Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu

Gazeteci-yazar Vahittin Bozgeyik'in, dokuzuncu ölüm yıldönümünü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışması sonuçları açıklandı.

14.04.2014 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazeteci-yazar Vahittin Bozgeyik'in, dokuzuncu ölüm yıldönümünü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen şiir yarışması sonuçları açıklandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine, yazarın şair ve gazeteci dostlarının yanı sıra, yarışmada dereceye giren şairler ve basın mensupları katıldılar. Törende, geleneksel olarak her yıl düzenlenen Vahittin Bozgeyik Şiir Yarışması 2014 yılı sonuçları açıklandı. Bu yıl serbest ve hece dalında gerçekleştirilen yarışmaya Gaziantep ile birlikte Türkiye'nin değişik illerinden de katılım oldu. Yarışmacılar şiirlerini 31 Mart tarihine kadar (vbozgeyik@yahoo.com.tr) e-posta adresine göndererek katıldılar. Yarışmaya katılan şiirleri Hece dalında Abdulhadi Bay, Mehmet Nacar, Ahmet Ayaz, Gülhun Ertilav, Ozan Emre'den oluşan seçici kurul değerlendirdi. Serbest daldaki şiirleri ise, Tamer Abuşoğlu, Hüseyin Toprak, İbrahim Halil Aycan, Mehmet ALi Diyarbakırlıoğlu ve Oğuz Tümbaş'ın bulunduğu seçici kurul inceleyerek değerlendirdi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, birinciliği Gaziantep'ten Filiz Punar 'Tanrı Yalnız Kalmasın' isimli şiiriyle, ikinciliği Karaman'dan İbrahim Şaşma 'Aşk olsun Ankara' adlı şiiriyle, üçüncülüğü ise Kocaeli'nden Ömriye Karataş 'Antik Bir Kent Sevdim' isimli şiiriyle kazandı. Mansiyon ödülünü Erzurum'dan Ömür Demir 'Yaren' adlı şiiriyle kazanırken, Jüri Özel Ödülü'ne de bu yıl Fevzi Günenç layık görüldü.

Törenin sonunda yarışmada dereceye giren şairlere plaket ve katılım belgesi verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bozgeyik Şiir Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement