Bakan Avcı'dan Anıtkabir'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bakan Avcı'dan Anıtkabir'e Ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Avcı ve beraberindeki heyet, Anıtkabir'i ziyaret etti.

23.04.2014 11:06  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, heyette yer alan ve Türk bayrakları taşıyan öğrencilerin ellerinden tutarak Aslanlı Yol'dan geçti, Atatürk'ün mozolesinin bulunduğu bölüme geldi.

Bakan Avcı'nın Atatürk'ün mozolesine kırmızı beyaz karanfillerden oluşan "T.C. Milli Eğitim Bakanlığı" yazılı çelengi bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Nabi Avcı, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Bakan Avcı, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız millete verilişinin 94. yıl dönümünü kutlamak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı'nın coşku ve heyecanını paylaşmak için geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuklarımızla birlikte Başöğretmen Atatürk'ün huzurundayız.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı 'Yurtta barış, cihanda barış' idealiyle dünya çocuklarıyla birlikte kutladığımız için mutluyuz, gururluyuz.

Her alanda olduğu gibi eğitim alanında da ulaşmak istediğiniz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ruhunuz şad olsun"

Milli Eğitim Bakanı Avcı, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdıklarını yanındaki öğrenciye okuttu.

Bu arada, Anıtkabir merdivenlerinde Bakan Avcı'ya iki öğrenci tarafından şeker ikram edildi. Bakan Avcı, ikramı yapan öğrencilere teşekkür etti.

Anıtkabir'deki törenin ardından Bakan Avcı,  beraberindeki öğrencilerle birlikte "Anıtkabir'de Dört Mevsim" isimli belgeseli izledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Avcı'dan Anıtkabir'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement