'Çukurova Tıp Fuarı' Sağlık Sektörünü Buluşturdu - Son Dakika
Yerel

'Çukurova Tıp Fuarı' Sağlık Sektörünü Buluşturdu

\'Çukurova Tıp Fuarı\' Sağlık Sektörünü Buluşturdu

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık alanında Türkiye'yi 'rol model' ülke olarak takdim ettiğini söyledi.

27.09.2012 17:03

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Dünya Sağlık Örgütü'nün sağlık alanında Türkiye'yi 'rol model' ülke olarak takdim ettiğini söyledi.

TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından, Tıbbi Malzeme ve Cihaz Üreticileri Derneği, Çukurova Medikalcılar Derneği ve Adana Sağlık Turizmi Derneği işbirliğinde bu yıl 3.'sü organize edilen; 'Adana Tıbbi Ürünler, Tıbbi Cihazlar, Hastane Donanımları ve Malzemeleri, Laboratuarı Teknolojisi ve Ekipmanları Fuarı (Çukurova Tıp)' kapılarını ziyaretçilerine açtı. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki düzenlenen fuarın açılış törenine ise; Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Fuarda, tıp sektöründe kullanılan cihaz, malzeme, laboratuar ve hastane donanımları tanıtıldı.

Açılışın ardından Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve beraberindeki heyet, stantları gezerek ürünler ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çukurova bölgesinden çok sayıda medikal ürün satan şirketin ve hastanenin katıldığı fuarda, hastane ameliyat cihazları, hastalık teşhisine yardımcı olan aletler, ameliyathane donanımları, acil bakım ve yoğun bakım ekipmanları sergilendi. Tıp sektörünün iki yılda bir Adana'da buluşmasını sağlayan 'Çukurova Tıp Fuarı', aynı zamanda 'Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Tıbbi Cihaz Yatırım Fırsatları, Kamu Destekleri ve Pazar

Payının Geliştirilmesi Çalıştayı'na da ev sahipliği yaptı.

Çalıştaya; Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın yanı sıra TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, ASTD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Çelik, TÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Daşçı, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Mustafa Kuruca ve Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök de katıldı.

Burada konuşan Bakan Yardımcısı Kafkas, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, Türkiye'nin sağlık alanında 'rol model' ülke olarak takdim edindiğine dikkat çekti. Kafkas, "Türkiye'de uyguladığımız 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nı nasıl düşündünüz, nasıl başardınız diye soruyorlar. Sağlık Bakanımızı kendi ülkelerine sağlık hizmetlerini anlatmak için, sunum yapmak için davet ediyorlar" dedi.

Yapılan yeniliklerle Türkiye'nin yurtdışına hasta göndermek yerine yurtdışından hasta almaya başladığını belirten Kafkas, "Türkiye, tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar dünya insanlığının dikkatini üzerinde toplayacak bir noktayı yakalamayı başardı. Televizyonda izlediğiniz muhteşem zamanlarda bile her bölgede yoktuk. Atımızın, okumuzun gittiği yere kadar gidebiliyorduk. Ama şimdi iletişimin de yararları var. Bütün dünyanın gözü artık Türkiye'nin üzerinde" dedi.

Artık sağlık turizminde 5 milyar dolarlık hedeften bahsedildiğini anlatan Kafkas, "Bu bile tek başına yetecek bir gösterge. Bugün Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerin tamamına sağlıkta dönüşüm projeksiyonlarını biz ortaya koyuyoruz. Eskiden bizler yerli malı haftaları yapıyorduk. Bu trend devam ederse Ortadoğu coğrafyasında Türk malı haftalarını başkaları gerçekleştirecektir" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise " Lokman Hekim'in memleketine hoş geldiniz" diyerek başladığı sözlerinde, bölgenin sağlık turizmine uyun coğrafyada yer aldığını hatırlattı. Kentte nitelikli hastane ve otel sayısının arttığına işaret eden Aldırmaz, sağlık serbest bölgesinin Çukurova'da inşa edilmesinin ülke ekonomisine büyük avantaj sağlayacağını bildirdi. Yerli üretim istenilen düzeyde değil. Sektörde 4 milyar 600 milyon dolarlık ithalata karşın, 500 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Türkiye nüfusunun yüzde 5.07'lik kısmını barındıran Çukurova Bölgesi sağlık turizminin gelişmesine müsaittir. Sağlık sektöründe Adana 87 milyon lira ile üçüncü sırada yer alıyor" diye konuştu.

Çalıştayın ardından, 'Yatırım, Üretim ve Kamu Destekleri' ile 'Yerli Üretimin İç ve Uluslararası Pazar Payının Geliştirilmesi' panalleri düzenlendi. 4 günlük fuar süresince yurt içinden ve yurt dışından 15 binin üzerinde profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuarda, bu yıl yurtdışından Irak, İran, Mısır, Tunus, KKTC, Azerbaycan, Makedonya'dan da ziyaretçiler davet edildi. Fuar, 27-29 Eylül tarihleri arasında 11.00 - 20.00, 30 Eylül 2012 Pazar günü ise 11.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebileceği kaydedildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Çukurova Tıp Fuarı' Sağlık Sektörünü Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement