MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çelik Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çelik Açıklaması

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çelik Açıklaması

"Antalya 4T, yani turizm, tarım, ticaret ve tarih diyenler tarafından yönetilecek" "Gördüğümüz kadarıyla Antalya'da biraz CHP ile çekişeceğiz, AK Parti ise çok zayıf" "2014 yılında muhteme...

08.11.2013 13:45

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik, MHP'nin yerel seçimlerde Antalya'dan büyük başarı ile çıkacağını belirterek, "Antalya 4T, yani turizm, tarım, ticaret ve tarih diyenler tarafından yöneticilecek" dedi.

MHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Çelik, Kepez Belediye Başkan adayı Murat Dinç, Aksu Belediye Başkan adayı Ramazan Özen ve Antalya İl Başkanı Osman Çetin, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

AA Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya'ya seçim çalışmalarını anlatan Kemal Çelik, burada yaptığı konuşmada MHP'nin Türkiye'nin gidişatından memnun olmadığını ve bu duruma "dur" demek için yerel seçim çalışmalarına büyük ciddiyetle başladığını belirtti.

Çelik, 29 Eylül'de Antalya Büyükşehir ve 8 ilçe, 2 Kasım'da 4 ilçe beyediye başkan adaylarının açıklandığını, kalan 7 ilçenin ( Alanya, Gündoğmuş, İbradı, Kumluca, Kaş, Konyaaltı ve Döşemealtı) de 8 Aralık 2013 tarihinde açıklanmasının planlandığını söyledi.

Başka partileri veya kişilere karalama yöntemiyle siyaset yapmayacaklarına vurgu yapan Çelik, "Varan 1, varan 2'lerden hoşlanmıyorum. Birilerini karalamak hoş bir şey değil. Biz  (hesap soracağız) gibi bir şeye girmeyeceğiz. Çünkü onları yapacak mahkemeler var, müfettişler var" diye konuştu.

"Türel, Hoca ve ben yarışacağız"

Yaptıkları hesaplara göre AK Parti'nin Türkiye çapındaki oy oranının yüzde 34 olduğunu ileri süren Kemal Çelik, "Herkesin yanıldığı nokta şurası; 2011 yılını baz alıyor herkes. 2011'de (iktidarın değişme imkanı yok) denildiği için, köylü kredi borçlarından dolayı mecruben AK Parti'ye oy verdi" dedi.

Antalya'da CHP ile çekişeceklerini, AK Parti'nin ise çok zayıf olduğunu savunan Çelik, "2014 yılında muhtemelen Menderes Türel, Hoca (Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın) ve ben yarışacağız. Yani 2009 tekrar edilecek. MHP en güçlü adayını gösterdi, bundan da rahatsız oldu diğer partiler. AK Parti'nin en iyi adayı şu anda aday olmamayı düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Projeler

Antalya için hazırladıkları projelerin tamamını Aralık ayında açıklayacağını belirten Çelik, şehirde öncelikle çevre düzeni planı, nazım imar planı ve ulaşım master planının hazırlanacağını, Antalya- Gazipaşa arasında trafik ışıklarıyla kesilmeyen bir çevre yolu yapılacağını, yine Antalya-Gazipaşa arasında hızlı trenin devreye sokulacağını söyledi.

Çelik, Antalya'nın metroya kavuşturulması, turizmin çeşitlendirilmesi ve "herşey dahil" sistemine son verilmesi, tarımda, üretim ve pazarlama sorununun çözülmesi yönünde de çalışmalar yapmayı planladıklarını bildirdi.

Turizm tesislerinin çoğunun merkezinin İstanbul olduğunu ve vergi açısından bu tesislerin Antalya'ya bir avantajı bulunmadığını anlatan Çelik, getirilecek avantajlarla turizm şirketlerinin merkezini Antalya'ya aldırmayı hedeflediklerini de vurguladı. Çelik, "Tarım ve turizm gibi hizmet sektörlerinin yoğun olduğu yerde işsiz olmaz. 5 yıl içinde Antalya'da işsiz kalmayacak" şeklinde konuştu.

Antalya'da yolları süsleyen ağaçların narenciye olması gerektiğini ifade eden Çelik, Antalya'yı narenciye kokan bir şehir haline getireceklerini kaydetti.

MHP Kepez Belediye Başkan adayı Murat Dinç, ilçede uzun yıllar hekimlik yaptığını ve ilçenin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Dinç, "Ben şampiyon olmaya çıktım, çünkü ben Kepez'den çıktım" diye konuştu. Aksu Belediye Başkan Adayı Ramazan Özen de Aksu'nun sadece köfte ile anıldığını, oysa ilçenin köfteden ibaret olmadığını, seçildikleri zaman bu algıyı değiştireceklerini söyledi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement