Eğitim Bir-Sen'den Eğitim Değerlendirmesi - Son Dakika
Güncel

Eğitim Bir-Sen'den Eğitim Değerlendirmesi

Bitlis Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak, 2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

08.06.2017 15:33

Bitlis Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Cabir Durak, 2016-2017 eğitim öğretim yılını değerlendirdi.

Durak, yaptığı açıklamada, yaklaşık 17 milyon 300 bin öğrencinin emeklerinin karşılığını göreceği eğitim sürecinin, karne heyecanıyla sona erdiğini belirtti.

Öğrenciler için dinlenme, öğretmenler için yenileme, yöneticileri içinde sorunların tespiti ve çözüm bulunacağı bir döneme girildiğini vurgulayan Durak, eğitimin, bire bir insan ilişkilerine dayanması bakımından hassas yorucu ama ülkenin geleceğiyle, yarınlarının hazırlanmasıyla ilgili olduğu için de güzel ve değerli bir çaba olduğunu kaydetti.

Durak, şunları aktardı:

"Erdemli topluma ulaşmada verilen her katkı, sağlanan her bir katılım bizim için kıymetlidir. Ancak bu amaca ulaşmanın sadece okul binası inşa etmekle, donanım sağlamakla mümkün olmayacağı da açıktır. Türkiye'nin yarınki sorumluluklarını üstlenecek nesiller yetiştirmek, çağın gereklerine cevap verebilecek nitelikte güncel, gücünü medeniyet değerlerinden alan bir müfredatla mümkündür. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik uygulamasına son verilmelidir. Eğitime ilişkin reformların kalıcı hale gelmesi, derslerin boş geçmemesine, sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin bulunmasına bağlıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eğitim Bir-Sen'den Eğitim Değerlendirmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement