Rus istihbaratı paylaştı! İşte Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un yeni görüntüleri - Son Dakika
3.Sayfa

Rus istihbaratı paylaştı! İşte Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un yeni görüntüleri

Rusya'nın önemli siyaset uzmanlarından Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina, içinde bulunduğu aracın patlaması sonucu öldürüldü. Cinayetten sonra Rusya Federal Güvenlik Servisi, saldırının arkasında Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk olduğunu açıkladı. Diğer taraftan Vovk'un yeni görüntüleri de paylaşıldı. Görüntülerde Vovk'un 12 yaşındaki kızıyla birlikte 23 Temmuz'da Rusya'ya giriş yapması ve Moskova'da kiraladığı eve giriş-çıkışları ve saldırı sonrası Estonya'ya geçişi yer alıyor.

22.08.2022 19:54  Güncelleme: 21:28

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in akıl hocası olarak bilinen Rusya'nın en önemli siyaset uzmanlarından Alexander Dugin'in kızı Darya Dugina, 20 Ağustos tarihinde aracına bomba konularak babasının gözleri önünde öldürüldü. Saldırı sonrası tüm dikkatler Kiev'e çevrildi ancak Ukrayna tarafı suikastla bağlantısının bulunmadığını duyurdu. Olayla ilgili soruşturma sürerken Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu örgütünden saldırıyı üstlenen bir açıklama geldi.

Rus istihbaratı, Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un yeni görüntülerini paylaştı
Darya Dugina

FSB: CİNAYETİN ARKASINDAKİ KİŞİ NATALYA VOVK

Rusya Federal Güvenlik Servisi ise cinayetin detaylarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada "Suçun Ukrayna özel servisleri tarafından hazırlanıp işlendiği tespit edildi. Öldürme planı, 1979 doğumlu Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildi. Vovk, 12 yaşındaki kızıyla 23 Temmuz'da Rusya'ya gelerek bilgi toplamak için Dugina'nın yaşadığı evde daire kiraladı" ifadelerine yer verildi. FSB, kesin olarak suikasti Vovk'un işlediğini öne sürerken, Ukrayna ise Rusya'nın bu iddialarını reddediyor.

Rus istihbaratı, Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un yeni görüntülerini paylaştı
Natalya Vovk

SALDIRIDAN SONRA ESTONYA'YA KAÇTI

Vovk'un Dugina'yı arabayla takip ettiği belirtilen açıklamada, "Vovk, saldırıdan sonra kızıyla birlikte Rusya'nın Pskov bölgesi üzerinden Estonya'ya kaçtı. Vovk, Rusya'ya giriş yaparken Donetsk Halk Cumhuriyeti plakası, Moskova'da Kazakistan plakası, ülke çıkışında ise Ukrayna plakası kullandı" denildi.

Rus istihbaratı, Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un yeni görüntülerini paylaştı
Natalya Vovk

VOVK'A AİT GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Darya Dugina'nın Rusya'nın başkenti Moskova'da bombalı saldırıda öldürülmesinin ardından Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Dugina suikastinin zanlısı olarak belirlediği Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk'a ait görüntüleri de yayınladı.

Rus istihbaratı, Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un yeni görüntülerini paylaştı
Natalya Vovk

SAÇ RENGİNİ DEĞİŞTİRMİŞ

Görüntülerde, 12 yaşındaki kızıyla birlikte 23 Temmuz'da Rusya'ya giriş yapan Vovk sınır kapısında saçlarının sarı olduğu daha sonra Moskova'dan bir ev kiralayan Vovk'un sürekli olarak bu adrese girip çıkarken saç rengini değiştirdiği görüldü. Dugina'ya yönelik bombalı saldırının düzenlendiği gün ise Vovk bir araçla Rus sınır kapısından çıkış yaparak Estonya'ya geçiyor.

NE OLMUŞTU?

Moskova'nın Odintsova bölgesinde dün Rusya'nın en önemli siyaset uzmanlarından olan aynı zamanda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in önemli konularda sürekli olarak fikirlerine başvurduğu Aleksandr Dugina'nın kızı Dugina'nın aracına yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu hayatını kaybetmişti.

Aracın Dugina'nın babası Dugin'e ait olduğu ve asıl hedefin Dugin olduğu öne sürülürken, kızıyla birlikte bir organizasyon dönen Dugin'in son anda kızıyla araçlarını değiştirdikleri ve bu sayede suikasttan kurtulduğu iddia edilmişti. Dugin, Rusça konuşulan bölgeler de dahil olmak üzere bazı bölgelerin Rusya Federasyonu altında birleştirilmesini savunduğu kızı Dugina ise babasının fikirlerini desteklediği ve Rusya'nın Ukrayna saldırılarını destek verdiği biliniyor.

Rus istihbaratı paylaştı! İşte Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk\'un yeni görüntüleri
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Rus istihbaratı paylaştı! İşte Darya Dugina suikastının arkasındaki isim olan Natalya Vovk'un yeni görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement