Muğla'da "Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu" Toplandı - Son Dakika
Yerel

Muğla'da "Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu" Toplandı

Muğla\'da "Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu" Toplandı

Muğla'da Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı.

09.09.2013 20:10

Muğla'da Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplandı.

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığındaki komisyon toplantısına Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, İl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Jandarma Komutanı Halil Çelik, Belediye Başkanı Osman Gürün, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Veli Çelik, Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, İl Afet Acil Durum Müdürü Temel Kışlalı ve daire müdürlerleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Güvençer, Muğla'da orman yangınları ile mücadele konusunda başarılı bir tablo ortaya konulduğunu söyledi.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ise Muğla'nın orman varlığı, yangınlarla mücadele ve orman yangınlarını söndürme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Muğla'nın orman yangınları açısından birinci derece hassas bölgede bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Muğla'nın yüzde 68'i ormanla kaplı. Bugüne kadar orman yangınları ile mücadele konusunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarından tam destek aldık. Meteoroloji verilerine göre önümüzdeki 10 gün orman yangınları açısından oldukça riskli. O yüzden bu konuda hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Yangını ne kadar erken görürsek ve müdahale edersek o kadar çabuk söndürürüz" dedi.

Toplantıda, orman yangınları açısından riskli görülen 10 gün için en yüksek seviyede tedbir alınması kararlaştırılırken, orman yangınları açısından kritik olan dönemde turizm potansiyeli yüksek olan Marmaris, Datça, Bodrum, Milas, Ula, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde Orman İşletme Müdürlüklerince belirlenen kritik güzergahlarda jandarma ve emniyet birimleri tarafından devriye gezileceği belirtildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da 'Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu' Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement