Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (5)

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) geçtiğimiz günlerde dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 'Lale Çılgınlığı' operası ikinci temsilinde de seyircinin beğenisini kazandı.

06.02.2013 15:51

Fotosuz

===

'lale Çılgınlığı'na ilgi büyük

ANTALYA Devlet Opera ve Balesi'nin (ANTDOB) geçtiğimiz günlerde dünya prömiyerini gerçekleştirdiği 'Lale Çılgınlığı' operası ikinci temsilinde de seyircinin beğenisini kazandı. Prömiyerine Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan başta olmak üzere birçok davetlinin katıldığı eser, ikinci temsilinde de sanat dünyasından birçok ismi ağırladı.

Türkiye'de opera ve bale sanatının gelişmesine katkı sağlayan en önemli isimler arasında yer alan Erdoğan, Türk opera eserlerinin artmasının sevindirici olduğunu dile getirdi. Eserin dünya prömiyerine katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Şadi Erdoğan, temsilin oldukça başarılı geçtiğini söyledi. 'Lale Çılgınlığı', bu sanat sezonu boyunca ANTDOB'da sahnelenecek.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Eserden ve Şadi Erdoğan

===

Çocuklara özel tiyatro şenliği başladı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi ve Kırmızı Kalem Tiyatro işbirliğiyle düzenlenen 2'nci Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, Yenimahalle Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Şenlikte gösterim yapacak olan tiyatro gruplarının yanı sıra, çok sayıda sanatçı ve tiyatroseverin katıldığı açılış töreni renkli görüntüler oluşturdu.

Şenliğin açılış konuşmasını, Sakarya-Fırat dizisinin en genç oyuncusu Deniz Kaynak yaptı. Kaynak, "Atatürk biz çocuklara büyük bir bayram hediye etti. Başkanımız Akaydın da bize bir tiyatro şenliği armağan etti. Siz çocuklarınızı unutmadınız, biz de sizin yaptıklarınızı unutmayacağız. Emeği geçen herkese, başkanımız Mustafa Akaydın'a ve Kırmızı Kalem Tiyatro'ya teşekkür ediyoruz" dedi.

ÇOCUKLARA ÖNEM VERİYORUZ

Daha sonra söz alan Başkan Akaydın, Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklara ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini vurguladı. Akaydın, "Antalya için çok önemli bir etkinlik. Hemen öncesinde Uluslararası Çocuk Filmleri Festivalimiz vardı. Bu kadar büyük bir kalabalıkla karşılaşmak beni çok mutlu etti. Hepsinden önemlisi burada özgüveni yüksek ve çok sevimli çocuklar görüyorum. Hem onları ve hem de onları yetiştiren velileri kutluyorum" diye konuştu.

OYUNLAR ÜCRETSİZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2'nci Uluslararası Çocuk Tiyatroları Şenliği, 9 Şubat tarihine kadar çok sayıda grubun ücretsiz oyununa sahne olacak. Antalya'nın yanı sıra, İstanbul, Gaziantep ve Eskişehir ile Almanya'nın Nürnberg kentinden tiyatro gruplarının katıldığı şenlik boyunca her gün çocuklar için Yenimahalle Kültür Merkezi'nde kukla, fotoğraf ve dans, yetişkinler için ise drama atölyeleri kurulacak. Gösterimler ise Yenimahalle Kültür Merkezi, AKM ve Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nda.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Şenliğin açılışından foto

===

Halk Koşusu ve Yüksek Topuk Koşusu kayıtları başladı

ANTALYA'da 8'incisi düzenlenecek Runtalya Maratonu kapsamında 2 Mart tarihinde gerçekleştirilecek 'Halk Koşusu' ve 'Yüksek Topuk Koşusu' için kayıtlar başladı. Bu yılki koşunun sponsoru TerraCity AVM'de kayıtlar başladı. TerraCity AVM önünde saat 11.00'de başlayıp, 4 km'lik güzergah sonrası yine TerraCity AVM önünde bitecek olan Halk Koşusu'nu tamamlayan tüm katılımcılara katılım sertifikası ve çekilişle sürpriz hediyeler verilecek. Koşuda herhangi bir derecelendirme yapılmayacak.

2012 yılında ilk kez düzenlenen ve ülke çapında büyük ilgi gören Runtalya Yüksek Topuk Koşusu ise bu yıl 2 Mart tarihinde gerçekleşecek. Saat 10.30'da TerraCity AVM önünde gerçekleşecek 100 m'lik 'Runtalya Yüksek Topuk Koşusu'nu tamamlayan her katılımcıya madalya ve sertifika verilecek. Ayrıca birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye ise 1000 TL para ödülü verilecek. 100 kişiyle sınırlı 'Runtalya Yüksek Topuk Koşusu' kayıtları da TerraCity AVM'de yapılıyor.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Geçen yılki halk koşusu ve yüksek topuk koşusundan foto

===

Konyaaltı'nda kürekler çekilecek

ANTALYA'da faaliyet gösteren kurumlar, çok eğlenceli ve çekişmeli bir deniz festivaline hazırlanıyor. Dünyada ve Türkiye'nin bazı büyük kıyı kentlerinde daha önce büyük ilgi toplayan Dragon Festivali, Antalya'ya taşınıyor. Festivalin Antalyalılara unutulmaz bir keyif ve heyecan yaşatması bekleniyor. İş dünyasının başarılı kurumları, hem kendilerini ifade etmek hem de eğlenmek ve eğlendirmek amacıyla son yıllarda Türkiye'de çok popüler olan Dragon Festivali'nde buluşuyor. İstanbul'da büyük yankı uyandıran festival, bu yıl Erdem Medya öncülüğünde, Konyaaltı'ndaki Beach Park'ta 15-16 Haziran'da yapılacak.

Festivalin yapımcısı Erdem Bilensir, "Bir kıyı ili olmasına ve çok uzun sahili bulunmasına rağmen Antalya, son yıllara kadar denizle ilişkili festival ve eğlencelerden genellikle uzak durdu. Yaz döneminde daha çok yayla kültürüne yüzünü dönmüş olan turizm cennetinde, artık dünyanın sayılı eğlencelerinden biri de gerçekleştirilecek. Antalya Dragon Festivali'nde çok sayıda kurum takımının katılımıyla bot yarışları yapılacak. İki gün boyunca Konyaaltı sahilinde müzik ve dans yoğun biçimde yaşanacak. İsteyenler özgürce ritim atölyelerinde coşacak, ünlü DJ'lerin öncülüğünde yeteneklerini gösterebilecek ve firmalarını her platformda tanıtabilecek" dedi.

Spor ve eğlencenin doruğa çıkacağı Dragon'a katılım için Antalya'dan birçok kurum başvuruda bulundu. Katılacak kurumların takımları festivalden haftalarca önce antrenman ve prova yapabilecek. Festival süresince kurumlar kendi adlarını ve markalarını tanıtıcı etkinliklerde bulunabiliyor ya da engellilerden kurulu takımları yarıştırmak gibi çeşitli sponsorluk ve sosyal sorumluluk çalışmalarını hayata geçirebiliyor. Türkiye'den bu festivale son beş yılda, aralarında Abdi İbrahim İlaç, Coca Cola, Banvit, Garanti, Turkcell, Karel, DHL gibi büyük şirketlerin de bulunduğu kurumlardan 600 dolayında takım katıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Festvivalden fotolar

===

Alanya'da kantinciler uyarıldı

ALANYA Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, okul kantinlerinde hijyen kurallarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili kantinlere uyarıda bulundu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Okul Kantinlerine yönelik özel hijyen kuralları yönetmeliğini Resmi Gazete'de yayınlamasının ardından Alanya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar uyarıda bulundu. Rüzgar, eğitim kurumlarında okulların açılmasıyla birlikte yeni kurallara göre denetimlere başlayacaklarını belirti.

Rüzgar, yemekhane, kantin, kafeterya, büfe ve çay ocakları yeni hijyen şartlarına uygun olacağına işaret ederek, "Özel cepsiz kıyafetler giyilecek, vücutta bulunan açık yaralar renkli yara bandı kullanmak zorunda. Kadın personel ise oje ve diğer makyaj malzemesi kullanmayacak" dedi. Rüzgar, işletmelere sıkı denetimlere tabi tutulacağını kısa sürede kuralların bütün işletmelerde sorunsuz bir şekilde uygulanır hale getirileceğini belirtti.

Özgür YILMAZ/ALANYA (DHA)

Foto: Mehmet Rüzgar

===

KUTSO ile TEB arasında kredi protokolü

KUMLUCA Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ile Türk Ekonomi Bankası (TEB) arasında üyelerine yönelik, 'Nefes Aldıran Kredi' adıyla kredi protokolü imzalandı. Protokol, KUTSO'da . KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Alaaddin Aytekin ile TEB Kumluca Şube Müdürü Özgür Doyuk tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan TEB Kumluca Şube Müdürü Özgür Doyuk, TEB olarak ticareti artırmak için KOBİ'lere destek verdiklerini belirterek, "KOBİ'nin ihtiyacının sadece kredi olmadığını biliyoruz ve bilgi bankacılığı konusunda da destek veriyoruz" dedi.

KUTSO Başkanı Alaaddin Aytekin de, üyelerinin başta finansman olmak üzere banka imkanlarından daha fazla yararlanmaları için çalışmalar yaptıklarına değinerek, TEB'in KUTSO üyelerine yönelik kredi paketinin bölge ekonomisini canlandıracağına işaret etti. Aytekin, "Kredi protokolünü, KUTSO'ya bağlı Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinin ekonomisine kazandırılan ciddi bir destek olarak görüyoruz. KUTSO olarak, ülke ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ'lerimizi destekleyecek her girişimin yanındayız" diye konuştu.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Protokol imza töreni

===

Manavgat'ta 'Konuşma Bayramı'

MANAVGAT Belediyesi'nin konuşma bozukluğu olan kişiler için başlattığı eğitim projesi kapsamında 2 haftalık eğitimden geçen 28 öğrenci için 'Konuşma Bayramı' düzenlendi. Manavgat Belediyesi Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şekerlisoy, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halis Akkaya, öğrenci velileri ve öğrencilerin yakınları katıldı. Pastalı, börekli kutlamada çocuklar, teker teker söz alarak düzgün cümlelerle kendilerini ifade etmeye çalıştı.

Başkan Sözen'in dikkatle dinlediği program velilerden alkış aldı. Çocuklarının eğitim süresince ne kadar ilerlediğini gören veliler, eğitime destek veren Sözen'e teşekkür etti. Ailelerinin yaptığı pasta ve böreklerden yiyip gönüllerince eğlenen çocuklar, Sözen'e bir de sürpriz yaptı. Çocuklar, öğretmenleri Konuşma Uzmanı Nezihe Erdoğan Demirer ve Özel Eğitim uzmanı Gülçin Eraslan'ın yardımıyla hazırladıkları 'Konuşma Ağacı'nı Sözen'e hediye ettikten sonra, Şükrü Sözen için yazdıkları şarkıyı hep bir ağızdan seslendirdi.

İnsanların kendilerini ifade edebilmek için en önemli unsurun konuşma yeteneği olduğunu belirten Başkan Sözen, bu eğitimin son derece önemli olduğunu da vurguladı. Başkan Sözen, "İhtiyacı olan öğrencilerimize konuşma eğitimi veren uzman arkadaşlarıma ve velilerime teşekkür ederim. Hepinizi kutluyorum. İki hafta boyunca eğitimlere katıldınız. Ben de bu eğitimleri yakından takip ettim. Çok güzel mesafe katettiniz. Kendini güzel ifade edebilmek insanın en önce olması gereken meziyeti" dedi. Sözen konuşma eğitimi gören çocuklara eğitimleri boyunca kullandıkları MP3 çalarları hediye etti.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Törenden - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement