Şeyh Said Kıyamının 90. Yıldönümünde Basın Açıklaması Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Şeyh Said Kıyamının 90. Yıldönümünde Basın Açıklaması Yapıldı

Diyarbakır'da "Şeyh Said Kıyamının 90. Yıldönümü" nedeniyle bazı sivil toplum kuruluşlarınca basın açıklaması yapıldı.

13.02.2015 18:54  Güncelleme: 10:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da "Şeyh Said Kıyamının 90. Yıldönümü" nedeniyle bazı sivil toplum kuruluşlarınca basın açıklaması yapıldı. Yenişehir ilçesindeki Ofis Camisi önünde bir araya gelen aralarında Memur- Sen, Mustazaflar Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği ve İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin de bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşuna üye grup, ABD'de öldürülen 3 Müslüman genç için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Daha sonra sık sık tekbir getirip, slogan atarak AZC Plazaya kadar yürüyen grup adına açıklama yapan İmam Hatip Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir, Şeyh Said'i rahmet, minnet ve şükranla yadettiklerini belirtti."Kendisi Kürt ve başkaldırısı Kürt bölgesinde başlamış olsa dahi Müslüman halkların selameti için bir duruş sergilemiştir" diyen Gökdemir, şunları kaydetti: "Aslında Şeyh Said kıyamı küfre ve zulme karşı evrensel bir İslami kıyamdır.

Şeyh Said kıyamını Kürtlere ve Kürtçülüğe has kılmak başta Şeyh Said ve onunla bu kıyamı gerçekleştirenlere yapılabilecek en büyük ihanettir." Öte yandan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla "Şeyh Said" ismi verilen meydanda da Şeyh Said Derneği tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Şeyh Said Kıyamının 90. Yıldönümünde Basın Açıklaması Yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şeyh Said Kıyamının 90. Yıldönümünde Basın Açıklaması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • akhal: hdp ve ak part, şeyh saitin torunlarını ayrı ayrı adayı göstermekte !!!!!!!!!!!!1111111111 0 0 Yanıtla

Advertisement