Cumhurbaşkanına Hakaretten İkinci Dava - Son Dakika
3.Sayfa

Cumhurbaşkanına Hakaretten İkinci Dava

Cumhurbaşkanına Hakaretten İkinci Dava

Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı hapis cezasına çarptırılan ve kararı temyize götüren CHP Manisa İl Gençlik Kolları eski Başkanı Serdar Bozyaka’ya temyizdeki davası sürerken Yargıtay tarafından ikinci bir dava daha açıldı.

13.06.2017 17:30

Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı hapis cezasına çarptırılan ve kararı temyize götüren CHP Manisa İl Gençlik Kolları eski Başkanı Serdar Bozyaka'ya temyizdeki davası sürerken Yargıtay tarafından ikinci bir dava daha açıldı. İlk davanın ardından yaptığı açıklamalarda da cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada Bozyaka 10 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı.

CHP Manisa Gençlik Kolları eski İl Başkanı Serdar Bozyaka, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası almış ve cezayı Yargıtay'da temyize taşımıştı. Henüz Yargıtay'dan temyiz sonucu çıkmadan Serdar Bozyaka'ya Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle ikinci bir dava daha açıldı. Bu açılan davanın gerekçesi de Bozyaka'nın hakkında açılan ilk davada aldığı cezanın ardından yaptığı açıklamalar olduğu öğrenildi. Bozyaka'nın aldığı ceza sonrası yaptığı açıklamaları ihbar kabul eden Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bozyaka hakkında bir soruşturma daha başlattığı ve söz konusu açıklamalarda 'Biz Manisalılar çekirdeğe çiğdem, mısıra darı, hırsıza hırsız deriz' ifadeleriyle cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldı. Manisa 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada bugün karar verilirken, Serdar Bozyaka hakkında mahkeme 10 bin 500 TL para cezası verilmesine hükmetti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Cumhurbaşkanına Hakaretten İkinci Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement