FMV Işık Okulları'nda Caz Var! - Son Dakika
Güncel

FMV Işık Okulları'nda Caz Var!

FMV Işık Okulları\'nda Caz Var!

Akbank Caz Festivali kapsamında FMV Işık Okulları "Çocuklara Caz" atölyesine ev sahipliği yapacak.

08.10.2012 12:31

22.Akbank Caz Festivali "Çocuklara Caz" atölyesi 16 Ekim Salı günü 13:00 – 14:00 saatleri arasında FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde gerçekleştiriliyor. Program kapsamında oluşturulacak müzik dersliğinde öğrencilere cazın renkli ve coşkulu melodilerinden oluşan çeşitli caz aktiviteleri müzik pedagogları ve eğitmenler tarafından sunulacak.

Bu yıl 22.'si düzenlenecek olan Akbank Caz Festivali kapsamında FMV Işık Okulları "Çocuklara Caz" atölyesine ev sahipliği yapacak.

Caz tutkusunu küçük yaşlardan itibaren yeşertmek için yapılacak olan atölye kapsamında, 16 Ekim Salı günü FMV Işık Okulları'nda, ünlü müzik pedagogu Onur Erol'un eğitmenliğinde çocuklara yönelik, cazın renkli ve coşkulu melodilerinden oluşan 1 saatlik ders verilecek.

Tüm cazseverlere yönelik ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinliğin bu seneki konukları, ülkemizde yetişmiş ve son dönemde birçok albüm ve konserde yer almış, aynı zamanda da eğitmen olan M. Cem Tuncer, Barış Ertürk, Ercüment Orkut ve Ediz Hafızoğlu.

Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde Müzik pedagogu Onur Erol eğitmenliğinde, Orff Yaklaşımı'na dayalı olarak yapılacak "Çocuklarla Caz" atölye çalışmasında, en temel caz ritmi olan swing, beden perküsyonu, tekerlemeler ve oyunlarla çocuklara tanıtılacak. Bu ritmin üzerine Orff Çalgıları (Ksilofon, metalofon, vurmalı çalgılar) kullanılarak basit eşliklerle birlikte çocuklarla beraber melodik doğaçlamalar yapılacak ve ortaya çıkan parçalar düzenlenerek çocuklardan renkli bir caz orkestrası oluşturulacak.

22. Akbank Caz Festivali "Çocuklara Caz" atölyesi hakkında

Çocuklarla Caz Atölyesi, lise çağındaki birçok gence ulaşmak, onlara caz müziğini tanıtmak, sevdirmek ve farklı enstrümanları onlara tanıtmak, sahnede izledikleri ya da izleyecekleri müzisyenlerin yaklaşımlarını ve nelere dikkat ederek müziği yarattıklarını algılamalarını sağlamayı amaçlıyor.

FMV Işık Okulları

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları 126 yıllık köklü geçmişiyle, Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 17 Aralık 1934 tarihinde kuruluşunun 49.yıldönümünde Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile "Işık" adını almıştır. FMV Işık Okulları; Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile kampüslerinde; anaokulları, ilköğretim okulları, liseleri, fen lisesi ve üniversitesi ile devam ettirdiği eğitim-öğretim sürecinde, aynı zamanda yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır. "Önce iyi insan yetiştirmek" gayesiyle hareket eden Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları, günümüzün en gelişmiş eğitim ve öğretim sistemlerini uygulamakta ve insan haklarına saygılı, laik ve demokrat, bilimsel düşünen, sosyal yaşamlarında etkin nesiller yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel FMV Işık Okulları'nda Caz Var! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement