Zılgıtlı 'Sandık' Daveti - Son Dakika
Politika

Zılgıtlı 'Sandık' Daveti

Zılgıtlı \'Sandık\' Daveti

Erdoğan: Kardeşliğimizi Bozmak İsteyenlere 12 Eylül Bir Manifestodur.

03.09.2010 18:48  Güncelleme: 22:04

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, referanduma sayılı günler kala Diyabakır'a gitti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması öncesinde bakanlar ve milletvekilleri kürsüye tek tek çağrılarak, kalabalığa tanıtıldı. Bakanlar arasında Mehdi Eker, Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek, Ertuğrul Günay ve Ahmet Davutoğlu yer aldı.

Güneydoğu dışında birçok bölge bakan ve milletvekilinin de kürsüde yer alması dikkat çekti.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün sizlere yüreğimi açmak, gönül diliyle sohbet etmek istiyorum. Diyarbakır'a ayrı bir sevdamız var. Şair Ahmed Arif, 'Seni bahar gibi, seni Diyarbakır gibi düşünüyorum' demişti.

İnsan kutsaldır, insan hakları da kutsaldır. Siyasetimizin merkezine insanı yerleştirdik. İnsanı yüceltmeyen, adalet, özgürce bir yaşam sağlamadan hiçbir düzen, hiçbir sistem varlığını devam ettiremez. Demokrasi yoksa orada ekonomi de gelişmez, adalet de olmaz.

28 Şubat süreci milli iradeyi hiçe saydı. Milletin üzerine karabasan gibi çöktü. 12 Aralık 1997'de Siirt'te şiir okuduğum için yargılandım, hüküm giydim ve ceazaevinde yattım.

4 duvar arasında umutsuzluğa hiç kapılmadım. Demokrasiye olan ihtiyacı o gün daha iyi anladım.

Kimi gazeteler 'Muhtar bile olamaz' diye manşet attılar. Bizi yok saydılar. Biz, fikirleri nedeniyle mahkum edilen insanların derdini çok iyi biliriz.

Başörtüsünden, inancından dolayı dışlanmanın ne olduğunu çok iyi biliriz. Biz yoksulluğu iyi biliriz. Yasakların, baskıların ne olduğunu çok iyi biliriz.

Faili meçhullerin acısı çok iyi biliriz. Evlerin basılmasını, kitapların derdest edilmesini biliriz. Köylerin boşaltılmasını çok iyi biliriz. Hapisteki oğluyla Kürtçe konuşamayan annenin acısını biliriz.

'Ape Musa'nın, Musa Anter'in acısını unutamayız. Orhan Miroğlu'nun acısını unutamayız. Şivan Perwer'in özlemini unutamayız. Ahmet Kaya'nın gurbette vefat etmesini aklımızdan çıkaramayız.

81 vilayet bizim vilayetimizdir. 73 milyon benim öz be öz kardeşimdir, ayrım yok. Biz yaratılanı yaradandan ötürü seviyoruz.

Şu Diyarbakır surlarında hepimizin alın teri var. Çanakkale'de yanyana şehit düştük, İstiklal savaşını birlikte kazandık.

Zılgıtta bizim horon da bizim. Halay da bizim zeybek de bizim. Dualarımız ortak, kıblemiz bir. Aynı geleceğe yürüyoruz.

Hiçbir zaman pes etmedik, yılgınlığa düşmedik, umutsuzluğa kapılmadık. Milletimize inandık.

AK Parti Türkiye'yi demokratikleştirme hareketidir. Verdiğimiz mücadele demokrasi mücadelesidir. Hak mücadelesi, hukuk mücadelesi, adalet mücadelesidir.

12 Eylül'deki halk oylaması, Allah'a inandığım gibi inanıyorum, boşa gitmeyecek. Kazanan millet, demokrasi olacak. Kazanan çocuklarımız olacak.

Diyarbakır kardeşliğin şehridir. Bu ulu şehre gelip yalan söyleyenler o yalanın altında ezilirler.

Günlerdir konuşup yazıyorlar. Başbakan Diyarbakır'da ne konuşacak diyorlar. Burada BDP, Erzurum'da Bahçeli, işi gücü bırakmış bize konuşma metni yazmanın derdine düşmüşler.

Sayın Bahçeli, söyleyecek sözün varsa Diyarbakır'a gel. Söyleyeceğini Diyarbakır meydanında söyle, Diyarbakır insanının huzurunda konuş.

Biz 73 milyonun partisiyiz. 81 vilayette ya birinci ya ikinci partiyiz. Kumsalların partisi CHP'nin partisi, şu anda zaten kumsaldalar. Etnik milliyetçilik,

Kaynak: Diğer

Son Dakika Politika Zılgıtlı 'Sandık' Daveti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement