Başbakan Merkel: Teröre Karşı Mücadelede Türkiye'nin Yanındayız - Son Dakika
Dünya

Başbakan Merkel: Teröre Karşı Mücadelede Türkiye'nin Yanındayız

Başbakan Merkel: Teröre Karşı Mücadelede Türkiye\'nin Yanındayız

Terör saldırısını en sert şekilde kınadığını belirten Merkel, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Sayın Başbakan, Gaziantep'teki dün kına gecesinde meydana gelen saldırıyı dehşet içinde haber aldım. Yine masum erkekler, kadınlar ve çocuklar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanları oldular.

21.08.2016 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör saldırısını en sert şekilde kınadığını belirten Merkel, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Sayın Başbakan, Gaziantep'teki dün kına gecesinde meydana gelen saldırıyı dehşet içinde haber aldım. Yine masum erkekler, kadınlar ve çocuklar bu korkunç ve korkak saldırının kurbanları oldular. Bu saldırıyı en sert şekilde kınıyorum. Düşüncelerimiz hayatını kaybedenler ve aileleriyle beraber. Sizden ricam, aile yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifa dileklerimizi iletmenizdir. Federal hükümet olarak teröre karşı mücadelede Türkiye'nin yakın bir şekilde yanında olduğumuzun teminatını veriyorum."

İSPANYA'DAN KINAMA

İspanya Dışişleri Bakanlığı da yaptığı yazılı açıklamayla terörü kınadı: "İspanya, Türkiye'nin güneydoğusundaki Gaziantep kentinde cumartesi akşamı meydana gelen ve en az 50 kişinin ölümüne, 94 kişinin yaralanmasına neden olan korkunç terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır." Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına en derin başsağlığı dileğinde bulunan İspanya hükümeti, ayrıca Türkiye'deki resmi otoriteler ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu vurguladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Başbakan Merkel: Teröre Karşı Mücadelede Türkiye'nin Yanındayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement