Batman'daki Otobüs Firmaları da Kontak Kapattı - Son Dakika
Güncel

Batman'daki Otobüs Firmaları da Kontak Kapattı

Batman\'daki Otobüs Firmaları da Kontak Kapattı

Batman'daki otobüs firmaları da kontak kapattı Batıdaki saldırılar nedeniyle Batmanlı firmalar da bugün kontak kapatarak, yolcu taşımadı.

09.09.2015 17:25

Batman'daki otobüs firmaları da kontak kapattı

Batıdaki saldırılar nedeniyle Batmanlı firmalar da bugün kontak kapatarak, yolcu taşımadı. Özelikle Mersin'in Anamur ve Erdemli ilçelerinde bazı grupların kimlik kontrolü yaptığını belirten firma sahibi Şirin Yılmaz; "Son günlerde batı illerine giden tüm otobüslerimize taşlı ve sopalı saldırı var. Özelikle Mersin'in Erdemli ve Anamur ilçelerinde bazı gruplar, yol keserek kimlik kontrolü yapmaktadır. Doğu plakalı araçlara saldırmaktadır. Ayrıca kimlik kontrolünde doğulu olan vatandaşları darp etmektedir. Bu saldırılara polis geç müdahale etmekte ve önlem yok. Bunun için tüm bölgedeki otogarlarda bir günlük kontak kapatarak, bugün araç kaldırmayacağız. Çünkü can güvenliğimiz yok. Yolcuların canını da tehlikeye atmak istemiyoruz. Bu saldırılar biran önce durdurulmalıdır" dedi.

İstanbul'dan Batman'a gelen Siirt firmasına ait otobüs, Kayseri'de taşlı sopalı saldırıya maruz kaldı. Canlarını zor kurtardıklarını belirten araç sahibi Muammer Ekinci, "Araçlarımıza yönelik saldırılar gün geçtikçe artmaktadır. İstanbul'dan gelen otobüsümüz Kayseri'in Gürün İlçesi'nde bir grup tarafından saldırıya uğradı. Yolcularımız panikledi. Artık can güvenliğimiz olmadığından dolayı otobüs kaldırmayacağız. Sorumlular bu soruna çözüm getirmelidir. Bizim yolcuların yüzde 50'si batılı, Güneydoğulu değil" diye konuştu.

Otobüs sürücüsü Nihat Apaydın ise, "Yıllardır otobüste kaptanlık yapıyorum. İlk kez böyle organizeli saldırılarla karşı karşıya kalıyoruz. Bu saldırılar çok tehlikeli. Artık can güvenliğimiz yok" şeklinde konuştu.

Bu arada firmaların kontak kapatma eylemi nedeniyle birçok yolcu otogarlarda kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman'daki Otobüs Firmaları da Kontak Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement