Lösemi Hastası 2 Çocuk Babası, Evde Ölümü Bekliyor - Son Dakika
3.Sayfa

Lösemi Hastası 2 Çocuk Babası, Evde Ölümü Bekliyor

Adana'da böbrek şikayetiyle gittiği hastanede lösemi teşhisi konulan iki çocuk babası Levent Karadağ, evlerinde oksijen makinesine bağlı yaşam mücadelesi veriyor.

06.09.2018 10:07  Güncelleme: 11:06

Adana'da kasiyerlik yaparken 5 yıl önce lösemi hastası olan iki çocuk babası Levent Karadağ, evlerinde oksijen makinesine bağlı sürekli uyuyarak yaşam mücadelesi veriyor.

BÖBREK ŞİKAYETİYLE GİTTİ, LÖSEMİ TEŞHİSİ KONULDU

Bir markette kasiyerlik yapan Levent Karadağ (36) bundan 12 yıl önce Tuba Karadağ (30) ile evlendi. Bu evlilikten İlayda (11) ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Karadağ'ın ilk evliliğinden de İhsan Karadağ (18) isimli bir çocuğu vardı. Ancak bundan 5 yıl önce Levent Karadağ, halsizlik, mide bulantısı ve böbrek ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede lösemi teşhisi kondu. O günden sonra Karadağ Çukurova Üniversitesi Tıp Fakütesi Balcalı Hastanesi Onkoloji Bölümü'nde tedavi görmeye başladı. Ancak yapılan tüm tedavilere rağmen Karadağ'ın durumu iyiye gitmeyip kötüye gitti.

<a class='keyword-sd' href='/losemi-2/' title='Lösemi'>Lösemi</a> Hastası 2 Çocuk Babası, Evde Ölümü Bekliyor

24 SAAT YATAĞA BAĞLI YATIYOR

İşten çıkan ve ailesine bakamayacak duruma gelen Karadağ'a devlet 3 aydan 3'a bin 50 lira engelli maaşı, ona bakan eşine ise bin 20 lira evde bakım ücreti bağladı. Bu iki maaşla geçinmeye çalışırken ilaçların birçoğu SGK tarafından karşılanmadığı için evde bakım ücreti Karadağ'ın ilaçlarına verilmeye başlandı. Hatta alınan ilaçlar çok fazla olduğundan maaş bile ilaçları almaya yetmemeye başladı. Tuba Karadağ eşinin hayatta kalması için evinde küçük bir eczane kurdu. Bir süre sonra eşinde solunum yetmezliği de başlayınca SGK karşılamadığı için kendi cebinden oksijen makinesi aldı. Durumu çok kötüye giden Karadağ şimdi 24 saat oksijen makinesine bağlı baygın bir şekilde evde yatıyor. Karadağ hiç kendine gelemediği için aile ne yapacağını bilemiyor. Ayrıca Karadağ ailesinin kızında kronik anemi rahatsızlığı, erkek çocukta ise epilepsi rahatsızlığı var. Karadağ ailesi yokluk nedeniyle duvarlarında sıva olmayan, tavanda ise var olan sıvası dökülmüş çok kötü bir evde aylık 300 lira kira ile oturuyor.

Lösemi Hastası 2 Çocuk Babası, Evde Ölümü Bekliyor

"NE OLUR BİZE YARDIM EDİN"

Tuba Karadağ her şeyle tek başına mücadele ettiğini belirterek, "Bazı ilaçları yurt dışından geliyor. Bayramın 1'inci gününden bu yana ağrıları daha da artmaya başladı. Kendi doktoruna götürdük, kan değerlerinin çok yüksek olmasından dolayı elimize bir kağıt verdi ve acil ya da normal servisten yatması gerektiğini söyledi. Biz de saat 6'dan sonra Balcalı Hastanesine götürdük, ne yoğun bakım ne de serviste yer olmadığını söylediler ve Şehir Hastanesine gitmemizi söylediler. Şehir Hastanesine götürdük orada da zorla aldılar, 1 gece yoğun bakımda 2 günde serviste kaldı sonrasında omurilikten sıvı alınması gerektiğini ancak kendi doktoruna götürmemizi isteyerek hiçbir ilaç vermeden taburcu ettiler. Kendi doktoruna götürdük, hastanede yer olmadığı için bilinci kapalı şekilde bizi taburcu etti. Oradan çıkıp özel bir hastaneye gittik orası da özel olduğu için bir miktar para yatırmamız gerekiyormuş bizde de olmayınca sedyeyle kapının dışına bıraktılar. Eve geldik gece eşim fenalaştı elimde kalacaktı hemen solunum cihazına bağladık. 5 yıldır bu şekilde tedavi görüyor ama 1 aydan bu yana daha da ağırlaştı" dedi.

Lösemi Hastası 2 Çocuk Babası, Evde Ölümü Bekliyor

"MASRAFLARINI ARTIK KARŞILAYAMIYORUM"

Çok fazla ilaç olduğuna dikkat çeken Karadağ şöyle devam etti: "Solunum yetmezliği, psikiyatri ve kendi hastalığının ilaçlarını kullanıyoruz hatta çoğu ilacı dışarıdan ücretli alıyorum. Devletin verdiği maaşla geçiniyorum, şu an kullandığı solunum cihazının yarısını ödemiştim geri kalanını da gelen maaşlarla tamamladık o şekilde borcunu bitirdik. Solunum yetmezliğinden dolayı sürekli çalıştırmak zorundayız. Kızımda da anemi hastalığı var Şehir Hastanesi'nde tedavi görüyor, oğlum ise epilepsi hastası onu da Balcalı Hastanesine götürüyoruz ve aynı zamanda da okuyorlar. Hem eşim hem de çocuklarım hasta çok zorlanıyorum ama mücadele etmeye çalışıyorum. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bize sahip çıksın. Buranın kirası 300 lira ayrıca elektrik, su ve çocukların okul masrafları da var artık karşılayamıyorum."

Konuyla ilgili Balcalı Hastanesi hastanede yer olmadığını bu nedenle Şehir Hastanesine yönlendirildiğini, Şehir Hastanesi ise hastaya bir gün yoğun bakımda iki gün ise serviste tedavi uygulandığını, kendine gelip iyileştiği için de taburcu edildiğini bildirdi.

Lösemi Hastası 2 Çocuk Babası, Evde Ölümü Bekliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Lösemi Hastası 2 Çocuk Babası, Evde Ölümü Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (26)

  • samsunlu: kız cocugu öle giyinmemeli günah yaw bereket olmaz 1 19 Yanıtla
    sadıkkk: şimdiki kız çocukları yollu kardeş haberin yok mu 0 12
  • hakan: Allah işte insanları birbirleriyle deniyor öyle kuru bir Allah şifa versin demekle olmuyor maddi durumu iyi olanlar hadi bakalım nerelerdesiniz öyle cennet kolay değil başını kapatmakla, sabah akşam namaz kılmakla olmaz bu işler.. 13 3 Yanıtla
    katil: sen naptınn 2 2
  • GÖKÇE: ELİ AYAGI TUTAN SAPASAĞLAM SURİYELİLERE SAHİP CIKNA DEVLET NEDEN KENDİ HALKINA SAHİP ÇIKMIYORSUN 15 0 Yanıtla
  • Berlin: Keşke ilaçların ismi yada bir hesap numarası olsaydı. Allah sabır versin ailesine. 14 0 Yanıtla
  • Fakir: Peygamber efendimiz ne güzel söylemiş komşusu açken kendi tok yatan bizden değildir biz teknoloji insanlari bizi bireyselliğe iten sistem ve toplum içinde yanlizlik bakin devletleri insanlar kurar ve yönetir.. sakin kafayla düşünün biz birbirimize sahip cikiyormuyuz bütün mevcudat sende var ama sen halen yalnizssin bir olalim yönetende biziz yönetilende biziz vesselam 11 0 Yanıtla
  • karadeniz kızı: Allahım çok üzülüyorum bu saglıkçılarda vicdan yok mu 10 1 Yanıtla
  • Rasit: Koca yürekli insanlar cenabı allahım sizin yanınızda olsun 9 0 Yanıtla
  • ilyas a.: Lafa gelince avrupa bizi kıskanıyor. ama devletin hastaneleri hastaya bakamıyor doktorlar başından salmak için kendi doktoru baksın diye gönderiyor. Devlet kendi vatandaşına yardım etmeyecekte kime yardım edecek. Allah acil şifalar versin tez zamanda sağlığına kavuşur... 9 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement