Boeing, Midyat'taki Çocuklara Eğitim Desteği Verecek - Son Dakika
Güncel

Boeing, Midyat'taki Çocuklara Eğitim Desteği Verecek

Boeing, Midyat\'taki Çocuklara Eğitim Desteği Verecek

Dünyanın önde gelen havacılık şirketlerinden Boeing, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Midyat Öğrenim Birimi'ne 1 yıllık destek verecek.

12.05.2015 12:52

Dünyanın önde gelen havacılık şirketlerinden Boeing, Mardin'in Midyat İlçesi'nde Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın (TEGV) Midyat Öğrenim Birimi'ne 1 yıllık destek verecek.

Okul sonrası eğitim desteği esasıyla çocuklara yönelik eğitim programları geliştirmek ve uygulamak amacıyla 1995 yılında kurulan TEGV'in bir yıllık eğitim programına destek veren Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, TEGV Genel Müdürü Mete Meleksoy ile birlikte Midyat Öğrenim Birimini ziyaret etti. Boeing, Türkiye'nin ekonomik olarak dezavantajlı bölgelerinde bulunan Midyat Öğrenim Birimi, Van Muradiye Öğrenim Birimi ile Ateş Böceği Gezici Öğrenim Birimine 1 yıllık destek projesi kapsamında 6-16 yaşları arasındaki 4 bin 400 çocuğun yaşam becerilerini geliştirmek ve temel eğitimlerine destek vermek amacıyla sanat, spor, dans ve drama programları ile çocukların sosyal ve zihinsel yeteneklerine geliştirmelerine destek verecek.

HER NOKTAYA ULAŞMAK İSTİYORUZ

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, Boeing'in eğitim alanında, sağlık alanında, mesleki eğitim alanında çok geniş bir alanı kapsayacak şekilde Türkiye'de destek programları yürüttüğünü söyledi. Dunn, "Bu tür programları desteklememizdeki en büyük neden içinde bulunduğumuz, ticari faaliyet yürüttüğümüz topluluğa bizden bir şeyler vermektir, katkıda bulunmaktır. Sadece İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde sınırlı kalmak istemiyoruz bu programlarımızda. İstanbul ve Ankara dışındaki diğer illere de, diğer bölgelere ulaşmak istiyoruz. Biz bu destek programımız belirlerken zaten TEGV ile temas halindeydik, onlarda bize burayı ve Van'ı ve Gezici Ateş Böceğini önerdiler. Bizde bu doğrultuda programımızı gerçekleştirdik. Mümkün olduğunca her noktaya ulaşmak hedefindeyiz. Ben kişisel olarak mümkün olduğunca bu programların her adımına dahil olmaya çalışıyorum ve bundan da çok gurur duyuyorum, şahsım adına da kurumum adına da" dedi.

KATKIMIZ 30 YIL SONRA GÖRÜLECEK

Türkiye'nin çok eski, köklü ve güçlü bir ülke olduğunu ve 2023'e ilişkin hedefleri olduğunu söyleyen Dunn, "İşte dünyanın ilk 10 ekonomisi içerisine girmek ve benzeri gibi. Her şey devlet yapamaz, biz de kendimizce kendi imkanlarımız içinde katkı bulunmaktan son derece mutluyuz. Buradaki çocuklar da dünyanın diğer her yerindeki çocuklar gibi son derece akıllı, son derece zeki çocuklar. Aslında ne kattığımızı, neler yapabildiğimizi 30 yıl sonra görebileceğiz. Daha sonra bu çocuklar büyüyecek ve meslek ediklerinde ve toplumun ekonomisine, kültürüne her anlamda katkı da bulunmaya başladıkların da göreceğiz ne tür bir katkımız olduğunu. Ama keşke herkes bu şekilde katkıda bulunsa. Biz yaptıklarımızdan çok mutluyuz ve ileride çok pozitif etkileri olacağını düşünüyoruz" dedi. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Boeing, Midyat'taki Çocuklara Eğitim Desteği Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement