatının sürekli daha başlanmadan ertelenmesine tepki gösteren 6 mahalle muhtarının çağrısına kayıtsız kalmayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, muhtarlarla bir araya gelerek, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

23.11.2014 11:09

Manisa'ya yapılması planlanan 558 yataklı Şehir Hastanesinin inşaatının sürekli daha başlanmadan ertelenmesine tepki gösteren 6 mahalle muhtarının çağrısına kayıtsız kalmayan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, muhtarlarla bir araya gelerek, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

12 Eylül 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı bir törenle protokolleri yapılan 15 şehir hastanesinden biri olan 558 yataklı Manisa Şehir Hastanesi daha önce planında değişiklik yapılacağı gerekçesiyle ertelendi. Ardından da yüklenici firmanın deprem ayracı konulması gerektiğini belirtmesi üzerine 6 ay daha ertelenen hastane inşaatı, geçtiğimiz günlerde bölgedeki 6 mahallenin muhtarının tepkisine neden olmuştu. Akpınar Mahallesi Muhtarı Bişar Saknuk, Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Tekin Aydın, Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Fevzi Kayacan, Ahmet Bedevi Mahallesi Muhtarı Turan Şahin, Nurlupınar Mahallesi Muhtarı Süleyman Sever ve Turgut Özal Mahallesi Muhtarı İsmet Bakşi'nin tepkisi üzerine hastanenin yapılacağı alana giden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, muhtarlarla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi. Özdağ'a, muhtarların yanı sıra AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman da eşlik etti. Muhtarlarla birlikte inşaat alanında incelemelerde bulunan Özdağ, yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Özdağ, hastanenin gecikme sebebinin hastane temelinde kullanılması gereken deprem ayracının yurt dışından gelecek olması olarak gösterirken, "Manisa'da hastaneler eskiden yapılmış hastaneler. Bu hastaneleri hep ek binalarla yaşatmaya çalıştık. Hastaneleri tadilatlar ile depreme dayanıklı hale getirmekle astar yüzünü geçti. Şehir hastanesi ile ilgili ilk zaman da sıkıntımız belediyeden arsanın devri konusunda bir gecikme meydana gelmişti. Belediye birazcık geciktirdi. Daha sonra bu mesele halledildi. Bu süreç 1 buçuk yılı buldu. Ardından Ankara'da ihalesi yapıldı. Temel atıldı. Fakat burada bir eksiklik var. Anadolu topraklarının tamamı hemen hemen 1. ve 2. deprem bölgesi içerisinde yer alıyor. Manisa'da 1. derece deprem bölgesi. Bu hastanenin yapımında da yapılan anlaşmaya göre şahıs depreme dayanıklı malzemeyi kullanması gerekiyor. Bu malzemeyi dünya da 5 ülke ancak üretebiliyor. Biz buraya mevcut teknoloji ile depreme dayanıklı hastane yapabiliriz. Aynı inşaat gibi, apartman gibi ya da gökdelen gibi. Ama yarın burada 7 buçuk veya 8 şiddetinde deprem olduğunda burası yıkılır. Soma'daki ve Ermenek'teki olayı biliyorsunuz. Bir ihmal nelere sebebiyet veriyor" dedi.

Hastaneyi seçim yatırımı konusunda düşünmediklerini ve hastanenin yapılıp yapılmayacağı konusunda kimsenin endişesi olmamasını isteyen Özdağ, "Bakanla konuştuğumuzda sayın bakan 'ben bunu imzalamam' dedi. Bu arkadaşlarımız bu malzemeyi getirecekler. Bu hastanenin temelinin altına döşeyecekler. Depreme dayanıklı malzeme kullanılmadıkça bu hastanenin yapımına başlanılmasına izin vermem. Çünkü depreme dayanıklı olması gerekir. Gecikme olabilir. Bu gecikme kesinlikle devletin acziyetinden, Sağlık Bakanlığının acziyetinden kaynaklanmıyor. Bu gecikme sadece deprem bölgesinde oluşumuzdan kaynaklanıyor. Bunu yapmak bizim boynumuzun borcu. Türkiye'nin en önemli hastanesi buraya yapılacak" şeklinde konuştu.

Manisa'da hasta memnuniyetin arttığına dikkat çeken Özdağ, son olarak şunları söyledi:

"Devlet borçlarını ödedi. Devlet sivil toplum kuruluşlarına dolandıranlara borcunu ödedi. İMF'ye borcunu ödedi. Birde bu kadar yatırım. Hastanesi okulu, üniversitesi, barajı, hava yollarını bunları yapmak çok zor. Böyle kolay değil. Eskiden hayvan muamelesi yapılıyordu. Hasta memnuniyeti Türkiye ortalamasının çok üstünde Manisa'da. Buradaki yöneticilerime hastane başhekimlerine çok teşekkür ediyorum. O nedenle şehrimizin her konusunda elimizden geldiğince duyarlı olmaya çalışıyoruz. Manisa'nın ne ihtiyacı varsa sosyal siyasi, ekonomik tüm sorunlarında biz varız." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarların Hastane Tepkisi Yankı Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement