İstanbul Nevruz kutlamalarında 75 kişi gözaltına alındı - Son Dakika
3.Sayfa

İstanbul Nevruz kutlamalarında 75 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da DEM Parti tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları Yenikapı Miting Alanı'nda kutlandı. Kutlamalarda terör örgütü PKK elebaşı Öcalan'ın posterini açan 3 kişi ile ''terör örgütü propagandası yapman'' suçundan arama kaydı bulunan 2 kişi gözaltına alındı. Öte yandan etkinlik alanı çevresinde polise mukavemet gösteren ve yasa dışı slogan atan 70 şahıs hakkında da gözaltı işlemi uygulandı.

17.03.2024 20:59  Güncelleme: 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) tarafından organize edilen İstanbul Nevruz'u Yenikapı Miting Alanı'nda kutlandı. Terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açılan kutlamaların ardından İstanbul Valiliği, 75 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yenikapı'daki Nevruz kutlamalarına ilişkin 75 kişi gözaltına alındı

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Fatih İlçesi Yenikapı Miting alanında Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) organizesinde bugün saat 10.00-17.00 arasında "Şimdi Özgürlük Zamanı" konulu miting ve "Nevruz Kutlaması" etkinliği düzenlenmiştir.

Yenikapı'daki Nevruz kutlamalarına ilişkin 75 kişi gözaltına alındı

TOPLAM 75 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu etkinlik nedeniyle alan ve çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında;

  • Etkinlik alanındaki kule üzerinde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posteri açtığı tespit edilen (M.A), (Ş.A) ve (Y.Ö) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır.
  • Alan çevresinde yapılan güvenlik uygulamalarında ise "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan, arama kaydı bulunan (M.K) ve (M.B) adlı şahıslar gözaltına alınmıştır.
  • Etkinlik alanı ve çevresinde "polise mukavemet gösteren, taşkınlık çıkaran, yasa dışı slogan atarak terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen" toplam 70 şahıs hakkında (15 Kadın, 55 Erkek) gözaltı işlemi uygulanmıştır.

Terörle mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir"

Yenikapı'daki Nevruz kutlamalarına ilişkin 75 kişi gözaltına alındı
İstanbul Nevruz kutlamalarında 75 kişi gözaltına alındı

Son Dakika 3.Sayfa İstanbul Nevruz kutlamalarında 75 kişi gözaltına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Tas Ruhi: Yakalayin insan birakmayin öldürün . Bi cüzüm olmadan dis gücler bizi kullanacak akilli olalim 86 121 Yanıtla
    huseyin ergun: Hukuk yoluyla kaba kuvvetle katliamla değil. Zaten şu an geldiğimiz nokta geçmiş hataların sonucu değil mi. 31 16
  • kenan özkaya: Kürt kardeşlerimizle aynı işyerinde çalışıp, aynı maaşı alıp, aynı çarşıya, aynı pazara markete gidiyoruz aynı alışverişi yapıyoruz. Lakin Yenikapı da toplanıp APO ve PKK progapandasi yapan kardeşlerim siz Askerimizi, Polisimizi Şehit eden teröristlere destek verirseniz biz nasıl kardeş olacağız. Lânet olsun sizin kardeşliğinize. Lânet olsun T.C düşmanı kalleşlere. 81 15 Yanıtla
  • huseyin ergun: Fazla de heryerde zarar 24 38 Yanıtla
  • Şbn Şbn: Fatihin surlarında bu şerefsizlere izin verenlere yazıklar olsun bu VATAN HAİNLERİN ülkeden çıkarılmasını istiyom ben bunlarla kardeş falan değilim gitsin CHP ile Ekrem kardeş olsun bunlara oy vermek ihanetle eşdeğerdir 13 0 Yanıtla
  • Burak Aslantaş: Maşallah alanı doldurmuşlar oylar Ekrem başkana ???????? 0 5 Yanıtla
  • Tas Ruhi: Vurun öldürün Insan birakmayin cözüm aramayinki dis gücler bizi kullanabilsin 0 1 Yanıtla
  • Arzum Baskara: Baslamislardir kivirmaya ozure yanlis gordunuze 0 0 Yanıtla

Advertisement