Burdur - Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'na Satranç Sınıfı - Son Dakika
Güncel

Burdur - Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'na Satranç Sınıfı

Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'na satranç sınıfı Burdur Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'nda satranç sınıfı oluşturuldu.

16.11.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'na satranç sınıfı

Burdur Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'nda satranç sınıfı oluşturuldu.

Eğitim Kenti Burdur'da Satranç Hamlesi Projesi kapsamında Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'nda satranç sınıfı oluşturulması amacıyla 10 adet satranç takımı gönderildi. Sınıfın açılışı Vali Hasan Kürklü, Belediye Başkan Yardımcısı ve Türkiye Satranç Federasyonu yetkilisi Serdar Başgül, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Şükrü Şener, Türkiye İş Bankası Şube Müdürü Hikmet Keklik ve Okul Müdürü Gülizar Güzel'in katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Vali Hasan Kürklü, öğrencilerin satrançla uğraşmalarının çok önemli olduğunu vurgularken, "Satranç insanları hem düşündürüyor hem geleceğe hazırlıyor hem de gelecekte hayatta karşılaşacağı zorluklara karşı yapacağı hamleleri planlamada yardımcı oluyor" dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu yetkilisi Serdar Başgül, haziran ayında başlayan Eğitim Kenti Burdur'da Satranç Hamlesi Projesi'nin Türkiye'de bir ilk olduğunu kaydederek, "Proje kapsamında Burdur merkezde 2, Bucak ve Gölhisar ilçelerinde birer olmak üzere toplam 4 yerde aynı anda 1'inci Kademe Satranç Antrenörü yetiştirme kursuna 117 öğretmenimiz katıldı. Kurslara katılan öğretmenlerimizin görevli olduğu 8 okulumuza 10 adet satranç takımı, 1 adet satranç eğitim panosu ve satranç eğitim kitapları gönderildi" diye konuştu.

Vali Kürklü açılışta; okulda görevli Nursel Coşkun ve Aydın Hız'a 1'inci Kademe Satranç Antrenörü belgelerinin yanında öğrencilere de satranç takımlarını verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur - Türkiye Yardım Sevenler Derneği İlk ve Ortaokulu'na Satranç Sınıfı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement