Ahmet Yesevi Üniversitesi Yeni Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika
Güncel

Ahmet Yesevi Üniversitesi Yeni Akademik Yıl Açılışı

Ahmet Yesevi Üniversitesinin yeni akademik yılı ile Yesevi Stadyumu'nun açılışı yapıldı.

07.09.2016 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Yesevi Üniversitesinin yeni akademik yılı ile Yesevi Stadyumu'nun açılışı yapıldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazakistan'da, 2016-2017 akademik yıl ile Yesevi Stadyumu'nun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Törene, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ile Mütevelli Heyet üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, Rektör Prof. Dr. Valihan Abdibekov, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Kutalmış ve diğer ilgililer katıldı.

Türkistan'ın en geniş kapasiteli statlarından Yesevi Stadyumu'nun açılışında konuşan Prof. Dr. Yıldız, Türkiye'de 15 Temmuz'da canice yapılan darbe kalkışmasını telin ettiğini belirtti.

Türkiye ve Kazakistan'da gerçekleştirilen hain terör saldırılarını da lanetleyen Yıldız, her ne olursa olsun Türk dünyasının kardeşliğini engellemeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini vurguladı.

Üniversitelerinin Türk dünyası ve tüm insanlık için gerçekleştirdiği hizmetlere değinen Yıldız, bu yıl üniversiteye yeni kabul edilen öğrencilere de başarılar diledi.

Yıldız, stadyumun, genç, dinamik, sportif ve sağlıklı nesiller yetişmesine vesile, tüm Türk dünyası öğrencilerine de hayırlı olması dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanan Ahmet Yesevi Üniversitesi öğrencisi Didar Hasan'a 250 bin tengelik (2 bin 200 lira) çek hediye edildi. Üniversitenin 25. yılı dolayısıyla öğretim üyesi ve idari personele de ödüller verildi.

Tören, üniversitenin Türk ve Kazak personelinden oluşan iki takımın dostluk ve kardeşlik futbol karşılaşmasıyla sona erdi. 3-3 berabere biten karşılaşmada Prof. Dr. Muhittin Şimşek de bir süre forma giydi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahmet Yesevi Üniversitesi Yeni Akademik Yıl Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement