2015-2016 Adli Yılı Tekirdağ'da Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

2015-2016 Adli Yılı Tekirdağ'da Törenle Açıldı

2015-2016 Adli Yılı Tekirdağ\'da Törenle Açıldı

2015-2016 adli yılı Tekirdağ’da düzenlenen törenle açıldı.

01.09.2015 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015-2016 adli yılı Tekirdağ'da düzenlenen törenle açıldı.

Adli yıl açılışı Tekirdağ Valiliği önünde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol ve Tekirdağ Barosu avukatları katıldı.

Ulusal ve uluslararası düzeyde savaşları sonlandırıp barışı temsil edecek tek gücün adalet olduğunu belirten Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, "87 bin meslektaşımın ilimizde görev yapan hakim ve savcı personeli başta olmak üzere ülkemizin tüm yargı çalışanlarının adli yılını kutluyor, bu yılın öncekilere inat daha adaletli bir yıl olmasını diliyorum. Bugün bir başka açıdan da özel bir gündür. Bugün Dünya Barış Günü'dür. Savaşa, kavgaya, sövgüye değil barışa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçten geçmekteyiz. Ulusal ve uluslararası düzeyde savaşları sonlandırıp barışı temsil edecek tek gücün adalet olduğunu biliriz. Bu sebepledir ki barış, adalet temeli üzerinde yükselir ve biri yoksa diğeri de olmaz. Bunun için hepimiz avukat, hakim, savcı tüm yargı çalışanları sadece adaletin sağlayıcıları değil barışın da koruyucularıyız. Sav, savunma, yargı eşitliğindeki avukat aleyhine dengesizlik hala can yakmaktadır. Toplumun hak ve adalet duygusuna verdiği zararlar adalete güveni sarsmaktadır. Avukatlar ciddi hak ihlalleri yaşamaktadır" dedi.

Yeni adli yılın hayırlı olmasını dileyen Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü ise, "Hukuk olmadan insanlar geleceğe güvenle bakamaz. Adalete güvenmeden insanlar yaşayamazlar. Gelecekten bir beklentileri olamaz. İşte tam bu noktada bu yargı mekanizmasını Türkiye'de zedelendiği, tarumar edilmeye çalışıldığı, kişisel beklentilerin emri altına sokulmaya çalışıldığı günlerde de yeni yıl adli açılışını yapıyoruz. Bizim için şu önemlidir. Bizler için devleti devlet yapan, üzerinde yaşayan insanları vatandaş yapan anayasadan, kanunlardan kaynaklanan haklarıyla yaşamını sürdürmeye çalışan insanların teminat altına alındığı bir sitemdir hukuk devleti. Bizim de hukuk devletine dünden çok daha fazla ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 2015-2016 Adli Yılı Tekirdağ'da Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement