Petrol Fiyatları 1600 İşçiyi Vurdu - Son Dakika
Ekonomi

Petrol Fiyatları 1600 İşçiyi Vurdu

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüşler Türkiye'de vatandaşın cebine fazla yansımazken bir taraftan da mağduriyetlere yol açtı.

21.01.2015 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kamu ve özel sektörde petrol arama şirketlerinde çalışan yaklaşık bin işçi işinden oldu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) 'taşeronu' olan TPİC firması ise 600 işçisi için son kararını 6 ay sonra verecek. ABD ve AB tarafından Rusya'ya Ukrayna krizi sonrası uygulanan yaptırımların ardından petrol fiyatlarında yüzde 50'ye yakın düşüş gerçekleşti. Petrol ihtiyacının yüzde 92'sini ithal edip yaklaşık yüzde 8'ini yerli kaynaklardan karşılayan Türkiye, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün ardından tamamen ithal kararı aldı. Bu durum ise sektörde çalışan yaklaşık 1. 600 işçinin işini kaybetmesine yol açtı.

2015'TE ALIM YOK

Petrol İş Sendikası Başkanı Mustafa Öztaşkın ise 2014'ün son günlerinde düşen petrol fiyatları nedeniyle TPAO'nun TPİC'e "2015'te sondaj faaliyetlerinde bulunmayacağız. Bu nedenle 2015 yılı için hizmet alımı yapmayacağız" dediğini belirtti.

48 DOLARA KADAR DÜŞTÜ

Petrol piyasasında 2013'te 120 dolara kadar yükselen varil fiyatları 2015 yılı itibariyle 48 dolara geriledi. Rusya'nın ürettiği petrolün maliyeti oldukça yüksek. Fiyatların 50 doların altına düşmesi Rusya'nın zarar etmesine neden oluyor.

Petrol Fiyatları 1600 İşçiyi Vurdu
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Petrol Fiyatları 1600 İşçiyi Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • hakkarili şiyar: PETROL FİATLARININ DÜŞMESİNE KARŞIYIMDIR: DÜNYA NIN EN KALİTELİ PETROLLERİ KÜRTLERİN ELİNDE. . . PETROL ÇIKARMAK O KADAR KOLAY MI. KÜRT EKONOMİSİNİ BOZMAK İÇİN DÜŞÜRÜYORLAR. . . SONRA KÜRT PETROLLERİ MOTORUN ÖMRÜNÜ UZATIR. PAHALI BİLE OLSA KÜRT PETROLÜ ALMAK LAZIM GELİR. . BAŞKA PEROLLER MOTORU BOZAR. KULLANMAYIN KULLANMAYINÇ KÜRT PETROLÜ KULLANIN. MORORUN ÖMRÜ UZASIN. petrol fiatlarının düşmesine karşıyımdır. . BANA KRO DİYECEK TİRKOLARA DA CEVABIM. Kürtçede kıro, kırıg'ten gelir oda bazı yerlerde 'oğlan' yada erkek çocuk anlamına gelir kelimeler çoğo kişiler tarafından kısaltılarak okunduğu için kırıg'e kıro denmiştir cahil kişilerde bunu anlamayıp alay etmek küçük düşürmek için kullanır fakat kendisinin alay kunusu olduğunun farkınna varmaz 1 4 Yanıtla
  • taşaron: ne oluyorsa hep taşaron işçisine oluyor yazık günah bunu kimse görmüyormu 4 0 Yanıtla
  • Metin tatar: Yapacak birşey yok alıştık Türkiye olarak 1 0 Yanıtla

Advertisement