Diyarbakır'da Doğdu Türkiyeli Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Diyarbakır'da Doğdu Türkiyeli Oldu

Diyarbakır\'da Doğdu Türkiyeli Oldu

Diyarbakır'da yola çıkan bayan giyim markası RAYS emin ve güçlü adımlarla Türkiye'nin önemli markası olma yolunda ilerlemesini sürdürüyor.

13.06.2015 16:46

Türkiye'nin önemli bayan tekstil hazır giyim markalarından RAYS, 2005'te başladığı faaliyetlerine marka ve mağaza yatırımlarıyla 10 yılda, 9 mağazalı bir 'hazır giyim' zinciri ortaya çıkarmayı başardı. İlk hedefi bölgenin en büyük markası olarak belirleyen RAYS, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarına da girerek dünyada bir marka olmayı hedefliyor.

Markalaşma özellikle hazır giyim sektöründe çok konuşuluyor. Ancak, bir proje var ki, Diyarbakır'da başlayan serüven ülkeye mal oldu. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bulunan Sakarya Caddesinde bayan hazır giyim sektöründe hizmet veren patentli yerel marka RAYS Giyim, 2005 yılında tek mağaza ile başladığı ticaret hayatına 10. yılında başarıdan başarıya koşuyor.

RAYS Başarıdan Başarıya Koşuyor

RAYS şimdi de 10. yılında 9. mağazasını kadın giyim sektöründe bölgenin parlayan yıldızı Mardin ilinde açacak. Diyarbakır'da 4, İstanbul, Erivan, Batman, Kızıltepe ve şimdide Mardin'de mağazaları bulunan RAYS Giyim CEO'su Mehmet Selim Ay, yakın vadede bölgenin, uzun vadede ülkenin en büyük markası olabilmek için hizmete devam edeceklerini söyledi.

"RAYS Giyindirmeyi, Bayanlarda Giyinmeyi Sever"

Özgün koleksiyonu ile modern, feminen, her zaman hayatın ritmini yakalayan, dinamik, kendine güvenen, dahası seçimini her zaman özgürlükten yana kullanan, 15 – 45 yaş arası bayan grubuna hitap eden RAYS, öncelikli hedefini bölgenin markası olarak belirledi.

Hazır bayan giyim sektörüne 2005 yılında katılan RAYS, ardı ardına açtığı üç mağazanın ardından gelen olumlu tepkiler ile 2012 yılında Diyarbakır'da 500 metrekarelik bölgenin en büyük bayan giyim mağazasını açmıştı. Değerlerini, "Kalite ve verimlilik ile birlikte sorumluluk, adalet, eğitim, dayanışma ve takım ruhu, esnek ve değişime her zaman açık, insana ve teknolojiye yatırım, özverili çalışma odaklıdır" şeklinde ifade eden RAYS'in sloganı ise "Çünkü Rays giyindirmeyi, bayanlarda giyinmeyi sever"

"Anne ve Babamızın Duası Başarımızın En Büyük Etkeni"

Mesleğe 2005 yılında seyyar satıcılıktan giyime Sakarya caddesinde ortak olarak başladığını ve ticari başarısıyla her geçen gün büyüdüğünü ifade eden RAYS CEO'su Mehmet Selim Ay, başarısını anne ve babasının duasına, kardeşlerinin ve tüm RAYS ailesinin özverisine bağladı. Dürüstlüğün önemine vurgu yapan Ay, "Başarımızın temelinde anne ve babamızın duaları ve huzurlu bir aile yaşantımızın olması vardır. Ben 2005 yılında giyime başlarken gidip anne ve babamın elini öptüm ve onlara bir işe başlayacağımı dualarına ihtiyacı olduğumu söyledim. O saatten sonra işlerim iyi gitti. Özellikle RAYS ailesinin tüm fertlerinin birbirine güvenmesi, birbirine destekler sunması motivasyonu arttıran etkenlerdir" dedi.

"İlk Mağazayı 15 Bin TL Borç İle Açtık"

2007 yılında ortaklıktan ayrılıp ilk mağazamı eksi 15 bin TL ile açtığını hatırlatan Selim Ay, geçmişi, markayı ve geleceği şu sözlerle ifade ediyor:

"Büyük borçta olmama rağmen ta o günlerden RAYS isminin gelecekte marka olacağını hayal ederek patentini aldım. Ve Allah'ın yardımı anne babamın duasıyla vatandaşın da teveccühü ile işlerimiz yolunda gitti ve ilk mağazamız gelen talepleri karşılayamaz oldu. İkinci mağazamızı açmaya karar verdik. Bir yıl sonra ikinci mağazamızı açtık. Aradan geçen zaman içerisinde üçüncü mağazamızı da açtık. Gerçekten Diyarbakırlıların markamıza ilgisi bizi çok mutlu etti.

"Müşterilerimizin Güvenini Hissedebiliyoruz"

Tüm müşterilerimizi ayrı ayrı önemsiyor ve değer veriyoruz. Biz onlarla bir bütün bir aile oluyoruz. Müşterilerimizde bize aynı bizim kendilerine verdiğimiz değerle karşılık veriyorlar. İnsanlara ne kadar güzel yaklaşırsanız, karşılığını da o ölçüde alırsınız. Birçok firma karlılığını ve vatandaşa verdiği güvenini yılsonu bilançosuyla açıklayabiliyor. Eğer öyle ise bizde aynı şeyi kendi yıllık bilançomuzda görebiliyoruz ve kesinlikle müşterilerimizin güvenini hissedebiliyoruz.

İşte Güvenin Eseri: 10 Yılda 9'uncu Mağaza

Diyarbakır halkından aldığımız güzel temenni ve güven sayesinde bu kentteki misyonun tamamlandığını fark ettik. Diyarbakır'da gerekli olan kapasiteye ulaşmak birinci hedefimizdi ve bunu halkın desteğiyle sağladıktan sonra projelerimizi adım adım hayata geçirdik. Yerel bir markayı sahiplenen bölge insanına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlk hedefimize ulaştığımızda sonraki hedefimiz bir radyo dalgası gibi içten dışa doğru Doğu- Güneydoğu başta olmak üzere mağazalaştı ve bu hedef doğrultusunda altyapımızı oluşturduk.

"Batman'da Kısa Sürede Tozu Dumana Kattık"

RAYS Giyim CEO'su Mehmet Selim Ay, Diyarbakır'ın ardından İstanbul'da merkez mağazayı açarak hedeflerine doğru bir emin adım daha attıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Türkiye'nin birçok yerinden bizi örnek alarak mağaza girişimleri oldu. İnsanlar bizden freshing istediler. Biz birçok noktada gelen talepleri kendimizin işleteceği mağazalar açarak karşılık vermek istedik. Nihayet, Batman'da mağaza açtık. Çok başarılı olan Batman mağazamız hedef kitlesini hemen buldu. Batman halkının da sahiplendiği mağaza kısa sürede kentte kadın giyimde tozu dumana kattı.

"Çözüm Süreci Ekonomiyi, Ticareti Uçurur"

Erivan'da da girişimlerimizi sürdürerek orada da mağazamızı açtık ve çok başarılı bir şekilde ilerliyor. Beklide Alican sınır kapısından dünyaya açılmak kısmet olacak ama daha burada yani başta bölge ve Türkiye'de işimiz yeni başladı. Ancak Erivan pazarının çok canlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bölgesel bazda olumlu ekonomik gelişmeler ve özellikle çözüm süreci gibi projeler başarıya ulaşırsa gelecekte en önemli sınır ticaret kapılarından birisi de burası olacaktır. Bölgenin parlayan yıldızı Mardin'de mağaza açmak için girişimlerde bulunduk. Saha çalışması yapan arkadaşlarımızın raporuyla biraz erteledik. Arkadaşlarımız raporlarında, yeni yapılaşmaya giden Mardin'de yapısal olarak tam anlamıyla oturmasını beklemenin daha doğru olacağını dile getirdiler ve de oldukça haklıydılar. Çünkü yeni alanlar açan Mardin genişliyor ancak altyapı oturmadığı için her taraf inşaat halindeydi.

Bölgenin En Büyük Mağazası Kızıltepe'ye Açıldı

Bu sırada Kızıltepe pazarının da bir talebi oldu markamıza karşı ve bu talebi de hemen karşılamak istedik ve nihayetinde halkımızın talebini fazla geciktirmeden mağazamızı 3 ay önce açtık. Bu bölgenin daha önce en büyük mağazası olma özelliğini taşıyan Diyarbakır Ofisteki mağazamızın bu özelliğini kaybetmesine neden oldu. Çünkü Diyarbakır'daki mağazamız 500 metrekareyken, Kızıltepe'deki mağazamız gelen yoğun talepleri de göz önünde bulundurmak suretiyle 700 metrekarelik mağaza açtık. Halkın ilk günkü sahiplenmesi inanılmazdı. Raflar bir taraftan doldurulurken, diğer taraftan halk tarafından boşaltılıyordu. Sanki Kızıltepeliler bize bu alışverişleriyle, 'Siz yıllardır nerelerdeydiniz' der gibiydi ve hala o şekil bir alışveriş ile devam ediyor.

Mardinlileri Büyük Sürpriz Bekliyor

Mardin'deki girişimlerimiz bu sırada devam ediyordu ve geçtiğimiz aylarda saha uzmanlarımızın takdiriyle Mardin'de mağazamızı açmak için girişimlerde bulunduk. Bir aylık bir süre içerisinde çalışmalarımızı yaptık ve kısmet olursa 15 Haziran'da açılış yapacağız. Burada Mardin halkını açılışa davet ediyorum. Kadınlara özellikle büyük bir sürprizimiz var ve bunu kaçırmamalarını tavsiye ediyorum. "RAYS büyüyor, Fiyatlar düşüyor Yüzler gülüyor" sloganımızın hakkını vereceğiz"

"RAYS çok büyük bir ailedir"

Özellikle Şırnak, Cizre, Siirt, Muş, Bingöl gibi illerde RAY markasına büyük bir talep bulunduğunu anlatan CEO Selim Ay, Türkiye'nin hemen hemen her iline ulaşmak için canla başla çalıştıklarını dile getirerek şöyle dedi:

"Altyapımıza yaptığımız yatırımlarla çok fazla güçlü hale getirdik. Kurumsallaşma çalışmalarımız ile mağazalaşmayı paralel olarak başlatmıştık ve kurumsallaşmayı tamamladık. Mağazalaşma çalışmalarımız yoğun taleplerle birlikte açılması bizleri inanılmaz mutlu ediyor. Bir yandan mevcut mağazalarımızı kuvvetlendirmenin yanında müşterilerimizin dünyadaki trendleri yakından takip edebilecekleri yepyeni vitrin konseptlerimizle de müşterilerimizin gönlüne girerken, özellikle bölgede yeni bir VIP konsept mağaza açarak, satışını sadece bizim gerçekleştireceğimiz çok fazla özel marka ve modelleri, hiç bir zaman bulunamayacak rakamlarda müşterilerimize sunacağız. Biz müşterimizle çok büyük bir aileyiz"

Ağırlıkta Bayanlar Olmak Üzere İstihdam İki Katına Çıkacak

Bölgede istihdam yaratmanın çok önemli olduğunun altını çizen CEO Ay, mevcut mağazalarında 100 kişiye istihdam gerçekleştirdiklerini, yeni faaliyete geçecek olan mağaza ile birlikte bu rakamın yüzde 20 daha da artacağını kaydetti. Mehmet Selim Ay, "Bizim şu anda mevcut kapasitemiz içerisinde ben dâhil 100 takım arkadaşı görev alıyor. Dolaylı olarak dahil olanlarla birlikte bu sayı 120'yi buluyor. Takımımız dört alanda faaliyet gösteriyor. Bu alanlar iç saha, dış saha, kasa ve depo. İç sahada bayan arkadaşlarımız görev alıyor. Bu kızlarımız mağazaların içerisinde satıştan sorumlu takım arkadaşlarımız. Aslında 100 kardeş olarak hepimiz, işimizin birer neferiyiz. İnşallah yeni açacağımız mağazamızda da bünyemize dahil edeceğimiz yeni kardeşlerimiz olacak" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Ekonomi Diyarbakır'da Doğdu Türkiyeli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement