1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindekiler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepki gösterdi.

24.04.2015 17:42

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindekiler, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına tepki gösterdi.

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen Perinçek öncülüğündeki grup, çeşitli sloganlar atarak yürüdü. Türk bayrakları taşıyan gruptakilerin Taksim Meydanı'na girişlerine izin verilmedi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde açıklama yapan Perinçek, şunları söyledi:

"24 Nisan 1915'te zamanın büyük emperyalist devletlerinin saldırısına uğrayan bir millet var. 100 yıl önce İngiliz ve Fransız emperyalistleri Çanakkale'ye kara saldırısını başlattılar. 18 Mart 1915 günü zırhlılarıyla gelmişlerdi. Çanakkale Boğazı'na gömüldüler.24 Nisan 1915 günü yine toplarıyla ve yedi iklimden topladıkları sömürge askerleriyle çıktılar vatanımıza. 'Ermeni katliamı' yalanı, o saldırının propaganda harekatı kapsamında 100 yıl önce savaş koşullarında piyasaya sürüldü."

Perinçek, 1915 olaylarına ilişkin iddiaların uluslararası bir yalan olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Ermeni meselesi, 1915 yılında İngiliz, Fransız emperyalistleri ve Çarlık Rusya'sı ile Türkiye arasındaki büyük savaşın bir cephesiydi. Türkiye'nin üzerine yalnız Anzaklar ve Hindular ve Afrikalılar sürülmedi, o savaşta Ermeni çeteleri ve Yunan orduları da emperyalist devletlerin piyonları oldular. Çarlık Ordusu'nda 200 bin Ermeni asker savaşıyordu. Yine Ermeni askerler, Fransız emperyalistlerinin ordularında savaştılar. Bunun dışında Ermeni çeteleri, daha savaş öncesinde Çarlık tarafından örgütlenmiş ve silahlandırılmıştı. Savaş başlayınca, Türkiye'yi iç hatlardan vurma görevini yaptılar."

Açıklamanın ardından Perinçek ile 15 partilinin Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sunmasına izin verildi. Gruptakiler, çelenk sunumunun ardından ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement