Aba Güreşi’ni Tüm Dünyaya Tanıtmayı Hedefliyoruz - Son Dakika
Spor

Aba Güreşi’ni Tüm Dünyaya Tanıtmayı Hedefliyoruz

Aba Güreşi’ni Tüm Dünyaya Tanıtmayı Hedefliyoruz

Başkan Savaş Şampiyonaya Emeği Geçenlere Teşekkür Etti

02.11.2010 13:21  Güncelleme: 13:22

Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş; Cumhuriyetimizin kuruluşunun 87.yıldönümü dolayısıyla, Antakya Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi ve Hatay Aba Güreşi Tanıtma ve Yaşatma Derneği'nin katkı sağladığı "Aba Güreşi Cumhuriyet Kupası Türkiye Şampiyonası'na" emeği geçenlere teşekkür etti. Başkan Savaş'ın Aba Güreşi Şampiyonası ile ilgili açıklaması şu şekilde:

Aba Güreşleri Cumhuriyet Kupası Türkiye Şampiyonası, Antakya Kapalı Spor Salonunda Manisa, İzmir, Kocaeli, Samsun, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Van, Adana, Kilis, Osmaniye, İstanbul, Tokat, Ankara illerinden gelen sporcular ve ilimizden katılan toplam 308 sporcu ile gerçekleşmiştir. 12 siklette yapılan turnuvamız Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, protokolümüzün değerli üyeleri, kamu daire müdürleri ve halkımızın yoğun katılımıyla şölen havasında gerçekleşmiştir. 30.10.2010 tarihinde saat 10:00'da başlayan turnuva aynı gün 23.30'da sonlanmış ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verilmiştir.

Turnuvanın organizasyonuna katkıda bulunan Olimpian Derneği Eş Başkanı Prof.Dr. İbrahim Ööztek'e, şampiyonaya maddi ve manevi katkıları her türlü takdirin üstünde olan Güreş Ağası ve işadamı Ali Aba'ya, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Şerefettin Canda'ya, Gençlik Spor İl Müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu'na ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeline, değerli işadamı Necmettin Çalışkan'a, ASKF Başkanı Mehmet Öztürk'e, Aba Güreşi İl temsilcisi Cemil Delioğlu'na ve görevli hakem arkadaşlara,

Hatay Aba Güreşi Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sabri İNALÖZ'e ve yönetim kurulu üyelerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Turnuvanın Hatay halkı ve ulusal düzeyde sunulmasına katkı sağlayan basınımızın güzide temsilcilerine şükranlarımı ifade ediyorum.

Ayrıca ata sporumuz aba güreşi turnuvamıza katılımlarıyla bizleri onurlandıran Adalet Bakanımız Sayın Sadullah Ergin'e, Hatay Valimiz Sayın M.Celalettin Lekesiz'e, Cumhuriyet Başsavcımız Enis Yavuz Yıldırım'a, Adalet Komisyonu Başkanımız Esabil Saylak'a, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörümüz Prof.Dr.Şerefettin Canda'ya, Ak Parti İl Başkanımız Adem Yeşildal'a, Merkez İlçe Başkanımız Ş.Kudret Özbakış'a, Şenköy Belediye Başkanımız Mustafa Sayın'a, Ovakent Belediye Başkanımız Abdulşükür Mert'e, kamu daire müdürlerimize ve tüm protokol üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Aba Güreşi’ni Tüm Dünyaya Tanıtmayı Hedefliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement