29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Malatya Valisi Aydın Baruş'un tebrikleri kabulü Baruş'un konuşması 2. Ordu Garnizon Komutanlığı Bando Takımı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehter Takımı konseri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor MALATYA - Malatya Vali Aydın Baruş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik...

29.10.2020 12:36  Güncelleme: 12:48

Malatya Valisi Aydın Baruş'un tebrikleri kabulü

Baruş'un konuşması

2. Ordu Garnizon Komutanlığı Bando Takımı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehter Takımı konseri 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

MALATYA - Malatya Vali Aydın Baruş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla valilik önünde tebrikleri kabul etti.

Tebrik kabulünün ardından konuşma yapan Baruş, Cumhuriyetin 97'nci yılını kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal'in başkomutanlığında 30 Ağustos 1922'de şanlı ordunun büyük bir zafer kazandığını hatırlatan Baruş, 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin Cumhuriyeti ilanıyla, Anadolu ve Rumeli topraklarında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun dünyanın mazlum milletlerine yol gösterici olduğunu dile getiren Baruş, "Cumhuriyetin ilan edilişiyle siyasi alanda kazandığı zaferin, ekonomik ve sosyal alanlarda da kazanılması gerektiğinin bilincinde olan milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlattığı kalkınma hamlesini bugünlere taşıyarak, 97 yıl sonra Türkiye'yi dünyanın önemli güçlerinden biri haline getirmiştir. Cumhuriyetimizin 97 yıllık tarihine baktığımızda yıllarca süren savaşlarla harap olmuş, genç ve eğitimli nüfusunun büyük çoğunluğunu yitirmiş bir milletin hep birlikte nasıl ayağa kalktığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 2. Ordu Garnizon Komutanlığı Bando Takımı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mehter Takımı konser verdi.

Törene, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement