Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği" Kuruluyor - Son Dakika
Ekonomi

Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği" Kuruluyor

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) öncülüğünde, sektör ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla "Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği" kuruluyor.

28.01.2016 11:56

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) öncülüğünde, sektör ile ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla "Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği" kuruluyor.

Marmarabirlik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, zeytin üreticileri ve sanayicileri, Uludağ Üniversitesi (UÜ) akademisyenleri, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Bilecik- Osmaneli ve Adapazarı- Pamukova'daki ziraat odaları, ticaret borsaları ve ticaret sanayi odalarının katılımıyla sektörün gelişimi ve sorunlarının çözümü için dernek çatısı altında toplanacak.

Zeytin sektörünü ülke ekonomisine ve istihdama kaynak oluşturan lokomotif bir sektör haline getirme, dış pazarlarda "Türk zeytini ve zeytinyağı" algısının temini ve gelişmesini sağlama hedefleriyle faaliyetlerini yürütecek derneğe, zeytini tarımsal faaliyetlerle yetiştiren müstahsiller, zeytin ham maddeli ürünleri işleyerek ticaretini yapanlar, sektör için makine üreterek ticaretini yapanlar, birlik, kooperatif ve organizasyonlar, laboratuvar ve Ar-Ge hizmeti verenler ile sektörde danışmanlık ve bilimsel çalışmalar yürüten akademisyenler, gazeteciler, yazarlar, tadımcılar, gurmeler tüzük hükümlerine göre üye olabilecek.

Dernekle ilgili çalışmaları değerlendirmek üzere Marmarabirlik'in Başköy'deki entegre tesislerinde bir araya gelen akademisyenler, oda ve borsa başkanları tarafından gerçekleştirilen toplantıda, derneğin Bursa merkezli olmasına karar verildi.

Toplantıda, derneğin tüzüğünün imzalanmasının ardından geçici yönetim kurulu belirlendi ve en geç 6 ay sonra genel kurul yapılarak, yönetim kurulunun seçilmesi kararlaştırıldı.

Belirlenen geçici yönetim kurulunda ise şu isimler yer aldı:

"Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, UÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Başar, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nı temsilen Hasan Gürses, Bursa Ticaret Borsasını temsilen İbrahim Özhan, Erdek Ticaret Odasını temsilen Özlem Sarı, Karacabey Ticaret Borsasını temsilen Mutlu Demir, Bandırma Ticaret Borsasını temsilen Halit Sezgin, Gemlik Ziraat Odasını temsilen Ali Çelik, Mudanya Ziraat Odasını temsilen Raif Döner."

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa, konuyla ilgili değerlendirmesinde, derneğin sektörün sorunlarını çözüme kavuşturacağını belirtti. Asa, şunları kaydetti:

"Sektörün en büyük sorunları arasında ağaç başına verimliliğin düşük olması, kilogram başına maliyetlerin yükselmesi, bilinçsiz üretim ve merdiven altı üretim. Özellikle merdiven altı üretim, haksız rekabete yol açarak, hem üretimi hem de tüketimi baltalıyor. Sektörün geleceği için dernek çatısı altında üretici ve sanayici birlikte hareket edecek. Marmarabirlik olarak sonuna kadar bu derneğin arkasında olacağız. Amacımız üreticinin ve sanayicinin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Zeytin Üreticileri ve Sanayicileri Derneği' Kuruluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement