Beşiktaş, İlk Hazırlık Maçında Sturm Graz'a 2-0 Yenildi - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş, İlk Hazırlık Maçında Sturm Graz'a 2-0 Yenildi

yeni sezona Avusturya'da hazırlanan Beşiktaş, ilk hazırlık maçını Avusturya'nın Sturm Graz takımı ile yaptı.

22.07.2015 22:01

yeni sezona Avusturya'da hazırlanan Beşiktaş, ilk hazırlık maçını Avusturya'nın Sturm Graz takımı ile yaptı.

Sezon startını 1 Temmuz'da veren siyah beyazlılar, maç yapmadan geçirdikleri 21 günün ardından taraftarların önüne çıktı. Graz UPC Arena'da Avusturya futbolunun güçlü ekiplerinden Sturm Graz ile karşılaşan siyah beyazlılar, karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı. Sturm Graz'ın gollerini 37. dakikada frikikten Hadzic ve 71. dakikada Klaric attı.

TEKNİK DİREKTÖR ŞENOL GÜNEŞ SİSTEMİ BOZMADI

Son 3 sezondur uygulanan 4-2-3-1 sistemini bozmayan teknik direktör Şenol Güneş, kalede Cenk Gönen'e yer verdi. Tecrübeli teknik adam, yeni transferler Beck ve Tosic'i ilk 11'de oynatırken, stoper bölgesini ise 'performanslarını merak ediyorum' dediği Pedro Franco ve Milosevic'ten oluşturdu. Siyah beyazlılarda ön libero ikilisinde Necip ve Oğuzhan oynarken, sağ önde Kerim Frei, ortada Sosa, sol önde Olcay Şahan ve santrforda da Mustafa Pektemek takımın ilk 11'ini oluşturdu.

FUTBOLCULAR ŞENOL GÜNEŞ'İN İSTEDİKLERİNİ YAPMAYA ÇALIŞTI

Teknik direktör Şenol Güneş, sistem değişikliğinden ziyade futbolcuların oyun anlayışını değiştirmeye çalışıyor.

20 gündür yapılan antrenmanlarda takıma daha cesur, daha atak, daha çabuk ve alanı daraltan bir oyun anlayışı yerleştirmeye çalışan Şenol Güneş'in istekleri ilk maçta sahaya yansıtılmaya çalışıldı.

İlk hazırlık maçı ve havanın da aşırı derecede sıcak olmasının tutuk bir oyun ortaya konulmasında etkili olduğu görüldü.

Yeni transferler Beck ve Tosic süre aldıkları ilk 45 dakikada defansif görevlerini iyi yaparken, sürekli ileri çıkmalarına rağmen üretkenlikten uzak kaldılar. Şenol Güneş'in maç performanslarını merak ettiği Pedro Franco ve Milosevic ise ilk kez bir arada oynamanın etkisiyle uyumdan uzak göründüler ve defans arasına kaçırdıkları toplarla dikkat çektiler. Yine Şenol Güneş'in 'Durumlarını görüp ona göre karar vereceğim' dediği kalecilerden Cenk Gönen, tutuk oyunuyla ilk maç itibarıyla göz doldurmazken, yediği ikinci goldeki hatası ile tepki çekti.

Tecrübeli teknik adam, ikinci yarıda yaptığı değişikliklerle İsmail Köybaşı, Serdar Kurtuluş, Atiba, Motta, Ersan Gülüm ve Gökhan Töre ile A2 oyuncuları Eslem, Enes, Fatih ve Hamza'yı da oyuna alarak bütün futbolculara şans tanıdı.

TOLGAY ARSLAN FORMASI İLE SAHAYA ÇIKTILAR

Beşiktaş, Sturm Graz maçında takım arkadaşları Tolgay Arslan'a destek verdi. Maç öncesi yapılan seremoni öncesi takım fotoğrafı çektiren futbolcular, Almanya kampında ağır bir sakatlık geçiren Tolgay Arslan'ın 18 numaralı formasını açarak basın mensuplarına poz verdiler.

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU YAPILDI

Beşiktaş ile Sturm Graz takımları arasında oynanan hazırlık maçı öncesi Suruç'ta yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenler ve 20 Haziran tarihinde Graz'da meydana gelen kazada yaşamını yitiren vatandaşlar için saygı duruşunda bulunuldu. Müsabakayı, 4 bin 627 Türk ve Avusturya vatandaşı izledi.

KARŞILAŞMA 32 DERECE SICAKLIKTA OYNANDI

Son yılların en sıcak dönemlerinden birini yaşayan Avusturya'da maç saatinde 32 derece olan sıcak hava, oyuncuları olumsuz etkiledi. Gündüz saatlerinde 38 dereceye kadar yükselen sıcaklık, maç saatinde 32 dereceye kadar düşse de futbol oynamayı etkiledi. Aşırı sıvı kaybeden futbolcular, sık sık saha kenarına gelerek su içtiler ve maça devam ettiler.

QUARESMA MAÇ OYNANIRKEN KAMPA KATILDI

3 yıl aradan sonra siyah beyazlı takıma geri dönen Ricardo Quaresma, İstanbul'daki sağlık kontrollerinin ardından vakit kaybetmeden Avusturya'ya geldi. Maçın başlamasına birkaç dakika kala Viyana havalimanına inen Quaresma, buradan karayolu ile Bad Waltersdorf'taki kamp oteline geçti. - Graz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beşiktaş, İlk Hazırlık Maçında Sturm Graz'a 2-0 Yenildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement