Bağcılar'daki Cinayet Davası - Son Dakika
Güncel

Bağcılar'daki Cinayet Davası

Bağcılar'da tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek'in yargılanmasına devam edildi.

19.03.2015 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da tartıştığı eşi Remziye Eripek'i sopayla döverek öldürdüğü iddia edilen Celal Eripek'in yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Celal Eripek ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Eripek, eşiyle kaçarak evlendiklerini ve 18 yıldır evli olduklarını anlatarak, "Eşimle aramda basit bir tartışma geçti. O an attığım bir tokattan ibarettir. Eşim başını duvarlara vurdu. Ben eşimi sakinleştirmeye çalıştım" dedi.

Eşine sakinleşmesi için su verdiğini söyleyen Eripek, "Oturduk, sohbet ettik. Ben mutfağa su almaya gittiğimde, eşim yine kafasını yerlere vurmaya başladı. Bu arada, yengem Elif geldi. İkisi başka odaya geçtiler, sigara falan içtiler. Sonra eşim yine fenalaştı. Eşim kilolu olduğu için alttaki komşulardan yardım istedim ve yoldan geçen bir araçtan yardım isteyerek hastaneye götürdük. Hastanede vefat etti" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen öldürülen Remziye Eripek'in teyzesi Gülten Okta ise yeğeninin kalp hastası ve göğüs kanseri olduğunu kaydederek, doktorların yeğenine hemen ameliyat olması gerektiğini söylediğini ifade etti.

Okta, Celal Eripek'in eşinin ameliyatına izin vermediğini savunarak, "Yeğenim hastaneye kaldırıldığında gittim. Orada oğlu Orhan'la karşılaştım. Bana, 'Babam annemi sopayla dövdü. Beni de dövdü. Ben sopayı camdan attım' dedi. Sonra yeğenimin kızı Zehra Eripek, amcası Mehmet Eripek'in kendisine 'Annen mezara, baban cezaevine gidecek. Bari biri kurtulsun' deyip ifadesini değiştirmesi için kendisine baskı yaptığını söyledi" ifadelerini kullandı.

Duruşmada söz alan müşteki avukatlarından Züleyha Gülüm, sanığın eyleminin "kasten öldürme" olduğunu ve tutukluluğunun devam etmesini talep etti.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Celal Eripek'in, 2 Mayıs 2014'te tartıştığı eşi Remziye Eripek'i darbettiği, ardından balkondan aldığı sopayla dövdüğü, Remziye Eripek'in fenalaşarak kusmaya başlaması üzerine hastaneye götürüldüğü anlatıldı.

Remziye Eripek'in yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığı belirtilen iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporunda, maruz kalınan tartışma ve darbın kronik kalp ve damar rahatsızlığını tetiklemesi sonucu ani kardiyak ölümün meydana geldiği ve olayla ölüm arasında tıbben illiyet bağı bulunduğunun yer aldığı kaydedildi.

İddianamede, Celal Eripek'in "yakın akrabayı öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bağcılar'daki Cinayet Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement