CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bir An Önce O Koltuklardan İnin - Son Dakika
Güncel

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bir An Önce O Koltuklardan İnin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konulu toplantının ses kayıtarının sızmasıyla ilgili, "Eğer siz devletin mahremini koruyamıyorsanız zaten Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyamazsınız, bir an önce o koltuklardan inin" dedi.

28.03.2014 18:51

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye konulu toplantının ses kayıtarının sızmasıyla ilgili, "Eğer siz devletin mahremini koruyamıyorsanız zaten Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyamazsınız, bir an önce o koltuklardan inin" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ankara Tandoğan Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu, Tandoğan meydanını tamamen dolduran kalabalığı eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte bir süre selamladı. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş da mitinge eşi Nursel Yavaş'la birlikte katıldı. Meydan tamamen parti bayraklarıyla donatılırken, Mansur Yavaş'ın afişleri de her yere asıldı. Bu arada Kılıçdaroğlu konuşmasını, öne doğru açılan platform üzerinde yaptı. Meydanı dolduran kalabalığın Tandoğan'a açılan yollara da taştığı görüldü. Alana, Atatürk'ün "Vatan savunması haricinde savaş cinayettir" sözünün yazılı olduğu döviz asıldı.

-"SABAHIN 4'ÜNDE YOLLARI KAPATTILAR, VATANDAŞLARI MAĞDUR ETMEK İSTEDİLER"-

Kılıçdaroğlu konuşmasının başında, Tandoğan Meydanı'na çıkan tüm yolların sabah saat 04.00'ten itibaren, mitingden 12 saat önce trafiğe kapatılmasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Bizim toplanmamızı engellemek istediler. Sabahın 4'ünde Kızılay'dan buraya yolları kapattılar. Vatandaşları mağdur etmek istediler" diye konuştu. CHP'nin her evde huzur, her evde mutluluk istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Kavgadan bıktık. Kavgayı bırakacağız, güzel Türkiye için hep beraber çaba harcayacağız" dedi.

-"BİZ ONLARIN YAPTIĞI HIRSIZLIKLA UĞRAŞIRKEN"

Kılıçdaroğlu internete sızan Suriye konulu güvenlik toplantısına ilişkin ses kaydıyla ilgili ise şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir hükümetin bir devleti soyduğunu tanık olduk. Emin olun böyle bir şeyi Türkiye Cumhuriyeti hiç yaşamadı. Biz onların yaptığı hırsızlıkla uğraşırken, dün farklı bir ses kaydı internet sitelerine düştü. Suriye politikasını hep eleştirdim. Müslüman'ın Müslüman'ı kırmasına hep karşı çıktım. Neden Müslüman kan akıyor diye hep hükümeti sorguladım. Oraya silah göndermeyin dedim, gönderecekseniz insani yardımları gönderin. Katar'dan para aldılar, El Kaide'cileri Türkiye'de yetiştirdiler. Kamplar kurudular, ellerine silah verdiler, "Git kardeşini öldür' dediler. Bizim tarihimizde böyle bir şey olmadı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün yaşamı savaş meydanlarında geçti. Savaşı bitirdikten sonra, "Savaş zorunlu olmadıkça bir cinayettir' dedi ve savaşa karşı çıktı ve arkasından ekledi, "Yurtta Barış Dünyada Barış' dedi."

-"ÜLKENİN ÇIKARLARINI BÖYLESİNE HEDER EDEBİLECEKLERİNİ ASLA DÜŞÜNMEDİK"-

"Dün internete düşen ses kaydını bir grup gazeteci arkadaşla izledik fakat inanmadık, bunun sahte olabileceğini düşündük. Çünkü böyle bir tablonun Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine yakıştıramadık, "olmaz' dedik. Tamam hırsızsa hırsız ama ülkenin çıkarlarını böylesine heder edebileceklerini asla düşünmedik. Arkadaşlarım da uyardılar, "bu konuda şimdilik konuşmayalım' dedik. Arkasından Dışişleri Bakanlığı'nın bir açıklaması çıktı ve kabul ettiler.

"Suriye'yle savaşmak için orada bazı unsurları harekete geçirip kendi ülkenize kumpas kurarsınız' bunu düşünmek istemedim. İki vahim olay var; birincisi, devletin en mahrem sırları nasıl olur da dışarıya yansır. Devletin en mahrem sırları Dışişleri Bakanlığı konutunda nasıl olur da uluslararası arenaya yansır. Devletin en mahrem sırları nasıl olur da korunmasız hale gelebilir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanan bir ilktir. Eğer siz devletin mahremini koruyamıyorsanız zaten Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyamazsınız, bir an önce o koltuklardan inin."

-"BİZİM ASKERLERİ ŞEHİT EDERİM, DİYOR"-

"Bu milletin irfanı var, bu ülkede bir devlet geleneği vardı. Devletin refleksi vardır. Oturmuşlar 4 kişi bir araya Suriye'ye nasıl saldıracaklarının hesabını yapıyorlar. Ama yaparken, "Biz saldırırsak olmaz bir meşruiyet yaratmamız lazım' diyorlar. Birisi diyor ki, "Hiç meraklanmayın, Süleyman Şah Türbesi'ne buradan 4 adam gönderirim oradan saldırtırım. Yani "Bizim askerleri şehit ederim, Türkiye'yi oraya sokarım' diyor. Birisi de diyor ki "Efendim yolu kolay, oraya adam göndeririz, oradan Türkiye'ye füze atarlar ve biz de oraya gireriz'. Bu tablo bizim kabul edeceğimiz bir tablo değildir."

-"HANGİ DEVLET İLAN ETTİ BU SAVAŞI SANA?"-

"Dışişleri Bakanı açıklama yapıyor, dünyanın gördüğüm en çapsız adamı. Getirdiler Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturttular. Diyor ki "Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı savaş ilan ettiler'. Şimdi kendisinden cevap bekliyorum, savaşı hangi devlet ilan etti, çık bir açıkla bakalım. Hangi devlet ilan etti, bu savaşı sana? Ucuz kahramanlığa yer yok. Bu milletin irfanı, gelenekleri, vatan sevgisi, bayrak sevgisi var. Bunu bir hırsızı kahraman çıkarmak için kullanmaya senin ne gücün yeter, ne kabiliyetin yeter."

-"VATANDAŞLAR ÖĞRENMESİN DİYE YOUTUBE'A YASAK GETİRDİLER"-

"Daha acı olanı bu olayı bu olayı bizim vatandaşlar öğrenmesin diye Youtube'a yasak getirdiler. Özelliği şu, biz öğrenemeyeceğiz, bütün dünya biliyor. Onlar hemen ulaşıp bunu dinleyebiliyorlar. Ama bizim vatandaşların dinlemesini, görmesini istemiyorlar. Sormayacak mıyız bunları; neden korkuyorsun ve neden halkın öğrenmesini istemiyorsun. Çünkü kirliliklerini bu yurttaşlarım bilmesin diyor. Bunların kirliğini temizleyeceğiz."

-"SESİ KISILMIŞ."-

30 Mart Pazar Günü sandığa el ele, kol kola gitme çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, "Oylarımızı 6 okun böğrüne "evet' diye basacağız. Söz mü? Mansur Başkan da ayın 31'inde inşallah büyükşehir belediye başkanlığı koltuğunda oturacak. Diyorlar ki, "CHP iktidara gelirse dolarlar, faizler yükselir'. Buna inanıyor musunuz? Son iki yılda zaten dolar yüzde 20 arttı. CHP mi vardı iktidarda, kendi yaptıkların bize fatura etmek istiyorlar. Öyle diyor, "Şu Cehape var ya, Cehape' Sesi kısılmış "Cehape iktidara gelirse yardımları kesecekmiş. Sanki cebinden ödüyor da o gidince yardımlar da kesilecek. Sözüm söz bütün Türkiye2ye, yardımlar kesilmeyecek, tam tersine iki katına çıkacak" diye konuştu.

-"OYLARIMIZI KULLANIRKEN ANKARA'YI HARAMİLERDEN ALMAK İÇİN KULLANACAĞIZ"-

Kılıçdaroğlu alandaki vatandaşların sloganları üzerine partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş'ı sahneye çağırdı. Platformun bir yanından, "Birleşe birleşe kazanacağız", diğer yanından ise "Mansur Başkan" şeklinde sloganların geldiği belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, vatanseverler, bayrak severler hepimiz birleşeceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Onurlu bir Türkiye için, güzel bir Türkiye için" dedi.

Yavaş'ın koltuğa oturduğu gün kimseyi ayrıştırmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Yavaş'ın herkesin güvencesi olacağını ve destek vereceğini anlattı. Ayrıştırmanın kitaplarında olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Herkesi kucaklayacağız, herkesin sorununu çözmeyi, namuslu bir görev bileceğiz. Ankara'yı Ankara yapacağız. Ankara'yı dünyanın en güzel metropollerinden biri yapacağız. Ankara'yı bir turizm kenti yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ankara'nın ulusal bağımsızlık savaşının kalesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Boynu bükük ama onu Mansur Başkan düzeltecek. Daha görkemli bir Ankara için, daha güzel bir Ankara için güç birliği yapıyoruz, beraber oluyoruz" dedi.

Kol kola, huzur içinde ve bir bahar bayramında sandığa gidileceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Oylarımızı kullanırken, helalden yana kullanacağız, oylarımızı kullanırken demokrasiden yana kullanacağız. Oylarımızı kullanırken özgürlükten yana kullanacağız. Oylarımızı kullanırken garip gurebadan yana kullanacağız, oylarımızı kullanırken bağımsızlığımızın kalesi Ankara'yı haramilerden almak için kullanacağız" diye konuştu.

-"NEFRETİ ANKARA'NIN SOKAKLARINDAN VE CADDELERİNDEN SÖKÜP ATACAĞIZ"-

Sahneye Ankaragücü'nün atkısı ile çıkan Yavaş eşiyle birlikte vatandaşları selamladı. Göreve geldikten sonra seçeceği ekip arkadaşlarındaki tek kriterin liyakat ve alın teri olacağını söyleyen Yavaş, "Seçim sonuçları alındıktan sonra masaya oturup, seçim istatistiklerine, hangi bölge kime oy vermiş, hangi sandıktan kime nereye daha çok oy vermiş haritası asla çıkarmayacağız" dedi.

Hizmetlerinin önceliğinin sadece aciliyet olduğuna vurgu yapan Yavaş, "Göreve geldiğimizde benden haksız, hukuksuz bir şey istenirse, benim adaletimin duvarıma çarpacak geri gidecek inşallah" diye konuştu. 20 yıldır yaşanan ötekileştirme-ayrıştırma politikasına son vereceklerini anlatan Yavaş, "Ankara artık; huzuru, barışı, bolluğu ve bereketi bulacak inşallah. Ankara, birlik beraberlik olacak inşallah. Ankara'da anlamsız kapılar değil, gönülden gönüle köprüler kuracağız inşallah. Hırsı, kini, nefreti ve ayrımcılığı bu Ankara'nın sokaklarından ve caddelerinden söküp atacağız inşallah" dedi.

-KALABALIK KIZILAY'A DOĞRU YÜRÜYÜŞE GEÇTİ-

Bu arada mitingden ayrılan partililer, sloganlar eşliğinde Kızılay Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Tandoğan Meydanı'ndan Kızılay'a çıkan yollarda yoğun kalabalık oluşturan partililer, hükümet aleyhine sloganlar attı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bir An Önce O Koltuklardan İnin
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Bir An Önce O Koltuklardan İnin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement