Göl Festivali Davullu Zurnalı Coşkuyla Başladı - Son Dakika
Güncel

Göl Festivali Davullu Zurnalı Coşkuyla Başladı

Göl Festivali Davullu Zurnalı Coşkuyla Başladı

Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Uluslararası Göl Festivali'nin 8.'si renkli görüntülere sahne oldu.

29.06.2013 18:10

Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği 'Uluslararası Göl Festivali'nin 8.'si renkli görüntülere sahne oldu. Dünyanın dört bir tarafından gelen ülke konukları, yöresel kıyafetleriyle dans edip davul zurna eşliğinde oynadı.

Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Göl Festivali'nin 8'incisi kortej yürüyüşü ile başladı. Renkler ve kültürlerin bir arada buluştuğu Küçükçekmece'de, dünyanın dört bir tarafından gelen ülkelerin vatandaşları katıldı.

10 ülkeden konukları misafir eden festivalin basın toplantısı Küçükçekmece Nikah Sarayı'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, başkan yardımcıları, CIOFF Türkiye Genel Sekreteri Muammer Aslan, misafir ülkelerden konuklar ve basın mensupları katıldı. Toplantı sonunda yabancı ülke misafirleri, başkan Yeniay ve basın mensupları barış güvercini logolu Puzzle'ı tamamlayarak, tüm dünyaya kardeşlik mesajı verdi.

ÜLKE MİSAFİRLERİ, YÖRESEL DANSLARINI SERGİLEDİ

Daha sonra Pakistan, Estonya, Tayland, Litvanya, Meksika, Mısır, Fransa, İrlanda, Slovakya ve Şili gibi ülkelerden gelen konuklar, Küçükçekmece Hürriyet Caddesi'nde bir araya gelip kortej şeklinde yürüdü. Yürüyüş ile başlayan festival, ülkelerin yöresel kıyafetleri ve danslarıyla renklendi. Yabancı ülkelerin yanında Türkiye'yi temsil eden grup ise, Mehter Marşı ile coştu, davul zurna ile de hem misafirleri hem de vatandaşları coşturdu. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşte bütün ülkeler, dünyaya barış ve dostluk mesajları yolladı.

BARIŞIN SİMGESİ GÜVERCİNLER HAVALANDI

Hürriyet Caddesi'nin başından sonuna kadar yürüyen ülke grupları, Mehter Marşı'nı ve istiklal Marşı'nı dinledi. Binlerce karanfil ile caddeye gelen Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, vatandaşlara karanfilleri hediye etti. Daha sonra Başkan Yeniay, barışın simgesi olarak getirilen güvercinleri uçurdu.

"AMACIMIZ; DOSTLUĞUK, KARDEŞLİK VE BİRLİKTELİK SAĞLAMAK"

8. Uluslararası Göl Festivali'nin renkli ve coşkulu bir şekilde kutlanacağını dile getiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Küçükçekmece'nin Dünya Festivaller Birliği'nin Türkiye'de ki iki resmi üyesinden birisi olduğunu belirtti. Festival kapsamında dünyanın dört bir köşesinden ülkelerin temsilcilerinin katıldığını söyleyen Başkan Yeniay, "Amacımız dünya kültürlerini burada buluşturmak ve o ülkelere Anadolumuzun kültürlerini o ülkelere taşıttırmak. Bu manada farklı ülkelerin kültürleri bugün burada bir araya geldi. Bütün hepimizin tek bir amacı var; dostluğun, kardeşliğin ve birlikteliğin artmasına katkı sağlamak" dedi.

Festival'de Türkiye'yi temsilen katılan grup, festivalde, Anadolu'nun mistik danslarından oluşan ve çeşitli danslarla devam eden bir üçleme sunacaklarını söyledi. Grup adına açıklama yapan İnan Yakan, "Festivalde olmaktan ve Türkiye'yi temsil etmekten dolayı da çok mutluyuz. Konuştuğumuz kadarıyla birçok ülkenin grupları da Türkiye'de olmaktan çok mutlu. Onlarla beraber umarım kardeşliğimiz, dostluğumuz pekişecektir. Bu anlamda zaten festivallerin asıl konumu da budur" diye konuştu.

Festivalin bugünkü programı akşam saatlerinde göl kenarında uluslararası dans gösterileri ve İsmail YK'nın vereceği konserle devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Göl Festivali Davullu Zurnalı Coşkuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement