Akdeniz Üniversitesi Yine Haberin Zirvesinde - Son Dakika
Güncel

Akdeniz Üniversitesi Yine Haberin Zirvesinde

Akdeniz Üniversitesi Yine Haberin Zirvesinde

2014 yılının ilk yarısında üniversitelerin yazılı basında çıkan haber sayılarına göre, medya takip ajansı Interpress tarafından hazırlanan Haber Karnesi açıklandıYılın ilk yarısına ait Üniversitelerin Haber Karnesi'ne göre, geride bıraktığımız 6 ay içinde yine en çok konuşulan üniversitenin Akdeniz Üniversitesi olduğu ortaya çıktı.

02.07.2014 17:12

2014 yılının ilk yarısında üniversitelerin yazılı basında çıkan haber sayılarına göre, medya takip ajansı Interpress tarafından hazırlanan Haber Karnesi açıklandı

Yılın ilk yarısına ait Üniversitelerin Haber Karnesi'ne göre, geride bıraktığımız 6 ay içinde yine en çok konuşulan üniversitenin Akdeniz Üniversitesi olduğu ortaya çıktı. Aynı araştırmada sayfalarda ismi yer alan 150'yi aşkın devlet ve vakıf üniversitesi hakkında toplam 233.294 haberin yayınlandığı tespit edilirken, geride kalan yarı yılda ilk 30 içinde hiçbir vakıf üniversitesinin yer alamadığı belirlendi.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bine yakın gazete ile derginin tek tek incelendiği araştırma sonuçlarına göre; yılın ilk yarısında devlet üniversiteleri içinde Akdeniz Üniversitesi 12.494 haberle birinci sırayı alırken, Selçuk Üniversitesi toplam 10.231 haberle ikinci, Çukurova Üniversitesi de 9.365 haberle üçüncü sırayı aldı. Listenin ilk on sırasında yer alan diğer okulların sırasıyla, İstanbul Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, ODTÜ, Sakarya Üniversitesi, İ.T.Ü. ve Ankara üniversitelerinin olduğu belirlendi.

Interpress'in üniversitelerin 2014 yılı ilk altı aylık haberlerini mercek altına aldığı aynı araştırmada, ülke geneline yayılmış 60'a yakın vakıf üniversitesi içinde 2.384 haberle ilk sırada Yaşar Üniversitesi'nin yer aldığı tespit edildi. Bilkent Üniversitesi isminin geçtiği 2.290 haberle ikinci olurken, Bilgi Üniversitesi'nin de toplam 2.091 haberle üçüncü sırada yer aldığı ortaya çıktı. Vakıf üniversiteleri içinde ilk on beş sırayı oluşturan diğer okulların Gediz, İzmir Ekonomi, Zirve, Bahçeşehir, Sabancı, TOBB Ekonomi, İzmir, Başkent, Koç, Aydın, Yeditepe ve Kadir Has üniversiteleri olduğu tespit edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, şöyle konuştu: "2011 yılından beri başarılarıyla en çok haber olan devlet üniversitesi olmayı sürdürüyoruz. Dört yıldır ardı ardına en çok haber olan üniversite olmamız, başarılarımızın tesadüf olmadığını bir kez daha gösteriyor. Bir çok köklü üniversiteyi geride bırakarak, Türkiye'nin en çok konuşulan üniversitesi olmak gurur verici. Başarılarıyla Akdeniz Üniversitesi'nin adını tüm dünyaya duyuran; akademisyenlerimize, idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve her zaman destekleriyle yanımızda olan medya mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akdeniz Üniversitesi Yine Haberin Zirvesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement