Elektronik Sigara Kaçakçılarına Darbe - Son Dakika
Güncel

Elektronik Sigara Kaçakçılarına Darbe

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 1 milyon 702 bin TL değerinde elektronik sigara kaçakçılığı olayını ortaya çıkardı.

27.09.2014 11:42

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, 1 milyon 702 bin TL değerinde elektronik sigara kaçakçılığı olayını ortaya çıkardı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gümrük Muhafaza ekiplerinin incelemeye aldığı elektronik sigara konusu ile ilgili olarak ilgili kurumlardan alınan bilgiler kapsamında hazırlık çalışmaları başlatıldığı belirtildi. Yapılan çalışmalarda bu ürünlerin ithalatına ilişkin herhangi bir firmanın yetkili olmadığı tespit edildi. Bunun üzerine Gümrük Muhafaza ekipleri, elektronik sigara ve aksamları ile ilgili satış yaptığı tespit edilen bir internet sitesini izlemeye aldı. Yapılan kapsamlı araştırmalar neticesinde şahısların birinin Gölcük'te, diğer ikisinin Romanya'da ikamet ettiği belirlendi. Ekiplerin en ince detayları değerlendirerek yürüttükleri çalışmalar sonucu Gölcük'te web sitesinin satış deposunun bulunduğu adres tespit edildi. Ekiplerin tespit edilen adrese yaptıkları operasyonda, depo ve dağıtım merkezi olarak kullanılan dairede istiflenmiş halde elektronik sigara, elektronik sigara likitleri, akıllı elektronik sigara bataryaları, sigara atomizer kartuşları, elektronik sigara çantaları, çiftli elektronik sigara setleri, elektronik nargileler, elektronik sigara pilleri, elektronik sigara şarj cihazları başta olmak üzere toplam 65 bin 688 adet elektronik sigara ve parçaları tespit edildi. El konulan ürünlerin gümrüklenmiş değerinin 1 milyon 702 bin TL olarak belirlendi.

Elektronik sigara ve aksamlarını Romanya'dan Türkiye'ye gönderen, gümrük işlemlerine tabi tutmaksızın bunları yurda sokan, internet sitesi üzerinden satışa sunan, ürünlerin kargo yoluyla alıcılara ulaşmasının sağlayan 9 şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefetten Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nce savcılık makamına suç duyurusunda bulunuldu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elektronik Sigara Kaçakçılarına Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement