Burdur - Avcıların Hedefi Olan 35 Şahin Tedavi İçin Lisinia'ya Getirildi - Son Dakika
Güncel

Burdur - Avcıların Hedefi Olan 35 Şahin Tedavi İçin Lisinia'ya Getirildi

Burdur - Avcıların Hedefi Olan 35 Şahin Tedavi İçin Lisinia\'ya Getirildi

Avcıların hedefi olan 35 şahin tedavi için Lisinia'ya getirildi Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bir ayda ateşli silahlarla yaralanan 35 şahin tedavi için getirildi.

18.02.2016 14:29

Avcıların hedefi olan 35 şahin tedavi için Lisinia'ya getirildi

Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bir ayda ateşli silahlarla yaralanan 35 şahin tedavi için getirildi.

Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, son bir ayda merkeze ateşli silahla yaralanan 35 şahin getirildiğini söyledi. Şahinlerden 15'inin tedavilerinin devam ettiğini belirten Öztürk Sarıca, uçamayacak durumda olan 20 şahinin ise bundan sonraki hayatını merkezde geçireceğini aktardı.

'PEK ÇOĞU DOĞAL HAYATA DÖNEMEYECEK'

Bilinçsiz avcıların şahinleri hedef tahtası haline getirdiğini kaydeden Öztürk Sarıca, şahinlerin hepsinin silahla vurularak yaralanmış halde kendilerine teslim edildiğini vurguladı. Sarıca, "Bunların hepsi avcı terörünün kurbanı yaban hayvanı. Bunların pek çoğu doğal hayata dönemeyecek. Bazılarının tekrara beslenebilme şansları yok. Bazıları tekrar uçamayacak. Dolayısıyla tekrar doğal hayata dönemeyecekler. Ölünceye kadar bunlara bakmaya devam edeceğiz" dedi.

'PELİKANA BİLE ATEŞ EDER OLDUK'

Son zamanlarda çok sayıda yaban hayvanının silahla yaralandığına dikkati çeken Sarıca, şöyle dedi:

"Milletçe ne olduk anlayamıyorum ama pelikana bile ateş eder olduk. Şahinler de neredeyse hedef tahtası haline getirilmiş durumda. Özellikle bu sıralar farelerin çoğalması nedeniyle etrafta bolca şahin var. Fareleri toplamaya başladılar. Ama çiftçi dostu olan bu şahinleri maalesef ki insanlar vurmaya başladı. Son günlerde çok fazla şahin bize yaralı geliyor. Hatta bazıları daha rehabilitasyon merkezine yetiştiremeden kaybediyoruz, kurtaramıyoruz."

Öztürk Sarıca, merkeze gelen şahinlerin çoğunluğunun Denizli'ye bağlı Çardak ve Bozkurt ilçelerinden, Afyonkarahisar'ın Başmakçı İlçesi'nden, Burdur merkez ile bağlı köylerinden ve Isparta'nın ilçelerinden geldiğini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Avcıların Hedefi Olan 35 Şahin Tedavi İçin Lisinia'ya Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement