5.İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali - Son Dakika
Güncel

5.İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali

5.İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali

Oyun Hamuru Tiyatrosu geleneksel olarak her yıl düzenledikleri, bu sene de 5.'si düzenlenecek olan "İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali" için hazırlıklarını tamamladı.

01.12.2015 16:07  Güncelleme: 16:08

Açılışı 4 Aralık Cuma günü Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak festival, 4-5-6 Aralık tarihlerinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen doğaçlama tiyatro oyuncuları ve kuramcılarını Oyun Hamuru Tiyatrosu önderliğinde İzmir'de ağırlayacak.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar var.

Bu yıl festivale on altı doğaçlama tiyatro grubu katılacak. İstanbul'dan AZOT ve Kocaeli'den Tiyatro Kasabası, Güya Oyuncular, Pulpİmpro ve Türbülans, Ankara 'dan Oyuncu Arkadaşlar ve Dilli Düdük, Eskişehir'den Alegori ve Hipnoz, Kütahya'dan Banliyo, Denizli ve İzmir'den Grup Çıkış, Doğaçhane, Bir Varmış Bir Yokmuş ve tabiî ki Oyun Hamuru sahne alacaklar.

Festival sürecinde gerçekleşecek olan atölyeler için telefonla kayıt yapılabilecek ve Biletix üzerinden satın almak mümkün olacak. Oyunlar için biletler gişeden, Biletix'ten, Alsancak Alavara'dan ve Bornova – Alsancak Cadı Kazanı'ndan temin edilebilecek

Hem izlenecek hem de eğitim alınabilecek

Festival kapsamında 5 Aralık Cumartesi ve 6 Aralık Pazar günü Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılacak olan atölyelerle doğaçlamaya gönül verenlere de katkıda bulunmayı hedefleyen Oyun Hamuru Tiyatrosu atölye detayları ile ilgili de bilgi verdi. Atölyelerin tümü Sabancı Kültür Merkezi içinde yapılacak. Cumartesi sabah olacak atölyeleri, Darrell ALDRİDGE-Willam COLLİNS, Prof.Dr. Nurhan TEKEREK, Yard.Doç.Dr. Kadir ÇEVİK yönetecek. Pazar sabah yapılacak atölyeyi Sıla AKDENİZ yönetecek. Atölyeler doğaçlama tiyatronun farklı formatları üzerine olacak.

Topluluk bu sene ki festival konseptini, "Biz eskiden de doğaçlardık" olarak belirledi. "Eskiden ne doğaçlardık biz. Elektrik, radyo ve televizyon olmadan önce… Söylenceler kitaplara geçirilmeden ve masalların bilinen yazarları olmadan önce… Masallar, kıssalar, eğlenceler, seyirlikler, sıralar, mırralar, türküler, fıkralar internetten değil ahaliden avazlanırdı. Sonra yazıldı çizildi ve kültür kalıplara sıkıştı" diyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 5.İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement