CHP'li Akar'dan Bayrak Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Akar'dan Bayrak Açıklaması

CHP\'li Akar\'dan Bayrak Açıklaması

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Diyarbakır Lice’de Türk bayrağının indirilmesini kınayarak, “Barışa ve kardeşliğe olan inancımızla ortak değerlerimize sahip çıkmaya, hep beraber korumaya ve kollamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır.

10.06.2014 15:20

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Diyarbakır Lice'de Türk bayrağının indirilmesini kınayarak, "Barışa ve kardeşliğe olan inancımızla ortak değerlerimize sahip çıkmaya, hep beraber korumaya ve kollamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Zor bir sınavdan geçtiğimizi ve daha da itidalli davranmamız gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

CHP İl Başkanı Akar, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşanan olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. "Lice'de askeri birlik önünde göndere çekili olarak bulunan bayrağın askeri personelin gözleri önünde indirilmesini esefle kınıyoruz" diyen Akar, ulus kavramını bilmeyenleri, bir sonraki nesle öğretmeyenleri, ülkenin içine düştüğü durumu görüp de üzülmeyenleri tarihin mutlaka yargılayacağını vurguladı. Yaşananlarla ilgili hükümeti eleştiren Akar, "Ülkenin milli birlik ve bütünlüğünü ayaklar altına alma çabası içerisindeki provokatörlere zemin hazırlayan, halktan tepki geldiğinde çok şiddetle tepki gösterileceğini söyleyen, önlemler alacağını bildiren bu hükümete güven kalmamıştır. Vatan Hakkari'dir, vatan Ankara'dır, vatan Samsun, Trabzon, Gaziantep, Van, Mersin, Bingöl'dür. Vatan Diyarbakır'dır, vatan Çanakkale'dir, vatan bu ülkenin her bir yerinden gelip bugün bizler rahat yaşayalım diye hayatını hiçe sayıp ölenlerdir. Vatan Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Gaziantep'te şehit olup toprak olanlardır. Vatan bu memleketin kuruluşunda Kürt, Türk, Arap, Çerkez, Boşnak olduğuna bakmadan benim için senin için yani bizim için ölenlerdir. Kendisinin dininin, mezhebinin ne olduğunu düşünmeden 'ben kardeşim için toprak olurum, vatan olurum' diyenlerdir" ifadelerini kullandı.

"Bugün ulus olmanın kıymetini bilmeyenler, beraber yaşamanın tadını çıkartmayanlar mutlaka bir efendinin kölesi olurlar" diyen Akar, şöyle devam etti: "Milli mücadele bizi bu konuda eğitmiş, öğretmiş, gelecek nesillere de nakledecek, ders verecek şekilde de tecrübe sahibi yapmıştır. Bunun kıymetini bilmek, vatan sathında yaşayan herkesin çocuklarına öğretebileceği en büyük hazinedir. Sorun çoktur çözüm biziz. Çözümün adresi birbiriyle konuşan Türkiye'dir. Çözümün adresi TBMM'dir. Hep beraber savaştığımız, hep beraber kurduğumuz çatı hepimizin sesi olmaya, çıkacak sorunlarda katkı yapmaya, çözmeye, irade koymaya yeter de artar bile. Cumhuriyeti kuran bir parti olarak, kuruluş felsefesini sürekli olarak canlı ve diri tutmaya sözümüz vardır. Barışa ve kardeşliğe olan inancımızla ortak değerlerimize sahip çıkmaya, hep beraber korumaya ve kollamaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Vatan sathında yaşayan herkesten biraz daha gerçekçi düşünmesini isterken, zor bir sınavdan geçtiğimizi ve daha da itidalli davranmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkenin doğusundan batısına bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Akar'dan Bayrak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement