Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yapacakları Yüreğir Kültür Merkezi'nin yeni bir vizyon oluşturacağını söyledi.

12.09.2012 16:16

//////////////

yüreğir'in yeni vizyonu

ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yapacakları Yüreğir Kültür Merkezi'nin yeni bir vizyon oluşturacağını söyledi. Projenin ihalesinin 3 Ekim'de yapılacağını belirten Çelikcan "Yüreğir Kültür Merkezi inşaatının ihalesi 3 Ekim'de yapılacak. Coğrafi konumu ve fiziki şartları açısından Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerine hizmet edecek merkezimizi 7 ayda tamamlamayı öngörüyoruz" dedi.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'ndaki Kazım Başer Parkı içerisine yapılacak kültür merkezinin, Selçuklu- Osmanlı mimarisinden izler taşıyan modern bir yapı olacağını kaydeden Başkan Çelikcan, "Merkezimiz, tasarımı ve ergonomik yerleşimi ile Adana'da ilklere ev sahipliği yapacak" diye konuştu. Merkezin 2 bin metrekare alan üzerine, bodrum, zemin kat ve birinci kattan oluşacağını vurgulayan Çelikcan, ortaya çıkacak eserin 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacağını açıkladı.

Kültür merkezinin bodrum katının, idari ve teknik ihtiyaçlara yönelik olacağını, zemin katta bin kişilik çok amaçlı salon bulunacağını belirten Başkan Çelikcan şu bilgileri verdi "Bu salonda düğün, konferans, seminer, sempozyum ve toplantılar yapılabilecek. Bin kişilik kapasitesi ile kamu binaları içerisinde, Adana'da ilk sıraya oturan binanın birinci katında ise 2 adet 200 kişilik cep toplantı salonları bulunacak. Salonun mimari planlamasında, sergi alanları ve fuaye de yer alacak. Kapalı otoparkı ve etrafındaki peyzaj palanlamasıyla halkımıza hizmet verecek."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(12.9.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Paraşütçüler yol istiyor

MERSİN'in Erdemli ilçesine bağlı Akpınar köyünün Göktepe mevkiinde bulunan yamaç paraşütü pistine gidilen yolun yapılması isteniyor. Yamaç Paraşütü Sporları Erdemli Temsilcisi Güner Sargın, yolun mevcut durumunda güçlükle ulaşım yapılabildiğini söyledi. Sargın, gerekli düzenlemeler yapıldığında, 2 metre yükseklikteki Göktepe'nin yamaç paraşütü için Türkiye'nin sayılı alanlarından biri haline gelebileceğini kaydetti. Akpınar Köyü Muhtarı Hüseyin Serin ise, yolun yapılmasının köyün kalkınması açısından önem taşıdığını söyledi. MuhtarSerin "Yol yapılırsa köyümüz yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline gelebilir. Beraberinde konaklama, dinlenme ve yemek tesisleri de yapılır" dedi.

KAYMAKAM İLGİLENİYOR

Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Akpınar köyünün Göktepe mevkiindeki Yamaç paraşütü pist yolunun incelendiğini söyledi. Bölgenin gelecekte yamaç paraşütü merkezi haline gelebileceğini ifade eden Kaymakam Özefe, bu konuyla ilgili talepleri incelediklerini kaydetti. Özefe, yolun en kısa zamanda yapılması için gerekli çalışmalara başlayacaklarını sözlerine ekledi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(12.9.2012)

////////////////////////////////

Model uçak pistine asfalt

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediyesi'nin Mersin Üniversitesi'ne tahsis ettiği, Halkkent Mahallesi'ndeki 150 metrelik model uçak pisti asfaltla kaplandı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, daha önce toprak zemin olarak düzenlenen pisti asfaltlayıp, işaretleme çalışması yaptı. Bölgesel Radyo Kontrollü Model Uçak Şenliklerine ev sahipliği yapan pistteki çalışmaları inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, alanda ulusal boyutta etkinlikler yapılabileceğini söyledi. Başkan Tuna, şu açıklamayı yaptı: "Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün de işaret ettiği gibi, 'İstikbal göklerdedir' düşüncesiyle, gençlerimize havacılığı sevdirmek, gençliğimizi bu tür faaliyetlere çekmek istiyoruz. Bu pist alanında birçok sporcumuz model uçak sporunu yapma zevkine sahip oluyorlar. THK ve Mersin Üniversitesi işbirliğinde Model Uçak Şenlikleri organize ediyoruz. Amacımız, kentimizde havacılık sporunu daha yaygın hale getirmektir. Tüm model uçak tutkunlarını Halkkent'e bekliyoruz."

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin), (DHA)

(12.9.2012)

////////////////////////

OKÜ 78 ilden öğrencinin tercihi oldu

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, bu yıl 78 ilden öğrenci kaydı yaptıklarını bildirdi. Rektör Büyükalaca, OKÜ'nün 4 fakülte, 5 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu ve 2 enstitü ile bölge ve ülkenin ihtiyaçlarına yönelik çalıştığını belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Korkut Ata'nın adında yaşattığımız üniversitemiz, Karacaoğlan'ın hatırası ile gelişen yerleşkemiz Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinden, 78 farklı ilden öğrencinin tercihi olmaktadır. Modern yapılanmamız, her türlü imkan ile donatılan eğitim-öğretim tesislerimiz, sporun birçok dalını yapmaya imkan tanıyan açık-kapalı alanlarımız, görülmeye değer bir üniversite yerleşkesi olma yolunda hızla ilerleyen Karacaoğlan Yerleşkesi içerisinde dikkat çekmektedir."

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yaptığı atamayla Rektörlükte ikinci dönemine başlayan Rektör Büyükalaca "Şu ana kadar edindiğimiz bilgi ve tecrübeyle, bu ikinci dönemde daha gelişmiş bir Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi ve dolayısıyla da yarınlara güvenle bakan bir Osmaniye için hep birlikte çalışacağımıza ve başarıya ulaşacağımıza inancım tamdır" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(12.9.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Öğretmenlere baklavalı, çiçekli karşılama

MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından ataması yapılan öğretmenler, görev yerlerine gitmeye başladı. Gaziantep'e atanan öğretmenler baklava, Osmaniye'ye gidenler ise çiçeklerle karşılandı.

Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden alınan öğretmenler, kadro işlemlerinin tamamlanması için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün getirildi. Sevinçleri yüzlerinden okunan öğretmenlere, işlemlerinin yapıldığı esnada, Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin tarafından baklava ikram edildi.

Milli Eğitim Müdürü Serin, Gaziantep'e son atamalarda bin 174 kontenjan ayrıldığını, bunun bin 109'unun gerçekleştiğini belirterek, "Öğretmenlerimiz şu anda işlemlerini yapıyor. Biz de bunları hızlı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu atamalardan dolayı ilimiz adına son derece mutluyuz, sevinçliyiz. Ümit ediyoruz ki yeni atanan öğretmenlerimiz dinamizmleriyle, gençlikleriyle ilimize çok ciddi katkılar sağlayacak" dedi.

Mustafa Bozkurt adlı öğretmen 2006'dan bu yana atama beklediğini kaydererek, "4+4+4 sistemiyle birlikte bu sene bize de kısmet oldu. 6'ncı tercihim olan Gaziantep geldi" dedi. Matematik öğretmeni Kübra Yıldırım da Gaziantep'de iyi karşılandıklarını belirterek, baklava ikramına teşekkür etti.

OSMANİYE'YE 123 ATAMA

Yeni atamalarla Osmaniye'ye 123 öğretmen geldi. Genç öğretmenler Valilik önünde "Osmaniye'ye hoş geldin öğretmenim" pankartı ile karşılandı. İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, öğretmenlere çiçek verirken "Yeni göreviniz hayırlı olsun. Bundan sonra durmadan, usanmadan, bu işe sevginizi katarak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmenizi istiyoruz" diye konuştu. Kılıç, MEB'den istedikleri 123 kadronun tamamının atamasının yapıldığını vurguladı.

Zeki GÜNAY/İbramim EMUL/GAZİANTEP, OSMANİYE(DHA)

ZG/İE(EŞ)(12.9.2012)

////////////

Korsana çözümde işbirliği önerisi

ADANA Büyükşehir Belediyesi İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanı Tarık Kaplan, son günlerde gündemde olan korsan halcilik ile tablacı sorununun kamu kurumlarının işbirliği yapmasıyla çözülebileceğini söyledi. Adana'nın imajını zedeleyen konunun çözümü için ilgili kamu kurumlarının görevlerini yapması gerektiğinin altını çizen Kaplan, sadece Büyükşehir Belediyesi'nin mücadelesinin yetmediğini ifade etti. Yasa dışı toptan meyve ve sebzelerin satışı ile bu ürünlerin tablacılara ulaştırılmasının engellenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak Maliye ve Seyhan İlçe Belediyesi dahil tüm ilçe belediyelerine resmi yazı yazdıklarını hatırlatan Tarık Kaplan, konuyla ilgili şunları söyledi;

"5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun hükümlerinde Büyükşehir Belediyesi bulunan illerde pazar yerleri kurma ve denetleme yetkisi ilçe belediyelerine aittir. Sorunların çözümü, kamu kurum ve kuruluşları arasında koordinasyonlu çalışmalar yürütülmesi için Seyhan, Sarıçam,Yüreğir, Çukurova ve Karaisalı ilçe belediyeleri 10.07.2012 tarihinde resmi yazı ile uyarılmıştır. Yine aynı tarihde Maliye Bakanlığına bağlı birimler, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı birimler ile Tarım Bakanlığına bağlı birimlere konuyla ilgili resmi yazı gönderilmiştir. Hal böyle iken Büyükşehir Belediyesi, korsan halcilerle ilgili mücadelede yalnız bırakılmıştır."

Büyükşehir Belediyesi'nin 13.6.2012 ile 3.9.2012 tarihleri arasında yasadışı toptan yaş sebze ve meyve satışı yaptığı tespit edilen kişiler hakkında toplam 118 adet işlem yapılmış ve 109 bin 327 TL tutarında idari para cezası uyguladığını belirten Kaplan, şöyle devam etti:

"Birimlerimiz tarafından yapılan denetimlerde kanuna aykırı ticaret yapan kişilerin vergi mükellefi olarak maliye kayıtlarının bulunduğu tespit edilmiştir. Yine farklı zamanlarda yapılan denetimlerde yapılan tespitlerde ilçe belediyelerince görevli personeller tarafından yasa dışı satış yapan kişilere satış yapmaları amacıyla yer gösterildiği belirlenmiştir. Yasa dışı toptan meyve ve sebzelerin satışı ile bu ürünlerin tablacılara ulaştırılmasının engellenmesi için ilgili kamu kurumlarının ellerini taşın altına koyması, Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapması gerekir. Bu işbirliği sağlanırsa, hem sorun kökünden çözülür, hem de Adanalı rahatlar."

ADANA,(DHA)

////////////

İyi tarımı, iyi değerlendirin

ADANA Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Atila Menevşe, tarımda yeni bir açılım olarak kabul edilen iyi tarım uygulamasının Çukurova çiftçisi tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

ATO AB Bilgi Merkezi'nin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliğiyle düzenlediği "İyi Tarım Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı" ATO Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atila Menevşe, Ceyhan ve Seyhan nehirlerinin meydana getirdiği Çukurova'nın merkezinde yer alan ve yüzölçümünün yüzde 38.5'i tarıma uygun topraklardan oluşan Adana'nın Türkiye'de çok özel bir konuma sahip olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"İlimiz, yüzölçümünün yaklaşık yarısıyla tarım yapılabilen tek il olma özelliğinin yanı sıra, pek çok tarım ürününde, ülke ihtiyaçlarını tek başına karşılayabilecek potansiyele sahiptir. Seyhan ve Ceyhan ırmaklarının getirdiği zengin alüvyon toprak sayesinde çok çeşitli ürünler elde edilebilmektedir. Ayrıca ilimizin sulama probleminin de olmaması, ürün miktarında ve kalitesinde artış sağlamaktadır. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda, Adana'nın müthiş bir tarımsal üretim potansiyeli olduğu ortaya çıkmaktadır. Bölgemizin bu avantajı, en kısa zamanda iyi tarım uygulamalarıyla hayata geçirilmelidir. Üreticilerimizin, babadan kalma üretim teknikleriyle üretimlerini sürdürmeleri ve buna bağlı olarak teknik hizmet almak konusundaki isteksizlikleri, tarımsal verimliliğimizi düşürmektedir. Özellikle bilinçsiz zirai ilaç uygulamaları, tarımsal ürün ihracatımızda kalıntı sorunu yaşamamıza neden olmuştur. Ülkemizde iyi tarım uygulama şartlarının, tüm sektör çalışanları tarafından benimsenip, doğru şekilde uygulanması ve uygulatılması, bölge tarımımızın geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. "

Tüketicilerin, direkt tükettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere, satın aldıkları tüm gıda ürünlerinin güvenliğinden emin olmak ister hale geldiğine de işaret eden Menevşe, şöyle devam etti:

"Bu bilinçle, gerek doğrudan tarımsal ürünlerin, gerekse işlenmiş gıdaların güvenle üretildiğinin garantisini tüketicilere sunabilmek için, birtakım sistemler ve standartların oluşturulması kaçınılmaz olmuştur. Bu da iyi tarım uygulamalarına ağırlık verilmesi gerçeğini ortaya çıkarmıştır. İyi tarım uygulamaları konusundaki gelişmeler sayesinde, başta meyve-sebze üretimimiz olmak üzere, tarımsal ürünlerimiz iç ve dış pazarda rekabet şansını yakalayacaktır. Dış pazara güvenli ürün sunulurken, ülkemiz insanının da sağlıklı ve güvenilir ürün tüketmeleri sağlanacaktır. İyi tarım uygulamalarının istenilen düzeye gelmesi, sektördeki tüm aktörlerin, eğitimi ve bilgilendirilmeleri ile mümkün olacaktır."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül de, tüm dünyada hızla gelişen iyi tarım uygulamalarının, Adana'nın mevcut tarım potansiyelini en üst seviyeye çıkarabilmesi için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Bakanlığımızın bu konudaki uygulama ve teşvikleri iyi izlenmelidir. Bu tür bilgilendirme toplantıları, çiftçimizin iyi tarım uygulamalarını daha iyi anlamasını sağlayacakö dedi.

ADANA,(DHA)

//////////

Vali Coş, Seyhan'ın 'kentsel dönüşüm'ünü inceledi

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan İlçe Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmasını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz ve Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk ile birlikte Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'nde birinci etap birinci kısım temel atma hazırlıkları yapılan bölgeye giden Vali Coş, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Öztürk, Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'nde 32 hektar alanı kapsadığını belirterek, "Kıyıboyu Caddesi'ne cepheli alanda iki etap halinde toplamda 2 bin 610 konut inşa edilmesi planlanmıştır. Birinci etap birinci kısımda bin 398 konutun temel atma törenini önümüzdeki günlerde gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.

NELER İÇERİYOR?

Seyhan Kıyıkent Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi, Barış ve İsmet Paşa Mahalleleri'nde 32 hektar alanı kapsıyor. Kıyıboyu Caddesi'ne cepheli alanda iki etap halinde toplam 2 bin 610 konut inşa edilmesi planlanıyor. Yeni yerleşim alanında alış veriş merkezi, kafe, restoran, çarşı, cami, market ve sosyal tesisler bulunacak. Alanda 5 tip konut bloğu inşa edilecek. Bunlar; 2+1, 3+1 ve 4+1 türünde olacak. Konutlar brüt 119.22 metrekare ile 188.51 metrekare arasında değişecek.

ADANA,(DHA)

//////////////

Zabıta unutulmadı

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Zabıta Teşkilatı'nın kuruluşun 186'ncı yıldönümü nedeniyle Zabıta Müdürlüğü personeline ziyarette bulundu. Zabıta personeliyle sohbet eden Başkan Fadıloğlu, "Halkın sağlığı için aralıksız hizmet veren, görev ve yetki alanlarına giren konularda, en iyi hizmeti sunabilmenin gayretinde olan ve vatandaşların huzurunu sağlamak için aynı sorumlulukla çalışmalarına devam eden personelime teşekkür ediyorum. Zabıta belediyemizin halka en yakın temsilcisidir ve halkımız için vardır. Ben de bu vesile ile tüm zabıta personelimizin 186. kuruluş yılını kutluyorum" dedi.

Öte yandan Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım ve zabıta personelini ziyaret etti. Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, bu tür ziyaretlerin kurumlar arası işbirliğinin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

GAZİANTEP, (DHA)

(12.9.2012)

/////////////////

"Bugün SSK hastaneleri, devlet hastanelerine çevrilmiştir. Eskiden yaşanan ilaç almayı çile haline getiren durum ortadan kaldırılmış, herkesin herhangi bir eczaneden rahatlıkla ilaçlarını almaları ayrıca üniversite hastanelerinden de yararlanmaları sağlanmıştır. Özel sektör teşvik edilerek sağlık konusunda yatırım yapmaları sağlanmıştır. 18 yaşına kadar herkese ücretsiz sağlık hizmeti verilmektedir. Gençlerin anne babası sigortalı olsun ya da olmasın, prim borcu olsun ya da olmasın 18 yaşın altındaki herkesin her türlü sağlık hizmetlerinden şartsız yararlanması temin edilmiştir. İnsana hizmet anlayışı içersinde çalışan hükümetimiz bir çok alanda olduğu gibi sağlık alanında da birçok yeniliği ve hizmeti vatandaşlarımıza sunmuştur ve sunmaya devam etmektedir."

Hastanelerin fiziksel yapılarının eskiye göre çok daha iyi olduğunu söyleyen Pamuk, hasta odalarının daha iyi duruma getirilmesi ve odalardaki hasta sayısının azaltılması konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Pamuk "Hastane odalarının eski koğuş görünümlü havası yapılan çalışmalarla fiziksel anlamda çok daha iyi bir konuma getirilmiştir. Bu kapsamda fiziksel iyileştirme çabaları devam etmektedir" dedi.

ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement