Dublörle 10 milyon liralık arsa dolandırıcılığı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dublörle 10 milyon liralık arsa dolandırıcılığı

31.07.2025 17:15

Eskişehir'de sahte kimlikle arsa tapusu sattığı tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin arsa sahipleri adına sahte kimlik oluşturdukları, kullandıkları dublör aracılığı ile bankalardan sahte hesaplar açtıkları, tapu müdürlüğünde işlemler devam ederken para alışverişini gerçekleştirdikleri, müştekileri bu şekilde 10 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, arsa dolandırıcılığı ile ilgili çalışma başlattı.

7 ŞÜPHELİ TAKİBE ALINDI

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla başlatılan soruşturmada sahte kimlik, sahte banka hesabı kullanan 7 şüpheli takibe alındı. Bir süre izlenen şüpheliler, polisin operasyonu ile gözaltına alındı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan şüpheliler, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Dublörle 10 milyon liralık vurgun yaptılar

DUBLÖR KULLANMIŞLAR

Asayiş Şubesi ekiplerince yapılan incelemede; şüphelilerin arsa sahipleri adına sahte kimlik oluşturdukları, kullandıkları dublör aracılığı ile bankalardan sahte hesaplar açtıkları belirlendi.

10 MİLYON LİRALIK VURGUN

Tapu müdürlüğünde işlemler devam ederken para alışverişini gerçekleştiren şüphelilerin, müştekileri bu şekilde 10 milyon lira dolandırdıkları tespit edildi.

Dublörle 10 milyon liralık vurgun yaptılar

ŞÜPHELİLERDEN 2'Sİ CEZAEVİNDE

Operasyon kapsamında 2 şüphelinin farklı suçlardan cezaevinde olduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Dublörle 10 milyon liralık arsa dolandırıcılığı - Son Dakika


Advertisement